Saturday, June 02, 2007

Reykjavík - Iσλανδία

Και μερικές τοπικές συνταγές από ένα μίνι τουριστικό οδηγό, για να ενημερωθούμε λίγο και για το φαγητό της Ισλανδίας.

10 comments:

kiki said...

Ταξιδεύουμε έστω νοερά... πολύ όμορφες...

Juanita La Quejica said...

Αυτό το στυλ ήταν το πιο αργό σε κίνηση. Έχει και επιλογή στην ταχύτητα, μπορούμε και να το σταματήσουμε τελείως ώστε να μην μας ζαλίζει η φωτογραφία. Μου φάνηκε το πιο συμπαθητικό, ή μάλλον το λιγότερο "ζαλιστικό", χαχα!

ΕΛΕΝΑ said...

Ααχχχχχ, τι να πω!!! Πρέπει να είναι πανέμορφα!! Αν είμαι τυχερή, λέμε τα Χριστούγεννα να πάμε και να σας μεταφέρω κι εγώ εντυπώσεις.

Anonymous said...

Εμένα πάλι γιατί μου φαίνεται ασχημούτσικη χώρα; Ο φωτογράφος πολύ καλός πάντως! Ερώτηση: άνθρωποι δεν κυκλοφορούσαν στους δρόμους;!

witchofdaffodils said...

μια χαρά το ταξίδι αλλά....αααψουουου και μόνο με το όνομα :)

Juanita La Quejica said...

Με ααααψου γύρισε και ο Δ. μαγισσούλα την προηγούμενη εβδομάδα, αφού εκεί είχε 1-5 ο C, βροχή και ανεμοστρόβιλους.
Από όσα μου περιέγραψε και από τις φωτογραφίες, για τις δικές μου ταξιδιωτικές ανάγκες και προτιμήσεις δεν αποτελεί ένα τόπος που θα τον έβαζα ψηλά σε προτεραιότητα για επίσκεψη. Πρέπει να έχει πολύ εντυπωσιακές φυσικές ομορφιές που ο Δ. δεν μπόρεσε να δει, αφού είχε πάει για κάποιο συνέδριο. Οπότε, μόνο για την πρωτεύουσα μπορεί να εκφέρει μια γνώμη, αφού δεν είδε τίποτα άλλο. Ανθρώπους δεν έβλεπαν να κυκλοφορούν έξω, αυτό έκανε εντύπωση σε όλους. Οι κάτοικοι πάντως τους φάνηκαν στις δοσοληψίες πολύ ευγενικοί, ήρεμοι και πράοι. Πανάκριβο μέρος, πώς αλλιώς; Με 4ο ανώτατο ετήσιο εισόδημα παγκοσμίως... δεν σημαίνει και σπουδαία πράγματα γι αυτούς το ότι το μίνιμουμ για φαγητό για έναν άνθρωπο σε ένα απλό εστιατόριο κυμαίνεται μεταξύ 55-77 ευρώ. Και φως όλη μέρα και όλη νύχτα, λόγω του Aurora Borealis.

Anonymous said...

έχω μια e-φίλη από εκεί χρόνια τώρα....από τις πολλές φωτο που έχουμε μοιραστεί,όσο και από τις περιγραφές της μπορω να πω οτι είναι μια χώρα που εμείς οι έλληνες δύσκολα θα μπορούσαμε να ζήσουμε...γεμάτη γκρίζα πετρώματα,χωρίς τα χρώματα και το φως το δικό μας...να μην πω και για τις παραλίες που κολυμπούν....καταθλιπτικές....

elie said...

Μου είναι τελείως "άγνωστη" σαν χώρα. Το μόνο που θυμάμαι (από το σχολείο?) είναι ότι έχει πολλές θερμές πηγές.
Αυτό με τους ανθρώπους στις φωτό, έχει πλάκα... πράγματι, πού είναι?

Το slide μ' αρέσει για το σκοπό που μπήκε (και ο συγκεκριμένος τρόπος εναλλαγής των φωτό πράγματι δεν κουράζει), αλλά για τα μαγειρικά θέματα προτιμώ τον κλασικό τρόπο (κι ας μου παίρνει ώώώρα για να φέρω τις φωτό εκεί που θέλω, όταν ποστάρω εγώ!).

ΕΛΕΝΑ said...

Βρε cookitsa πολύ με απογοήτευσες. Κι εμείς φίλους έχουμε εκεί που μας έχουν καλέσει πολλές φορές και μου'χε δημιουργηθεί η εντύπωση, απ' όσα έλεγαν ότι είναι ένα μέρος που αξίζει να το δεις.

Anonymous said...

α.... έλενα....αυτό είναι άλλο θέμα...είμαι σίγουρη πως ακριβώς επειδή είναι τόσο διαφορετική θα εντυπωσιάσει όποιον πάει ως τουρίστας....απλά εννοούσα για μόνιμη διαμονή θα τραβήξει ένα ζορι ο έλληνας :).....οπότε καλή μου...αφοβα προχώρα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...