Sunday, June 03, 2007

Παντοπωλείο Μεσογειακής Διατροφής

Η ειδοποίηση του Γιάννη για το κέρασμα του παντοπωλείου μας βρήκε σύμφωνες καί κάποιες απο μας συναντηθήκαμε εκεί. Τα κεράσματα των προμηθευτών του Παντοπωλείου ήσαν νοστιμότατα, τα τσίπουρα και οι μεζέδες έδιναν κι έπαιρναν. Ο Παναγιώτης πρέπει να μάγκωσε το χέρι του κόβοντας κιλά τυριών και πολύ και μοναδικής γεύσης αυγοτάραχο. Υπήρχε όπως καταλαβαίνετε κάποια ευθυμία παραπανήσια κι όποιος ήθελε έδινε και μια γυροβολιά με τη ζωντανή μουσική. Ελπίζω να συναντηθούμε κι άλλες, κι άλλοι ξανά.

6 comments:

elie said...

Όπααααααααααααα! (να πω και χικ?)
Φέρατε καμιά στροφή και για μας?

Juanita La Quejica said...

Και στροφές και τσίπουρα και μπόλικα μεζεδάκια.
Εκτός από του Παναγιώτη (κορυφαίο το τυρί με την καυτερή πιπεριά, δεν συγκράτησα τα στοιχεία αλλά στην επόμενη επίσκεψη στο Παντοπωλείο και μόλις αρθεί η απαγόρευση λήψης αλατιού θα το προτιμήσω), εντύπωση μου έκαναν κάποια προϊόντα από τα μέρη της Σταυρούλας, από Σπάρτη... θα μας πει εκείνη περισσότερες λεπτομέρειες. Κάποιο είδος τουρσιού σαν φασολάκι, από τα φύλλα του φραγκόσυκου, όπως κάνουν οι μεξικάνοι. Νοστιμότατο. Λούπινα. Ένας πελτές κάπαρης αλλά από την ρίζα που είναι σαν κολοκυθάκι και έχει πολύ λεπτή γεύση, εξαιρετικός. Και τα προϊόντα του Βάμου μου έκαναν εντύπωση. Οι βολβοί δεν ήταν λύσσα, καταλάβαινες γεύση. Η γραβιέρα στο λάδι, τα χορταρικά τους. Τα αφήνουν από ό,τι μας είπαν για λίγο στο ξύδι και μετά τα φυλάνε σε λάδι, οπότε διατηρείται η γεύση και το άρωμα. Σε κάποιο περίπτερο που δυστυχώς δεν συγκράτησα το όνομα, είχαν εξαιρετική σάλτσα αυγοτάραχου, σαν μια ελαφριά ταραμοσαλάτα, που με ξηρό αυγοτάραχο από πάνω σε μορφή σκόνης είναι μεζεδάκι πρώτο, χωρίς να καλύπτει τα υπόλοιπα που συνοδεύουν το ποτό μας. Του Μπαμπατζιμόπουλου τα αποστάγματα... εδώ θα έπρεπε να μιλήσει ο Γιάννης, ο οποίος μας την κοπάνησε. Οπότε, αναμονή μέχρι την επόμενη φορά!

kiki said...

Έμαθα πως περάσατε τέλεια. Αντε, πάντα τέτοια!

Anonymous said...

Επεράσαμε όμορφα, όμορφα!!!
Τέλειο το κασέρι (θυμάται κανείς όνομα;) του Παναγιώτη και το αυγοτάραχο "Αρμενιστής". Μας άρεσε και το απόσταγμα του Παπατζιμόπουλου από Μοσχάτο.

Anonymous said...

Έχασα λοιπόν που δεν ήρθα...
Το κασέρι Σταυρούλα μου μάλλον ήταν Σοχού. Το άλλο του τυρί με την πιπεριά θα ήταν το "σταματίνι".
Εγώ είχα αγοράσει από το deli του Παναγιώτη αυτό με την άγρια ρίγανη.
Ελπίζω να συμπληρώσει ο Παναγιώτης πιο πολλά.
Εκεί που είδατε την σάλτσα αυγοτάραχου, πιθανόν να είχε και τρίμματα αυγοτάραχου. Εξαιρετικά όπως και η σάλτσα. Τα έχω δοκιμάσει σε πολλές εκδοχές ακόμη και σε μακαρόνια.
Βρε δοκιμάσατε λούπινα; Τι λέτε τώρα; Εμείς στα μέρη μου τα τρώμε κάθε καθαρή Δευτέρα. Δεν γνώριζα πως το πλέον συσκευάστηκαν και έγιναν γκουρμέ!
Άντε να βρεθούμε όλοι και όλες στην επόμενη εκδήλωση σύντομα...

Nena said...

@Juanita: Τρικαλλινός ήταν η σάλτσα αυγοτάραχου, όπως και το αυγοτάραχο.Εκείνο που δεν τρωγόταν με τίποτα ήταν ο μαρινάτος του γαύρος.
΄Οντως το κασέρι ήταν Σοχου όπως το λέει ο Γιάννης. Γιάννη την Πέμπτη και την Παρασκευή έχει κρασάκια 12.00-16.00 μόνο.΄Οσοι πιστοί...Επίσης να πω ότι τα λούπινα και τα ξερά κουκιά, επιβάλλονται όταν δοκιμάζεις ποτά. Καθαρίζουν το στόμα απο κάποια γεύση για να μπορέσει να δεχτεί την επόμενη. Περάσαμε όμορφα καλά είχαμε τα κέφια μας. Παρακαλώ πολύ στείλτε μου στο μειλ μου την ηλεκτρονική διεύθυνση του Παναγιώτη να του στείλω δυο φωτογραφίες για το αρχείο του.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...