Sunday, March 04, 2007

Χόρτα και ελαιόλαδο

Εβδομάδα εκδηλώσεων στην Αθήνα για τα χόρτα και το ελαιόλαδο
Το «Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής» ετοιμάζει εβδομάδα εκδηλώσεων από 12 έως 17 Μαρτίου, με τη συγγραφέα και δημοσιογράφο γεύσης Μυρσίνη Λαμπράκη, που θα έχουν θέμα «Χόρτα και ελαιόλαδο, το κλειδί της μεσογειακής διατροφής» και υπότιτλο «μύθοι και αλήθειες για το ελαιόλαδο».
Θα γίνεται καθημερινά γευσιγνωσία ελαιολάδου, ενώ θα εξηγηθούν στους επισκέπτες μέθοδοι συντήρησης και φύλαξης του ελαιολάδου στο σπίτι, καθώς και τρόποι χρήσης του στην κουζίνα.
Το Σάββατο 17 Μαρτίου η Μυρσίνη Λαμπράκη θα κάνει κεντρική παρουσίαση μιλώντας για τα χόρτα, ένα θησαυρό της ελληνικής φύσης, και παρουσιάζοντας 15 βρώσιμα χόρτα που, φυσικά, μαγειρεύονται με ελαιόλαδο.

Γιάννης Κ.

8 comments:

Anonymous said...

Έτσι για να μην λένε κάποιες πως μόνο σε κρασοκατανύξεις σας στέλνω...

Λεπτομέρειες δεν ξέρω.
Μου το έστειλαν έτσι. Αν μάθει κάποιος λεπτομέρειες μπορεί να το εμπλουτίσει.

Marina said...

Πολύ ενδιαφέρον. Μήπως έχεις τη διεύθυνση του παντοπωλείου?

Λία Π. said...

Η peftasteri έχει γράψει για κάποια αγριόχορτα της ελληνικής γης και μάλιστα έχει και φωτογραφίες στο παρακάτω ενδιαφέρον ποστ, ρίξτε ματιά

http://peftasteri.blogspot.com/2007/01/blog-post_24.html

Αθανασία said...

Πολύ ενδιαφέρον Γιάννη!
Θα ψάξω να μάθω λεπτομέρειες, κυρίως ώρα της σαββατιάτικης εκδήλωσης. Ίσως ενδιαφέρει φίλη μου που δεν πολυπίνει (άρα αδιαφορεί για τις κρασοκατανύξεις) και επιπλέον κρατά Σαρακοστή και κάθε νηστεία! Το λαδάκι δεν το κόβει όμως, απ'ό,τι ξέρω.
Για να δούμε...

Juanita La Quejica said...

http://www.agronews.gr/common_files/eap_static/EEVpFAukVyGlMSaEeE.php

... «Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής», στο κέντρο της Αθήνας, Σοφοκλέους 1 και Αριστείδου 11...

Marina said...

Ααα! Αύριο απο Σοφοκλέους θα περάσω...χμμ

Anonymous said...

Το παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής είναι όπως είδατε Αριστείδου και Σοφοκλέους. Οι εκδηλώσεις του γίνονται συνήθως στην στοά που έχει δίπλα, εκτός από μικρές παρουσιάσεις εταιρειών που γίνονται στην είσοδο του καταστήματος και στο πεζοδρόμιο.
Μεγαλομέτοχος είναι η ΠΑΣΕΓΕΣ και ξεκίνησε με μικρούς παραγωγούς και βιολογικά προϊόντα. Έχει και καταπληκτικό ψωμί κάθε μέρα.
Αυτή την περίοδο έχει και χαλβά "Κοσμίδη".
Το τμήμα των τυριών του, που με ενδιαφέρει, είναι καλό. (μόνο συσκευασμένα τυριά όμως). Μετά από επισκέψεις γνώρισα και τον υπεύθυνο του καταστήματος. Είναι και αυτός λάτρης των τυριών.
Θα έλεγα πως οι τιμές τους είναι ακριβές, αλλά αν ψάξεις βρίσκεις καλά πράγματα.
Όλα συσκευασμένα. Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει τις κατεψυγμένες κρητικές πίτες τους, μανιτάρια από τα Γρεβενά σε βαζάκι, όσπρια "Αρωσις", τσίπουρα, ζυμαρικά από όλη την Ελλάδα, καλές και οι μαρμελάδες του, αν και μαρμελάδες πια ψωνίζω από το Λέσβος Shop στην Αθηνάς όπου πηγαίνω συχνά για να βρω το αγαπημένο μου ούζο.

kiki said...

Ευχαριστούμε για την ενημερωση Γιάννη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...