Friday, March 23, 2007

Ορεκτικά στο τραπέζι μας

Οταν καλούμε κόσμο δεν είναι ανάγκη να περνάμε όλη την ημέρα στην κουζίνα και να μην μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας μετά.
Ενα ωραίο και ξεκούραστο τραπέζι είναι αυτό με τα ορεκτικά.
Μπορούμε να στρώσουμε το τραπέζι και να αφήσουμε ένα χώρο μπροστά απο την κάθε καρέκλα που θα βάλουμε τα διαφορα μπολάκια και πιατάκια με τα φαγητά του κάθε καλεσμένου.Δεν θα είναι και δύσκολο γιατί το μοναδικό που θα χρειαστεί να έχουμε στο κέντρο είναι ή κεριά ή ένα βάζο με λουλούδια (ότι μας αρέσει).
Μερικές ιδέες για τα φαγητά είναι οι παρακάτω:
1. Φτιάχνουμε κοτόσουπα και την σερβίρουμε σε κεραμικά μπολάκια (χειμώνα-καλοκαίρι η σούπα είναι τέλεια).
2. Με το κοτόπουλο απο την σούπα μπορούμε να φτιάξουμε ένα ακόμα πιάτο με ψητό κοτόπουλο και σάλτσα απο κρέμα γάλακτος και μάυρο πιπέρι.Μπορούμε να το σερβίρουμε σε πιάτο φρούτου.
3. Η σαλάτα είναι εποχής που μπορούμε να την σερβίρουμε με μία vinegrette που πάει με όλα τα λαχανικά (λάδι-μουστάρδα-βασιλικός τριμμένος-αλάτι-πιπέρι-curry και λίγο μέλι).Την σαλάτα την βάζουμε σε ρηχό μπόλ και την σερβίρουμε μαζί με τηγανισμένο τυρί.
4.Μπορούμε σε ποτήρια του ουίσκι να βάλουμε λίγες φέτες ψωμί του τοστ.Τις ψήνουμε για λίγο αφου τις έχουμε αλείψει με λίγο λάδι που το έχουμε ανακατέψει με λιωμένο σκόρδο και τριμμένο θυμάρι(κάνουμε όλη την διαδικασία και τις ψήνουμε 5 λεπτά πρίν στρώσουμε το τραπέζι).
5.Μπορούμε να πάρουμε και ένα έτοιμο πατέ απο λαχανικά (αν δεν έχουμε έτοιμο σπιτικό) και να το σερβίρουμε στον πάτο του ποτηριού με το ψωμί.
6.Για επιδόρπιο μπορούμε να σερβίρουμε σορμπέ ή παγωτό (αλλά όχι πολύ γλυκό όπως καραμέλα).
Είναι όλα πολύ έυκολα και μπορούμε να ευχαριστηθούμε και την παρέα των καλεσμένων μας!!

4 comments:

Αθανασία said...

Καλές ιδέες Τασούλα!

kiki said...

Ωραία να μοιραζόμαστε ιδέες...Καλό σκ Τασσούλα!

tassoula said...

αθανασία
έυκολες που με ένα έξυπνο σερβιρισμα γίνονται εντυπωσιακές.

oneiromageiremata
Καλό σκ!!

Anonymous said...

Τασούλα μήπως μπορείς να μας πεις συνταγή για το πατέ λαχανικών;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...