Tuesday, April 10, 2007

Σαλάτα Τερίν με Ψητά Λαχανικά

Υλικά
6-7 μέτριες μακριές μελιτζάνες
λάδι γιά το τηγάνισμα
1 δεματάκι ρόκα
1 βάζο κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης(350 γρ)
2 βαζάκια πάστα ελιάς
1 βάζο πέστο
300 γρ ανθότυρο
400 γρ μοτσαρέλα σε φετάκια
γιά το ντρέσινγκ
1/3 κούπας ξύδι balsamico
1/2 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1)Έκοψα τις μελιτζάνες σε λεπτές μακριές φέτες,τις πασπάλισα με άφθονο αλάτι και τις άφησα να σταθούν μία ώρα.Τις έπλυνα με κρύο νερό και τις στράγγισα στις παλάμες μου.Στέγνωσα μα απορροφητικό χαρτί και τις τηγάνισα σε καφτό λάδι.Στέγνωσα τις πιπεριές επίσης με απορροφητικό χαρτί.
2)Ξέπλυνα καλά τη ρόκα και τη στέγνωσα.Κάλυψα με λαδόκολα μία μεγάλη μακρόστενη φόρμα.
3)Έστρωσα μέσα μια σειρά από κόκκινες πιπεριές,να καλύψουν τον πάτο.Κάλυψα με την μισή ρόκα,άπλωσα επάνω την μισή πάστα ελιάς.Συνέχισα με μια σειρά
μελιτζάνες.Ανακάτεψα το ανθότυρο με τη σάλτσα πέστο και το άπλωσα σε στρώση πάνω από τις πιπεριές.Συνέχισα με ρόκα,την υπόλοιπη πάστα ελιάς και μελιτζάνες.Έστρωσα τη μοτσαρέλα,μια ιδέα ακόμη πάστα ελιάς και τελείωσα με μελιτζάνες.
4)Το κάλυψα με πλαστική μεμβράνη και το έβαλα στο ψυγείο.Θέλει να παγώσει 24-48 ώρες.'Οσο πιό πολύ μείνει στο ψυγείο τόσο πιό δεμένη γεύση θα έχει.
Το αναποδογύρισα σε πιατέλα.
5)Για να σερβίρω το κόβω σε χοντρές φέτες και περιχύνω με το ντρέσινγκ(έχω βάλει όλα τα υλικά σε βάζο με καλό κούμπωμα και χτυπάω να ανακατευτούν).
Είναι μία πολύ εντυπωσιακή,πικάντικη,δροσερή,ιδιαίτερη σαλάτα και συγχρόνως ένας πολύ νόστιμος μεζές για ούζο.

Στέλλα

20 comments:

Despina said...

Δεν θα με αφήσετε να κάνω δίαιτα.
Μια η παστουρμαδόπιτα,με τον παστουρμά που λατρέυω, μια αυτό με τις μελιτζάνες που επίσης λατρεύω και φαίνεται νοστιμότατο.
Αλλά σαλάτα είναι, πολλές θερμίδες δεν θα έχει φαντάζομαι.
Συγχαρητήρια φεγγάρι.
(Σε έψαχνα)

witchofdaffodils said...

καλά τα λέτε amo, πάει η δίαιτα! κι εσεις φεγγαροαγγαλιασμένη τόση δουλειά κάνατε, χάθηκε να πετάξετε ένα κομμάτι κι από δω;)

fish eye said...

@..amo..θα αρχίσουμε να προσέχουμε τις θερμίδες από την επόμενη Δευτέρα,οπότε έχουμε περιθώρια.
Έστειλα μέιλ..:)

fish eye said...

@..witch of daffodils..κομμάτι??να φτιάξω ένα ολόκληρο να σας το στείλω;
χρόνια πολλά..!!

Λία Π. said...

Στέλλα πολύ ωραία παρουσίαση!
Το έχεις φτιάξει με άλλα λαχανικά ή μήπως υπάρχει και άλλη δοκιμασμένη παραλλαγή γιαυτό;

fish eye said...

@..λια..χαίρομαι που σου άρεσε..να πω την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει παραλλαγές..μου αρέσει έτσι πάρα πολύ..
χρόνια πολλά εύχομαι..

witchofdaffodils said...

χρόνια πολλά και σε σας, πολύ ευγενική η προσφορά σας, μην την επαναλάβετε όμως γιατί..μη τάξεις του άγιου κερί και του παιδιού;) -ή και τρελλού- κουλούρι :P

fish eye said...

@..witch of daffodils..:)

Juanita La Quejica said...

Υπέροχο! Οι γεύσεις μου και μάλιστα τέλεια παρουσιασμένο! Δεν το έχω φτιάξει ποτέ σε φόρμα, τα αμολάω όλα άκομψα σε μια πιατέλλα και ενώ είναι νόστιμα, χάνουν στο look. Θα το δοκιμάσω λίαν συντόμως, αφού σήμερα πήραμε διάφορα λαχανικά από μια άδεια και πανάκριβη λαϊκή.
Ταιριάζουν πολύ πιστεύω και κολοκυθάκια ψημένα στο φούρνο σε αντικολλητικό χαρτί, καθώς και πράσινες πιπεριές.

fish eye said...

μμμμμμμμ..η ιδέα με τα κολοκυθάκια πολύ μου άρεσε..να το φτιάξεις και να μου πεις..χρόνια πολλά..φιλιά..

Nena said...

Που μένεις φεγγαροαγκαλιασμένη? Φτιάξε το εσύ κι η διανομή από εμέ.
Θα με τρελλάνετε κόρες! Τι ωραίο που φαίνεται, φαντάζομαι γεύση.Είναι τα υλικά που μας αρέσουν περισσότερο. Νάσαι καλά.

Anonymous said...

Εκτος απο ευπαρουσίαστο φαινεται και νοστιμότατο !! Πολύ καλή ιδέα για τραπεζώματα !
Φεγγαροαγκαλιασμένη ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη συνταγή. (τουρτοσαλάτα μοιαζει και αυτο λιγο ναι?)
Χρονια πολλά σε όλους !

fish eye said...

@..nena..να το φτιάξω γιατί όχι??το μόνο εύκολο..(θεσσαλονίκη μένω..βολεύει??)Είναι πολύ νόστιμο,αλλά θέλει οπωσδήποτε 24 ώρες το λιγότερο ψυγείο γιά να δέσουν οι γεύσεις..
να είσαι καλά κι εσύ..

fish eye said...

@..Λαμπρινή..τα χρόνια πολλά κι από μένα..ευχαριστώ..!!

Αθανασία said...

Υπέροχη! Κολοκύθια και μελιτζάνες ψήνω και στη μαντεμένια μου γκριλιέρα (παίρνουν και τις ελκυστικές γραμμές έτσι), άρα θα μπορούσε να αποφευχθεί το τηγάνισμα. Αν και δε με πειράζει, τρώω τηγανιτά. Η φόρμα δίνει όλη την ομορφιά, για μπουφέ κυρίως όπου ο καθένας κόβει το φετάκι του! Σε καθιστό τραπέζι βάζω εγώ μια φέτα σε κάθε πιάτο και γαρνίρω με πρασινάδα από δίπλα (ρόκα ή μαρούλι) με βαλσαμικό ξίδι. Καλό για πρώτο πιάτο.
Στελλα, χρόνια πολλά!

kiki said...

Κάπου έχω ένα τεριν με 3 λαχανικά. Καρότο, σπανάκι και δε θυμάμαι τι άλλο. Δεν την έχω κάνει ποτέ. Ωραία τα λαχανικούλια...

fish eye said...

@..αθανασια..πολυ ομορφες και χρησιμες οι προτασεις σου..χρονια πολλα..

fish eye said...

@..oneiromageiremeni..να μας το βαλεις σε ποστ να το δουμε..χρονια πολλα..

Penelope said...

Πολύ όμορφο τόσο αισθητικά όσο και γευστικά, φαίνεται τούτο το "πόνημα". Μπράαααβοοοο

fish eye said...

@..penelope..σ ευχαριστω πολυ..χρονια σου πολλα..με υγεια..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...