Saturday, June 09, 2007

Σουφλέ μαλακών τυριών



Χθές, μετά από συζήτηση με την Ρένα αποφάσισα να φτιάξω ένα σουφλέ με μαλακά τυριά που δεν ήθελα να καταψύξω. Βγήκε ωραία, την έφτιαξα σήμερα το πρωϊ και ακόμα έχω την μυρωδιά του. Έπρεπε να φαγωθεί αμέσα αλλά και κρύα θα την τιμήσουμε. Φωτό δεν έβγαλα... δανείζομαι από το Internet και επιφυλάσομαι για update.
Υλικά
100 γραμμάρια Gorgonzola
100 γραμμάρια Roquefort
100 γραμμάρια ricotta
100 γραμμάρια γούντα ή ένταμ
1 κρέμα γάλακτος
2 αυγά
Πιπέρι
Προαιρετικά φουντούκια
Παρασκευή
Σε ένα μπόλ ανακατεύω τα τυριά και προθέτω τα κροκάδια των αυγών και την κρέμα γάλακτος και τα φουντούκια σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύω τα ασπράδια σε μαρέγκα και μετά τα προθέτω στο μείγμα των τυριών αφήνωντας μια μικρή ποσότητα.
Βουτυρώνω φόρμα σουφλέ, ρίχνω το μείγμα και από πάνω λίγη μαρέγκα.
Προθερμαίνω φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνω για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Δεν ανοίγω φούρνο σε καμμία περίπτωση!!!
Σερβίρω άμεσα με πράσινη σαλάτα.

Bon appetite!

4 comments:

Anonymous said...

Λυδια μου , βαλε φωτο απο το μονοπετρο παλι , να βλεπω τα ομορφα δαχτυλακια σου να λεω "αν φας αυτο το καταπληκτικο μην περιμενεις ποτε στην ζωή σου να χεις ωραια και λεπτα δαχτυλα σαν της Λυδιας" !!ΧΑΧΑΧΑ

Σημερα πηρα την μιση ιδέα σου και θα κανω πένες με τα ιδια τυρια :)

ΕΛΕΝΑ said...

Ωραία και εύκολη συνταγούλα.
Εμένα πάλι το σουφλέ μ΄αρέσει κρύο (όλα τα περίεργα εγώ), που έχουν "σφίξει" κάπως τα τυριά. Μ' αρέσει που βάζεις και ροκφόρ, που το λατρεύω.

Rena said...

Λυδία μου πολύ χαίρομαι που πέτυχε το σουφλέ σου, αν και ήμουν βέβαιη ότι θα σου πετύχει. Τα χρησιμοποίησες όλα τα τυράκια τελικά ή έχεις περίσσευμα?

Anonymous said...

Merci:)

@rena : όχι αλλά είχα τραπέζι χθές βράδυ και έκανα μενού με πολλά τυριά ... (μόνο το πρώτο πίατο δεν είχε τυρί)
2- Σαλάτα Ντάκος /ντομάτα/πάστα ελιάς/φέτα/κάπαρι/ρίγανη/ψητή
πιπεριά/κριθαρένιο παξιμάδι/ελαιόλαδο/μπαλσάμικο
3- Σαλάτα πολύχρωμη μαρούλι/ραντίτσιο/αποξηραμένη
ντομάτα/σταφίδες και ντρέσιγκ από
μέλι/ελαιόλαδο/ricotta/μπαλσάμικο
4- Μανιτάρια (τα μικρά) στο αντικολλητικό τηγάνι με κρέμα
γάλακτος/gorgonzola/καρύδια/φρέσκια μέντα/πιπέρι
5- Λαζάνια με κιμά (που είχε κανέλα και πιπέρι - κανένα άλλο
μπαχαρικό)
6- Cheesecake με μαρμελάδα μύρτιλλο

Πάνε τα τυριάαααααααααα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...