Tuesday, April 10, 2007

Ντοματίνια γεμιστά

Χρειάζεσθε αρκετά μικρά ντοματίνια για να γεμίσετε μία πιατέλλα. Τα πλένετε και προσεκτικά κόβετε το πάνω μέρος τόσο όσο να μένει σαν καπελάκι. Προσεκτικά βγάζετε το εσωτερικό τους και τις στραγγίζετε. Τις βάζετε στο ψυγείο.
Χωριστά ανακατεύετε 2 μέρη ροκφόρ μαζί με 1 μέρος ανθότυρο και τα χτυπάτε στο μίξερ ώσπου να γίνουν αλοιφή. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο. Τρίβετε φυστίκια Αιγίνης στο μίξερ ή και καρύδια.
Λίγο πρίν σερβίρετε, βγάζετε τα ντοματίνια και τα γεμίζετε με το μείγμα του ροκφόρ, καρφώνετε ένα φυλλαράκι μαϊντανό επάνω και κλείνετε το καπελλάκι της ντοματούλας.
Οσο ροκφόρ περισσέψει το πλάθετε μικρά μπαλλάκια και το πασπαλίβετε με τα φυστύκια ή/και τα καρύδια.
Σερβίρονται αμέσως και γίνονται ΑΝΑΡΠΑΣΤΕΣ. Τις φάγαμε φέτος το Πάσχα με λευκό κρασί στην προκειμενη με Trebbiano Chauvignon Blanc του Χατζημιχάλη.

9 comments:

Λία Π. said...

Πολύ ωραία ιδέα αυτή με τα τοματίνια, Μαρίνα. Εγώ τα φτιάχνω με γέμιση ανθότυρο , λίγη φέτα και ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο.

kiki said...

Σσσσσσσσσσλλλλλλλλλλλρρρρρρρρρρρρρρ...
Έγινα σαφής;

Αθανασία said...

Μαρίνα, κοίτα σύμπτωση: "τρουφάκια από ροκφόρ" σκέφτομαι ως ορεκτικό στο τραπέζι που θα κάνω την Παρασκευή! Ψιλοκόβω λίγο μαρουλάκι μέσα και δένω με στρ.γιαούρτι όχι ανθότυρο! Καλύπτω με καρύδι γιατί πιστεύω ότι πηγαίνει καλύτερα απ'όλα με το ροκφόρ. Κλασικός συνδυασμός. Θα τα βάλω στα κινέζικα κουταλάκια πάνω σε ένα κομματάκι μαρουλιού για χρώμα.
Τα ντοματίνια άλλη φορά! Εμένα μ'αρέσει να τα γεμίζω και με τόνο ή μίγμα από μικρές γαρίδες, όχι μόνο τυριά!

elie said...

Πολύ πολύ ωραίο και γιορτινό! Έχω φάει αντίστοιχα ντοματίνια αλλά δεν τα έχω φτιάξει ποτέ.
Άραγε αν φτιαχτούν από το προηγούμενο βράδυ θα νερώσει η ντομάτα ή υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα?

Juanita La Quejica said...

Δείχνουν τόσο όμορφα! Με τί τα κουφώνεις Μαρίνα; Με αυτό το εξάρτημα που είναι στην άκρη σαν μισή μπάλλα και έχει τρύπα στην μέση;

witchofdaffodils said...

αυτό μάλιστα, είναι και για με την ανεπρόκοπη :)

Penelope said...

Δείχνουν όντως πολύ όμορφα. Και θα κάνω την ίδια "τεχνική" ερώτηση με τη Juanita. Πως τα άδειασες απο το εσωτερικό τους, μιας και το μικρό τους μέγεθος τα κάνει κάπως ευαίθητα στην χρήση;

Marina said...

Λοιπόν κορίτσια τα ντοματάκια αυτά είναι πολύ εμφανίσιμα σαν ορεκτικά, τραβάνε αμέσως το μάτι. Δυστυχώς όμως είναι "της ώρας" γιατί οι ντομάτες αφήνουν νερό. Να σκεφτείτε ότι ώσπου να γεμίσουμε τα μέν, τα δέ είχαν ήδη βγάλει νερά.

Λία Π.
Και αυτή πολύ καλή η ιδέα, ανθότυρο με φέτα..

Αθανασία. Η βασική συνταγή έχει και τριμμένη ψίχα καρυδιού, αλλά επειδή έχω αλλεργία στους ξηρούς καρπούς επιστρατεύτηκαν τα ντοματάκια..Οταν φτιάξεις τις μπουκίτσες πάνω στα κουταλάκια, μη ξεχάσεις μία φωτογραφία, γιατί ώς γνωστόν υπάρχει και η ρήση "φάτε μάτια ψάρια" ιδιαίτερα τώρα που μπαίνω σε διαιτούλα.

elie, δυστυχώς αφήνουν νερά οι ντομάτες. Απο την προηγούμενη κάνε τη γέμιση και 10 λεπτά πρίν σερβίρεις γεμίζεις και τις
ντομάτες.

Juanita + penelope, πονηρή ερώτηση, σας παραδέχομαι!
Εχω στην κατοχή μου ένα αντίστοιχα με εσάς "πονηρό κουταλάκι". Το είχε η μαμά μου και απλά το κληρονόμησα. Είναι μικρό σαν κουταλάκι του καφέ αλλά λίγο πιο μακρύ με δοντάκια μπροστά. Ετσι κόβει την ντομάτα χωρίς να την τρυπάει όπως το κοινό μαχαίρι. Εξυπνο έ?

witch of daffodils, δεν είσαι καθόλου ανεπρόκοπη, απλά ίσως να μην έχεις χρόνο και όρεξη για μαγειρική. Ούτε εγώ έχω ταλέντο, εν τούτοις καθε μέρα μαγειρεύω. Απο συνταγές. Απο οδηγίες άλλων, η πεθερά βοηθάει πολύ..κλπ. Σιγά τώρα μη στενοχωρηθούμε κιόλας. Ο καθένας κάνει ότι μπορεί.

An-Lu said...

Νιάμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ!!!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...