Wednesday, May 30, 2007

Ενημέρωση - Yπενθύμιση

Υπενθύμιση: Μιας και πλησιάζει η 1η Ιουνίου και ο Παναγιώτης μόλις έγραψε σχόλιο σε αυτό το post, το επαναδημοσιεύουμε με σημερινή ημερομηνία, για να το θυμηθούμε όσοι ενδιαφερόμαστε και μπορούμε να περάσουμε μια βόλτα από το Παντοπωλείο.

Αποστάγματα και θαλασσινοί μεζέδες στο «Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής»

Με μία εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, το «Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής», καλεί όσους θα βρίσκονται στην Αθήνα, την Παρασκευή, 1 Ιουνίου, να πραγματοποιήσουν ένα γευστικό ταξίδι στα νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου, δοκιμάζοντας εκλεκτά αποστάγματα, τοπικούς μεζέδες και πρωτότυπα εδέσματα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 1 το μεσημέρι έως τις 8 το απόγευμα, στο αίθριο του Γρυπάρειου Μεγάρου (Σοφοκλέους 1, απέναντι από το Χρηματιστήριο), όπου στεγάζεται το «Παντοπωλείο». Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, ορχήστρα ζωντανής μουσικής θα κρατάει συντροφιά στους επισκέπτες και θα δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Η είσοδος και η συμμετοχή στη γευσιγνωσία είναι ελεύθερη για το κοινό. Οι προσκεκλημένοι θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν από τα περίπτερα των παραγωγών, να απολαύσουν τους γευστικούς θησαυρούς των παραθαλάσσιων περιοχών της Ελλάδας και να γνωρίσουν από κοντά τους δημιουργούς τους.

Απόσυρση γενετικά τροποποιημένου ρυζιού από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Η ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο τακτικών εργαστηριακών ελέγχων της, διαπίστωσε, ότι το είδος Risotto Tex-Mex ΑΒ, σε χάρτινη συσκευασία 250 γρ., παρτίδα αρ. L6317 και ημερομηνίας λήξης 13/11/07, δεν πληρούσε τις απαιτήσεις και προϋποθέσεις της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, καθώς ανιχνεύτηκε το μη εγκεκριμένο γενετικά τροποποιημένο ρύζι LL601.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενημερώθηκαν άμεσα τόσο ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων όσο και η παρασκευάστρια εταιρία στην Ιταλία, προκειμένου να προβούν στις νόμιμες ενέργειες. Το προϊόν έχει ήδη αποσυρθεί και ανακληθεί από όλα τα καταστήματα.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος στην ανακοίνωσή της προειδοποιεί όσους το αγόρασαν να μην το καταναλώσουν και, αν το επιθυμούν, να το επιστρέψουν στα καταστήματα για να τους δοθεί το αντίτιμο της αξίας, παρότι, όπως αναφέρει, σύμφωνα με την γνωμάτευση της Επιστημονικής Επιτροπής για τους Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς (GMO Panel) της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), η κατανάλωση εισαγόμενου μακρύκοκκου ρυζιού, που περιέχει ίχνη του LL601, δεν είναι πιθανό να θέσει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των καταναλωτών.

Γιάννης Κ.

9 comments:

Anonymous said...

Την Παρασκευή 01-06-2007 θα είμαι στο «Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής» με μεζεδάκια. Θα χαρώ πολύ αν συναντήσω μερικούς από τους φίλους του "Hungry For Life"
Panagiotis

Katerina ante portas said...

Kαλή επιτυχία στην εκδήλωση! Αν είμαστε Αθήνα, γιατί δεν κανονίζουμε μια κάθοδο ομοθυμαδόν;

Nena said...

Τελευταίως όλο και το σκάμε τα Σ/Κ.Αυτή τη φορά υπάρχει πιθανότητα νάμαστε εδώ γιατί έχω δουλειά Κυριακή πρωί. Πείτε λοιπόν μια πιο συγκεκριμένη ώρα για να βρεθουμε όσοι τα καταφέρουμε. Είναι ευκαιρία να δούμε τον Παναγιώτη, όσοι ήδη τον εκτιμάμε δηλαδή.

Anonymous said...

Παναγιώτη εγώ δυστυχώς δεν θα είμαι Αθήνα την Παρασκευή. Θα έχω φύγει νωρίς για Σ/Κ.
Δεν μας "θέλει" να βρεθούμε...

Juanita La Quejica said...

Με την Σταυρούλα κάτι λέγαμε για μετά τις 3, μετά τη δουλειά της.
Τί λέτε εσείς;
Αν είμαστε καλά, γιατί χθες το βράδυ έτρεχα σε εφημερεύον με αλλεργική κρίση, ουφ! Μάλλον μου παράπεσαν πολλές οι φράουλες, χαχα!

Anonymous said...

Εκτός απροοπτου, μετά τη δουλειά την Παρασκευή είχα κανονίσει να περάσω μιας και το Παντοπωλείο είναι στη γειτονιά μου. Δεδομένου ότι θα είναι εκεί και ο Παναγιώτης (που έχω να τον δώ από τη συνάντηση του Hungry στο Γάτο)θα κάνω τα αδύνατα δυνατά.

kiki said...

Μακάρι να τα καταφέρετε να βρεθείτε!

Nena said...

Πιστεύω πως μετά τις 3 θάμαστε κι εμείς. Το πολύ πολύ για λίγο, με φορτωμένο το αυτοκίνητο και με το σκύλο γιατί λέμε να την κάνουμε για Λουτράκι. Θα σας ξαναπώ αυριο το πρωί.Τώρα είναι Πέμπτη 14.43.

Juanita La Quejica said...

Οκ Νενάκι, αν είμαστε καλά θα τα πούμε από κοντά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...