Thursday, June 21, 2007

Σαγανάκι μύδια μεθυσμένα με ούζο!

Αχ, τι μου κάνετε! Εσείς με το καλοκαιράκι σας και εγώ στο καταχείμωνο του Νοτίου Ημισφαιρίου… Να τουρτουρίζω μέσα σε ένα σπίτι χωρίς κεντρική θέρμανση και να ακούω για καύσωνες και να ονειρεύομαι παραλίες και ουζάκια!
Αφού λοιπόν το ονειρεύομαι, ας το κάνω πιο ρεαλιστικό! Συνταγή για σαγανάκι μύδια από αυτές που έμαθα σαν φοιτήτρια στην Θεσσαλονίκη!
Σαγανάκι μύδια μεθυσμένα με ούζο!
250 γρ μύδια καθαρισμένα με το μισό κέλυφος
½ φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι
2 ντομάτες
1 πιπεριά πράσινη γλυκιά
Μαϊντανός
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτηράκι του κρασιού ούζο
1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι πιπέρι
Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι με λίγο νερό και τα βράζουμε. Όταν το νερό εξατμιστεί, προσθέτουμε λάδι και στην συνέχεια τις πιπεριές. Μόλις μαραθούν βάζουμε στο τηγάνι τις ντομάτες και το σκόρδο. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και σβήνουμε με το κρασί. Βράζουμε 20 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα μύδια, το ούζο, το μαιντανό και αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε το τηγάνι και βράζουμε 5-7 λεπτά. Σερβίρουμε άμεσα με χωριάτικο ψωμί και προφανώς ουζάκι!
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μοσχοβολάνε!

9 comments:

Λαμπρινη said...

Αγγελική μου , εσυ να δεις τι μου κάνεις!!!!
Να μου μιλάς για κρυο λατρεμένο , για μυδια σαγανάκι μοσχοβολιστά και για την αγαπημένη μου Θεσσαλονίκη.
Εκεί τα έφαγα ως φοιτήτρια και γω πρωτη φορά:)
Ωραίες μυρωδιές και γευσεις μας έστρωσες στο τραπέζι σου σήμερα!:)))

Juanita La Quejica said...

Καλώστην!
Δύσκολη η προσαρμογή ε; Αλλάζουμε; Εγώ σιχαίνομαι την ζέστη και ειδικότερα στην Αθήνα... μην μας ζηλεύεις, έχει απαίσιο καιρό!
Πράγματι, μέχρι εδώ φτάνει η μοσχοβλιά, ευχαριστούμε!

ΕΛΕΝΑ said...

Oτι πρέπει για ουζάκι.
Καλά λέει η Χουανίτα, ως εδω μοσχοβόλησαν.
Το ουζάκι φαντάζομαι το προσθέτεις στο σβήσιμο, μαζί με το κρασάκι.

E said...

Αγγελική μου καλησπέρα.
Πραγματικά πολύ αρωματική συνταγή. Ποτε θα κάνεις καμια βόλτα κι από δω? Όταν μπορέσεις, θα πιούμε ουζάκι και θα φάμε μεζεδάκια και από κοντά...

Αγγελική Ν said...

Λαμπρινή μου κόπιασε! Διαθέτουμε κρύο σπίτι και ζεστή καρδιά!

Χουανίτα μου, πραγματικά δύσκολη η προσαρμογή! Ούτε εδώ, ούτε εκεί είμαι ευχαριστημένη...Δύσκολα τα πράγματα!

Έλενα σε ευχαριστώ για την παρατήρηση, διόρθωσα το λάθος! Το ούζο το προσθέτω με τα μύδια στο τέλος για να διατηρηθεί το άρωμα!

Έλενά 72 μου, τον Αύγουστο, αν όλα πάνε καλά, θα γυρίσω πίσω στην πατρίδα για μερικές μέρες! Θα χαρώ να τα καταφέρουμε να βρεθούμε! Προς το παρόν… νοερά τα ουζάκια!

Φιλάκια

ΕΛΕΝΑ said...

Aγγελικούλα μου εγώ ευχαριστω για την διευκρίνηση. Νόμιζα ότι το βάζεις μαζί με το κρασάκι.
Σωστό όμως, στο τέλος για να διατηρηθει το άρωμα του ούζου.

kiki said...

Μιαααααααααααααμ....λατρεύω τα ψαρικά! Αν βάλω μύδια κονσέρβας πειράζει; να τα ρίξω τελευταία στιγμή;

Rena said...

Κι εγώ αυτό αναρωτιόμουν Κική. Βασικά για κατεψυγμένα το σκεφτόμουν. Αραγε θα γίνεται το ίδιο νόστιμο? Μοσχοβόλυσε ως εδώ το ουζάκι.

Αγγελική Ν said...

Κική μου, καθόλου δεν πειράζει, το έχω κάνει με κονσέρβα γυάλινη με μύδια. Τον χρόνο μαγειρέματος μόνο θα προσαρμόσεις, αν βάλεις μύδια κονσέρβας!

Ρένα μου, κατεψυγμένα είναι και τα δικά μου! Τα φρέσκα άντε να τα βρεις!

Όσο για την γεύση:
Σίγουρα τα φρέσκα θα είναι καλύτερα, αλλά πάντα λέω ότι το καλύτερο είναι ο εχθρός του καλού

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...