Wednesday, May 02, 2007

Γλυκό κρέμας

Ο κ. Νίκος από τον Καναδά, μας έστειλε γλυκάκι για να μας γλυκάνει και για να συνοδέψουμε τον απογευματινό μας καφέ.
Γλυκό κρέμας
Chiffon cake

Υλικά
Για την κρούστα:
Προθερμαίνετε το φούρνο στο 160°c
1 στρογγυλή φόρμα γλυκού που ανοίγει με ελατήριο 6Χ23cm
1 ½-κούπα μπισκότα βουτύρου ψιλοκομμένα, η “Graham crumbs”
(ή ακόμη και τα παραδοσιακά κουλουράκια που σας μείνανε)
3-κουταλιές ζάχαρη
3-κουταλιές άσπρα αμύγδαλα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
1-κουταλιά βούτυρο και 2 κουταλιές μαργαρίνη, λιωμένα
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύετε βούτυρο τη μαργαρίνη τα τριμμένα μπισκότα ή κουλουράκια και τα σκορπάτε στη βάση της φόρμας.Τα πατάτε αρκετά με κουτάλι να στρώσουν. Τα ψήνετε για 8-10 λεπτά με προσοχή μην σας αρπάξουν. Όταν ψηθεί η κρούστα τη βάζετε στην άκρη να κρυώσει.
Για την γέμιση
1 κουτί 300γρ ζαχαρούχο γάλα συμπυκνωμένο
1 κούπα κρέμα σαντιγί
1 ½ κουταλάκια ζελατίνα σε σκόνη
2 κουταλάκια Νεσκαφέ
¼ κούπας κρύο νερό
Υλικά για την γαρνιτούρα

1 κούπα προετοιμασμένη κρέμα σαντιγί
2 κουταλιές ζάχαρη
Λίγο βανίλια εσάνς
Σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
Ετοιμασία
Σε μέτριο μπολ βάλετε το νερό την ζελατίνα και το Νεσκαφέ τ’ ανακατεύετε και τα κρατάτε στην άκρη για 5 λεπτά. Τα ζεστάνετε ελαφρά σε χαμηλή θερμοκρασία και τ’ ανακατεύετε να ενωθούν και να λιώσουν η ζελατίνα και ο καφές.
Σε μεγαλύτερο μπολ ενώσετε το γάλα με την ετοιμασία της ζελατίνας. Με την βοήθεια μαλακής σπάτουλας προσθέτετε και την κρέμα σαντιγί και τα ενώνετε ελαφρά με την σπάτουλα, παίρνοντας τα υλικά από το κάτω μέρος του μπολ προς την επιφάνεια χωρίς να τα ανακατεύετε.
Μεταφέρετε την κρέμα στην φόρμα με ελατήριο, την στρώνετε ελαφρά με την σπάτουλα να στρώσει, την σκεπάζετε και την κρατάτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες
Γαρνίρετε το γλυκό με τη κρέμα σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.

Cream Cheese cake
Chiffon cake

Uncooked

Ingredients for the crust base
Preheat: oven to 160 °c
1 round spring form pan 6x23cm
1 ½ cup butter biscuits, graham crumbs, or the traditional koulourakia, crumbed
3 tablespoons sugar
3-tablespoons white almonds fine chopped, (optional)
1 tablespoon butter and 2 tablespoons margarine, both melted
In a bowl mix melted butter, margarine and crumbs. Spread in the springform pan and press with a spoon into the bottom and bake for 8-10 minutes. Be careful no to burn the crust.
Ingredients for filling
1 tinx300ml condensed sweet milk
1 ½ teaspoons unflavored gelatin
1 cup whip cream
2-teaspoons Nescafe
¼ cup cold water
Garniture:
1 cup whip cream, prepared in advance
2 tablespoons sugar for the whip cream, some vanilla essence
Grated dark chocolate for garnish
Preparation
In medium bowl, combine water, gelatin to soften and Nescafe, stir and set aside for 5 minutes. In a low temperature warm the gelatin mixture, stirring constantly to dissolve
In a large bowl mix the condensed sweet milk and gelatin mixture add the whipped cream and with the help of a soft spatula combine softly all the ingredients together by bringing them from the bottom to the top, with out mixing. Transfer the cheese mixture into a spingform baking dish shape the top with clean spatula and refrigerate for 4-5 hours or over night.
Garnish with whip cream and grated dark chocolate

Update 3-5-07
Ο κ. Νίκος ζητά συγγνώμη που για κάποιο λόγο δεν έφτασε όλη η συνταγή. Η συνταγή μπήκε εκ νέου όλη.

12 comments:

Juanita La Quejica said...

Κάτι με μπερδεύει στην συνταγή. Και τα υλικά της βάσης πότε μπαίνουν;

Λία Π. said...

Τα υλικά της κρούστας πού μπαίνουν, κ. Νίκο, για πέστε.
Φαίνεται ενδιαφέρουσα συνταγή και δροσερή, ότι πρέπει γι αυτήν την εποχή.

Nena said...

Εγώ πάλι άλλη απορία έχω. Μπισκότα βουτύρου (που πολύ μ αρέσουν και σκέτα) ποια έχουμε στην Ελλάδα. Ως τώρα όσα εχω δοκιμάσει κανένα δεν φτάνει τα μπισκότα βουτύρου πούχω φάει εκτός Ελλάδος. Τι μου προτείνετε? Ευχαριστώ

Λαμπρινή said...

Εγω παλι καταλαβα οτι τα υλικα της κρούστας τα κανουμε βαση οπως στο cheesecake και μετα το μειγμα απο πάνω .
Οπως και η Νενα αλλο νταλκα εχω εγω ..ποτε θα βρω ζαχαρουχο??

nikos said...

Καλές μου Κυρίες έχετε δίκιο. Παρακαλώ κάνετε λίγο υπομονή.
Ξέρετε όταν το μήνυμα με τη συνταγή πέρασε πάνω από τον Ατλαντικό, έχασε... μερικά βασικά πράγματα, βέβαια το λάθος είναι δικό μου
Η Κική έχει ενημερωθεί πιστεύω μέχρι αύριο θα κάνει την διόρθωση.
Sorry Girls. Hopefully the new right one recipe will answer your questions
Thanks
ND

Penelope said...

Περιμένουμε την "νεώτερη" έκδοση λοιπόν κύριε Νίκο, γιατί κάτι μου λέει πως θα φέρνει λίγο σε γεύση μόκας, που πολύ-πολύ μου αρέσει.

oneiromageiremata said...

Η συνταγή μπήκε εκ νέου. Ρίξτε μια ματιά. Ευχαριστούμε κ. Νίκο.

Nena said...

@ Λαμπρινή: Θέλεις να σου στείλω δεματάκι 2-3? Εύκολο είναι. ΄Εχω συνηθίσει που στέλνω στο γιό μου στη Γερμανία διάφορα κατά καιρούς.
Γράψε μου στο μέιλ μου που βγαίνει στο hungry.gr τη διεύθυνσή σου αν θες. Φιλάκια πολλά

Λαμπρινή said...

Νενα μου να σαι καλά με συγκινείς!!
Σε ευχαριστώ πολυ για την καλή σου καρδιά και την προθυμία σου αλλα με βοηθησε η Κικιτσα με την Νελλη που να βρω το ζαχαρούχο. Τελικα το super πρεπει να ψαξω να βρω , το ζαχαρουχο μεσα ειναι!
Ασε που με τις αποστολες δεν τα πηγαμε καλα . Η Κικιτσα μου στειλε κατι αλλα δεν ξερω για ποιον λογο μαλλον χαθηκε . Εχω λιγες ελπιδες ακομα οτι μπορει και να ερθει αλλα περασε τοσος καιρος :(
Σε ποια πολη ειναι ο γιοκας σου ?
Να τον χαιρεσαι και να τον καμαρώνεις . Με το καλο να τον δεχτεις ξανά .
Σε ευχαριστώ πολυ πολυ!!!

Juanita La Quejica said...

Λαμπρινή, τελικά που το έχουν το ζαχαρούχο; Τόσο καιρό ακούω και στο hungry και εδώ τον κόσμο που μένει στο εξωτερικό να το ψάχνει και μου έχει γεννηθεί και εμένα η απορία, είναι δυνατόν να μην υπάρχει εκεί;
Για την προθυμία της Νένας και της Κικής, δύο θα σου πω: λικέρ από τη ζάκυνθο και μπαχαρικά από Κωνσταντινούπολη! Αυτά ήταν τα τελευταία καλούδια που βρέθηκαν στα χέρια μου, ευγενική χορηγία Κικής και Νένας!
Όσο για το πακέτο, δεν σε μάτιασα εγώ παλιοκόριτσο! Αλλά έχω την εντύπωση ότι το κράτησαν για εξακρίβωση στο ταχυδρομείο σου, ειδικά αν είχε και τίποτα goodies μέσα, χαχα! Υπομονή!

oneiromageiremata said...

Έστειλα οδγίες στη Λαμπρινή για το πως θα το βρεί το ζαχαρούχο. Μ ετη βοήθεια της Νέλλης βέβαια... Όσο για το πακέτο...τι να πω ρε παιδί μου...
καλύτερα να μην της το είχα πει παρά που περιμένει και στενοχωριέται/μαστε...

Λαμπρινή said...

Κικιτσα μην στεναχωριεσαι ! Τα λεω σε σενα να ακουω εγω . Εγω την χαρά την πηρα ουτως ή αλλως απλα ήθελα να δω και το υλικό μερος της γιατι ξοδευτηκες και εκανες κοπο να μου τα στειλεις !
Το ματιασα μαλλον απο την μεγάλη χαρά μου ! Τι να πω ? Περιμενω ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...