Monday, March 19, 2007

Kaesekuchen

Αγαπημένο μου γλύκισμα, μα πάντα το αγόραζα ή μου το φτιάχνανε.
Κάποια μέρα είδα μια φίλη Γερμανίδα να το φτιάχνει και τότε το πήρα απόφαση πως έπρεπε να δοκιμάσω. Αν γινόταν αποτυχία, θα ξαναγύριζα στα παλιά... παραγγελιά σε φίλες ή και αγοραστό. Πάμε να το κάνουμε.
Υλικά
>6 αυγά
>250γρ.βούτυρο
>200γρ.αλευρι
>300γρ.ζάχαρη
>3η4. βανίλιες
> αλάτι
>1 κιλό quark (δεν ξέρω πως λέγεται ελληνικά αλλά νομίζω πως είναι κάτι σαν cream cheese, pot cheese, Cottage cheese,Paneer)
>ποσότητα κρεμάς γιωτης για 1/2λιτρο γάλατος
>2 Κουταλιές σιμιγδάλι
>2 κουταλιές γάλα
>50 γρ. κρέμα γάλακτος
>αμυγδαλάκι φιλέ
>αχνή ζάχαρη
>αλεύρι για τον πάγκο
>μεμβράνη ζελατίνα η όπως λέγεται
Εκτέλεση
1)Ζυμώνουμε 75 γρ. βούτυρο, το αλεύρι όλο, 50 γρ. ζάχαρη, 2
βανίλιες, 3 κουταλιές νερό, το αλάτι και τον κρόκο ενός από τα αυγά μας. Μόλις γίνουν όλα αυτά μια λεία ζύμη την τυλίγουμε στην μεμβράνη και στο ψυγείο για κανένα μισάωρο ξεκουραστεί.
2)125 γρ. βουτυρο,150 γρ. ζάχαρη και 2 βανίλιες τα χτυπάμε να γίνουν
κρεμούλα. Ξέχωρα χτυπάμε 4 αυγά και ένα κοκκινάδι που χουμε πάλι χωρίσει, εδώ προσθέτουμε το quarκ, το σιμιγδάλι, την κρέμα γιώτης και τα 2 κουτάλια γάλα. Τα ασπράδια από το ένα και 2 τα χτυπάμε με το αλάτι να γίνουν μαρέγκα, και τα βάζουμε στο μείγμα μας με απαλές κινήσεις.
3)Ανοίγουμε την ζύμη μας για ένα ταψάκι με ζωνάρι 26 εκ. τόσο ώστε να
σηκωθεί στο πλάι να καλύψει τα τοιχώματα. Πάνω σκεπάζουμε με το μείγμα που περιέγραψα στο 2).
Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C αντιστάσεις η στους 150C σε αέρα για 40 λεπτά.
4)Τα υπόλοιπα 50 γρ.βουτυρο,100 ρ ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος τα
βράζουμε και ρίχνουμε και το αμυγδαλακι φιλέ. Αυτή την μάζα την στρώνουμε πάνω στο γλυκό και συνεχίζουμε να ψήνουμε για ακόμη 20λεπτα περίπου στην ίδια θερμοκρασία. Αφού ψηθεί το αφήνουμε για ένα δεκάλεπτο στον φούρνο με ανοιχτή την πόρτα. Μετά βγάζουμε το ζωνάρι και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πασπαλίζουμε με αχνή ζάχαρη και κρυστάλλους ζάχαρης.

Tips: Όταν το γλυκό μας κάνει κρούστα, καλά είναι να το χαράξουμε σε
σταυρό, για να σηκωθεί ομοιόμορφα. Όποιος /α ξέρει από Kasekόchen καταλαβαίνει τι εννοώ. Όποιος /α θέλει μπορεί να παραλείψει το 3) και έχει το κλασσικό.
Η φωτο είναι απο το νετ, συνήθως οταν τελειώνω και το έχουμε φάει, λέω "αμάν, πάλι δεν φωτογράφησα"!!!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Luna

7 comments:

oneiromageiremata said...

Ευχαριστούμε Λουνα για τη γερμανική συνταγούλα!

άλλη Αγγελική said...

Η Quark είναι ένα είδος φρέσκου τυριού, εξ ού και το όνομα (Kaesekuchen = "τυροτάρτα"). Η υφή του είναι περίπου σαν στραγγισμένου γιαουρτιού, αλλά δεν είναι ξινή. Νομίζω ότι μπορεί να αντικατασταθεί από μαλακιά μυζήθρα.

Δείτε κι εδώ :
http://en.wikipedia.org/wiki/Quark_%28food%29

luna said...

αυτο οποιος/α θελει να μην το κανει ηθελα να πω========>4)Τα υπόλοιπα 50 γρ.βουτυρο,100 ρ ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος τα
βράζουμε και ρίχνουμε και το αμυγδαλακι φιλέ. Αυτή την μάζα την στρώνουμε πάνω στο γλυκό και συνεχίζουμε να ψήνουμε για ακόμη 20λεπτα περίπου στην ίδια θερμοκρασία.Σορρυ για το ορθογραφικο λαθος.Η γευση του Quark ειναι στιφη θα ελεγα.

άλλη Αγγελική said...

Luna, κι εμένα μ΄αρέσει πολύ αυτό το άτιμο γλυκό, παρ΄όλο που δεν είμαι γλυκατζού!!!!!

luna said...

Αγγελικη καποτε δεν ετρωγα δεν δοκιμαζα καν, γλυκο σε ασπρο χρωμα. Δεστε ρατσισμο. Βεβαια και το συγκεκριμενο του χω αλλαξει τα φωτα και το φτιαχνω και σε σοκολατενιο αλλα το ασπρο εχει αλλη χαρη. μμμμμ σλουρπ τρελλα.Ουτε εγω ειμαι γλυκατζου!!!

Juanita La Quejica said...

ΧΑΧΑ! Εγώ παρασύρθηκα από εσάς και να τι έπαθα, τιμωρήθηκα με το κουκουτσάκι!

Anonymous said...

Αν και παλιο, η ζελατινη τι έγινε τη βαλαμε καπου και δεν τι ειδα ή την ξεχάσαμε;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...