Thursday, June 28, 2007

Μους πέστροφας

Υλικά
50 γρ. ταραμά λευκό
2 φιλέτα πέστροφας καπνιστής
1 λεμόνι
150 γρ. Φιλαδέλφεια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τον ταραμά με την πέστροφα και το χυμό του λεμονιού και αφού ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το τυρί και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.
Εγώ βάζω και ξύσμα λεμονιού και χθες πρόσθεσα και λίγα chives και πασπάλισα με λίγο μπρίκ και σέρβιρα με ψημένη αραβική πίτα.
Και ένας τρόπος σερβιρίσματος…
...για αλοιφές είναι τα μικρά παντζάρια. Διαλέγουμε μικρά και ομοιόμορφα παντζάρια και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, εγώ τα βράζω πάντα καθαρισμένα.
Τους κάνουμε τρύπα με το ειδικό εργαλείο, πρέπει να τα γουβιάσουμε αρκετά, τα ραντίζουμε με λίγο ξύδι και τα αφήνουμε αρκετή ώρα σε τρυπητό να στραγγίξουν καλά. Τα γεμίζουμε με σκορδαλιά, μελιτζανοσαλάτα , ρεγγοσαλάτα , ρώσικη κ.λπ.

Αγγελική Λ.

Σημείωση από την Elie: Πριν από λίγες μέρες η φίλη Αγγελική Λ. έστειλε συνταγές για ωραιότατα μεζεδάκια. Ο δαίμων του e-mail μου τις έκρυψε τόσο καλά ώστε να τις δω αφού είχε περάσει η Εβδομάδα Μεζέ. Απολογούμαι για την απροσεξία μου και προσπαθώ να επανορθώσω. Ευτυχώς οι μαζώξεις και τα ουζάκια δεν τελειώνουν ποτέ, οπότε θα χαρούμε τις πολύ ωραίες ιδέες της Αγγελικής Λ. τις προσεχείς ημέρες…

9 comments:

Anonymous said...

Αυτή τη συνταγή που η ευγενέστατη Έλλη δημοσίευσε για χατήρι μου είναι "κλεμένη" απο περιοδικό και την κάνω συχνά γιατί αρέσει πολύ στους φίλους μου.
Έλλη μου σε ευχαριστώ και πάλι

Juanita La Quejica said...

Καλώς την Αγγελική!
Ευχαριστούμε για την συνταγή. Ό,τι πρέπει για καλοκαίρι, μεζεδάκι σε τραπέζι με ψαράκια και τα σχετικά...

Anonymous said...

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία, έχω ήδη πει σην Έλλη ότι μου έδωσαν μεζεδοσυνταγές απο την Αίγυπτο τις οποίες θα εκτελέσω (κυριολεκτικά) σύντομα και θα τις φωτογραφήσει η αδερφή μου.
Έχω να πω οτι η εβδομάδα μεζέ ήταν για μένα το high light του blog, δεν ήθελα να τελειώσει!

Anonymous said...

Ευχαριστούμε, συνονόματη! Πολύ νόστιμη ακούγεται η συνταγή σου και πολύ ωραία ιδέα οι πατζαροφωλιές!

ΕΛΕΝΑ said...

Γεια σου Αγγελικούλα. Ωραία συνταγή. Εγώ ήθελα να ρωτήσω αν το αποτέλεσμα είναι "αλοιφή" ή κάτι που στέκεται. Γιατί φτιάχνω κι εγώ μους πέστροφας, χωρίς ταραμά όμως, με κρέμα γάλακτος και μαγιονέζα,και μυρωδικά διάφορα, που όμως βάζω ζελατίνη και το "φορμάρω". Βγαίνει σαν ζελέ δηλαδή. Κάτι τέτοιο προκύπτει κι απ' την συνταγή σου?

Λαμπρινη said...

Καλως την Αγγελικούλα Λ. με τα ωραία της :)) ...Απο αυτό θα χουμε στο γάμο σου? :)

kiki said...

Ευχαριστούμε Αγγελική για την ωραία και πρωτότυπη συνταγή! Περιμένουμε κι άλλες!

Anonymous said...

καλημέρα,
Έλενα βγαίνει με υφή ταραμοσαλάτας σφιχτής.Με κρέμα γάλακτος έκανα και εγώ πιο παλιά αλλά αυτή έχει πιο "θαλασσινή" γεύση, πιο πολύ στα γούστα μου
Λαμπρινή, έτσι όπως πάει το πράγμα προβλέπω στο γάμο μου να σερβίρω τραχανά και φλισκούνι λόγω ηλικίας.

elie said...

Την αυτοκριτική μου την έκανα, να πω τώρα και για τη συνταγή?
Ανυπομονώ να τη φτιάξω και να τη μοιραστώ με τους φίλους μου, φαίνεται πολύ ωραία!
Είπαμε, μεζές και Αγγελική Λ. πάνε μαζί. Μέσα στο Σ/Κ θα "ανέβουν" και άλλα μεζεδάκια... Ευχαριστούμε!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...