Friday, June 29, 2007

Κρέπες ... γεμιστές

Μετά την κουσκουσιτιδα που πέρασε το blog , τώρα περνάει την γεμιστίτιδα :) Για να συνεχίσω λοιπόν προτείνω Κρέπες γεμιστές με δύο τρόπους .
Δεν γράφω συνταγή γιατί εξαρτάται απο την ποσότητα που θέλουμε , στα κουτουρού και αυτοσχεδιάζοντας ειναι πάντα καλύτερα . Υπάρχει ωραία συνταγή της Πηνελόπης για κρέπες , ακολουθούμε αυτή με την διαφορά οτι προσθέτουμε στο βασικό μείγμα πιπέρι και διάφορα ψιλλοκομένα μυρωδικά της αρεσκείας μας. Εγώ τις κάνω με λιγο περισσοτερο αλεύρι οταν ειναι να τις ψήσω στο φούρνο .
Κρέπες φούρνου με τυριά και πιπεριά Φλωρίνης Θα τηγανίσουμε τις κρέπες μας αλλά δεν θα τις ψήσουμε υπερβολικά .
Θα τις αφήσουμε στην άκρη και θα ετοιμάσουμε την γέμιση μας .
Μπορείτε να τις γεμίσετε με οτι θέλετε , εγώ τις γέμισα με διάφορα τυριά , πιπεριά φλωρίνης ψιλλοκομένη , λιγο μπεσαμέλ . Γεμίζουμε στο κέντρο της κρέπας και ή τυλιγουμε σε ρολάκι ή κανουμε ενα πακετάκι . Τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι και βάζουμε απο επάνω φετούλες ντομάτας . Δεν προσθέτουμε τίποτα αλλο στο ταψί μας. Αφήνουμε να ψηστούν (κανα 10 λεπτο σε καλα προθερμασμένο φουρνο ) και πριν τις βγάλουμε προσθέτουμε στο ταψάκι γάλα χτυπημένο με γιαούρτι . Ψήνουμε για 5 -10 λεπτάκια ακόμα και έτοιμες :)
Κρέπες γεμιστές με γαρίδες κοκταιηλ
Για τις γαρίδες κοκταιηλ , περνάμε ελαφρά απο το τηγάνι τις γαριδούλες να μαλακώσουν προσθέτοντας μια καυτερή πιπερίτσα . Για την σως αναμιγνύουμε γιαούρτι σφιχτό με μαγιονέζα , λιγο κέτσαπ , αλατοπιπεράκια και ψιλοκομένα μυρωδικά (ανιθο , σχοινοπρασο, μαιντανό κλπ) . Αφήνουμε τις γαριδούλες να κρυώσουν και τις προσθέτουμε στην σως .
Κόβουμε την κρέπα μας στην μέση , την στριφογυριζουμε και γεμίζουμε με την σως κοκταιηλ .
Ξερω ξέρω , ζέστη έχει και τηγάνι δεν βάζετε . Άλλα τι να κάνω αφού ζώ ..σε άλλον κόσμο:) Θα προτιμούσατε , ζεστές σούπες ?:)

11 comments:

ΕΛΕΝΑ said...

Α, εσείς το πήρατε σοβαρά δηλαδή με τα γεμιστά. Ωραίες και οι γεμιστες κρεπούλες. Τώρα ποια από τις δυο να διαλέξω? Εγώ τις θέλω και τις δύο, μπορώ? Ειδικά αυτή με τις γαριδούλες.....μμμμμμμμ.

Juanita La Quejica said...

Μία με γαριδούλες για μένα παρακαλώ! Αλλά επειδή είναι πρωί ακόμα... και αυτή η ντομάτα μου γνέφει, μήπως να προτιμήσω την πρώτη; Θα το σκεφτώ!

Juanita La Quejica said...

ΟΧΙ ΖΕΣΤΗ ΣΟΥΠΑΑΑΑΑ!!!!!!

witchofdaffodils said...

εγώ θα παραγγείλω μια τυρί-πιπεριά :)

sweet Juanita, μου λέτε πως θα χάσουμε κανένα γραμμάριο με αυτά τα καμώματα πρωινίάτικα?

λαμπρινή εύγε!

Λαμπρινη said...

Εχει δικιο η Μαγισσα με τα βοτανα , το τυρι-πιπεριά τρωγετε και το πρωι ως τυροπιτιτσα :))

Μαγισσα μου ...να βαλω σουπες ζεστες που ειναι και χαμηλοθερμιδικές? χαχα

Φιλια σε ολες :)))))

elie said...

Γεμιστά γεμιστά αλλά εγώ όλα μεζέδες τα βλέπω (κολλημένη με την μπάλα, που λένε). Άσχημα θα ήταν να είχαμε ένα ουζάκι με τις γαριδούλες?

Anonymous said...

Η Λαμπρινή μου είχε δώσει συνταγή για κρέπες και την ιδέα για κρεποπάρτυ.
Έφτιαξα λοιπόν κρέπες και τις έκοψα στη μέση όπως οι photo.Έγιναν σαν μίνι πυραυλάκια και τις γέμισα με διάφορες μους και αλοιφές και δίαφορα μεζεδάκια σε μέγεθος μπουκιάς(μέχρι και κομματάκια μπακαλιάρου με ροζέτες σκορδαλιάς)και τα σέρβιρα με παγωμένο τσίπουρο...δεν έμεινε λέπι!Οπότε Έλλη καταλαβαίνεις οτι μέχρι και η κρέπα μπορεί να γίνει μεζεδάκι αν πέσει στα χέρια μας .

Λαμπρινη said...

Δεν έτυχε να κάνω ή να χω φωτο στην Εβδομάδα μεζέ απο τις κρέπες γιαυτο και δεν τις έβαλα τοτε:)
Τις θεωρώ και γω ωραίο πρωτο πιάτο ή μεζεδάκι οπως το λεμε εμεις:)

Αγγελικούλα Λ. θυμαμαι που σου χαν γινει λιγο σφιχτες γιαυτο δεν έγραψα συνταγή . Τις κανω κουτουρού και δεν μετράω ποτε:)
Για γέμιση βάζουμε ότι θέλουμε , εγώ συνήθως τις κανω με γαριδούλες με σως κοκταιηλ ή σκόρδου που τις αγαπά πολυ ο αντρουλης μου:))

kiki said...

Απαπαπαπα...κολάστηκα παλι. Τελευταία δε μπορώ να χάσω γραμμάριο παρόλο που δεν τρώω. Λέτε να παχαίνω με τα μάτια εδώ μέσα;

Anonymous said...

Ωραίες είχα γίνει οι κρέπες Λαμπρινή, απλά, παρέλειψα το ένα αβγό γιατί μου φάνηκε πολύ.
Τώρα που το ξανασκέφτομαι ωραίο ήταν το κρεποπάρτυ,ίσως το ξανακάνω μέσα στο Σ/Κ, τώρα που άρχισα να ξανατρώω.

Penelope said...

Και εγώ λοιπόν να προσθέσω πως αυτές με τα τυράκια και τις πιπεριές Φλωρίνης, μόλις καταχωρήθηκαν για μια αυριανή πρόβα μαζί με μια ταρτίτσα μελιτσάνας και τυριού για φίλους που θα έρθουν να μας δούν.
Πολύ ωραίες πρέπει να είναι κι' αυτες με τις γαρίδες, αλλά λέω να στραφώ περισσότερο προς τα λαχανικά.
Μπράβο Λαμπρινή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...