Saturday, June 30, 2007

Ορτύκια σε πράσινες φωλιές

Υλικά
4 ορτύκια (γύρω στα 250 γρ. έκαστο)
4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες
λευκό κρασί
μαϊντανός
αλεύρι
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
πάπρικα
ρίγανη
Εκτέλεση
Αφού καθαρίσουμε (αν βαστάει η καρδιά μας!) τα ορτύκια και τα καψαλίσουμε στον νεροχύτη σε βαμβάκι με οινόπνευμα, τα αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω.
Τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.
Κόβουμε τις πιπεριές κατά μήκος και βάζουμε μέσα τα ορτύκια. Αν θέλουμε δένουμε τις πιπεριές για να μην βγουν έξω τα ορτύκια.
Στην κατσαρόλα που σωτάραμε τα ορτύκι ρίχνουμε το κρεμμύδι και μόλις πάρει χρώμα, ρίχνουμε 2 κ.σ.αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη σβωλιάσει.
Τοποθετούμε μέσα τις πιπεριές με τα ορτύκια και μαγειρεύουμε για 5΄ με ανοιχτό καπάκι.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το λευκό κρασί, μαϊντανό, αλατοπίπερο ρίγανη και πάπρικα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα το πολύ. Μπορούμε αν προτιμούμε να βάλουμε όλα τα υλικά σε ταψί και να μαγειρέψουμε στο φούρνο, στους 180ο C για τον ίδιο περίπου χρόνο, ίσως λίγο λιγότερο.

8 comments:

Λαμπρινη said...

Τα ορτυκια μου αρέσουν πολυ και η συνταγή ειναι πολύ του γούστου μου και με υλικά που μου αρέσουν πολυ!!:)

Να πω την αληθεια ..λιγο η φώτο με έκανε καπως ..δεν ξερω ..λιγο ανατριχιασα , πολυ ρεαλιστική ειναι!!

witchofdaffodils said...

αυτή ειναι συνταγή για όσυος έχουν μεράκι!
τι θα απογίνουν οι τεμπελες μαγισσες δεν ξερω :)
Juanita επίτηδες μου βάζεις συνέχεια δύσκολα?

Anonymous said...

prepei na einai nostimo kai thauma idea!ma sthn fwto miazei ligo san thukh...twn faraw...!
mh mou kratas kakia kardoula!!twrgrapsa fia na gelasoume!!!!

Juanita La Quejica said...

Σαν κάσα ε; ΧΑΧΑ!
Άντε καλέ, σαν κούνια μωρού είναι, άντε από κει!
Δεν είναι δική μου η φωτό, από βιβλίο είναι, αλλά και δική μου να ήταν δε θα σας παρεξηγούσα!
Την συνταγή την έχω κάνει με μικρά κοτοπουλάκια κομμένα στην μέση γιατί τελικά δεν χωρούσαν ακόμα και αυτά στις πιπεριές, αλλά και με στήθη κοτόπουλου.
Τα έχω δει όμως στην Ισπανία και από κοντά φαίνονται εξίσου ... κάπως, ιδίως στις γυναίκες.

Anonymous said...

aurio pou erxetai o antras mou apo Ellada!thagtiaksw to prwi to gluko karamelas kaigia faghto hxa kati allo sto noumou! ma twra tha ftiaksw mpoutakia kotopoulou mesa se piperies kok-pras.pisteiw tha ginoun nosthma!!xa!xaxaxafilakia!
tha tou kanw!ekplhksh!!

kiki said...

Γιατί τα καημένα τα ορτυκάκια; Τι μας κάνανε για να τα φάμε; Καλέ! Η φωτό είναι όντως κάπως!!! Μπρρρ...

Juanita La Quejica said...

Καλώς να τον δεχτείς τον άνδρα σου Κλειώ! Με το καλό!
Κικίτσα, ό,τι και τα κοτοπουλάκια μας έκαναν καλέ! Χαχα!!!
Παίρνουν πάντως μια μυρωδιά μέσα στις πιπεριές τα πουλερικά θαυμάσια και δείχνουν και εντυπωσικά στο πιάτο. Αν δεν κάνετε συχνά κυνήγι, τότε κοτοπουλάκι.

ΕΛΕΝΑ said...

Kαλά η φωτογραφία είναι πολύ....πολύ... δεν ξέρω να το εκφράσω, είναι κάπως, είναι η αλήθεια. Πάντως επειδή οτιδήποτε μαγειρεμένο μέσα σε πιπεριά παίρνει πολύ ωραίο άρωμα και γεύση, παραμερίζω το ανατριχιαστικόν της υπόθεσης και λέω ότι το κοτοπουλάκι (αυτό προτιμώ) θα γίνεται θαύμα μαγειρεμένο μ' αυτόν τον τρόπο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...