Monday, June 04, 2007

Κοτόπουλο με λεμονάκι τουρσί

Νάτο και το κοτοπουλάκι. Η παραπάνω φωτό είναι το ταζίν όπου ψήνεται το φαγητό... ελπίζω να σας αρέσει η συνταγή!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ
Η συνταγή είναι μία διασκευή από μαροκινό έδεσμα πλήρως προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα.
Σκέφτηκα ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσω υλικά που βρίσκονται σε κάθε ελληνική κουζίνα όπως η ρίγανη, η πιπεριά, οι ελιές το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Το λεμονάκι τουρσί δίνει μία αρωματική λεμονάτη γεύση την οποία το απλό λεμόνι δεν προσφέρει .
ΥΛΙΚΑ (για 2-3 μερίδες)
μπουτάκια και φτερούγες από 1 κοτόπουλο
2 μικρά λεμονάκια τουρσι κομμένα σε τέταρτα
1 πιπεριά πράσινη σε ροδέλες
5-8 ελιές Καλαμών
1 μέτριο κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τα υλικά μας σε ένα σκεύος που μπαίνει στο φούρνο με καπάκι( εγώ χρησιμοποίησα το παραδοσιακό μαροκινό σκεύος ταζίν με το κωνικό καπάκι) και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να αναμιχθούν οι γεύσεις.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου και βάζουμε το φαγητό αφήνοντας το τουλάχιστον για μία ώρα να ψηθεί. Τόσο απλά , τόσο υγιεινά και τόσο γευστικά!
Συνοδεύεται τέλεια με ένα αχνιστό ρύζι basmati.
Σημ.Τα μπαχαρικά εάν αλλάξουν και αντικατασταθούν από το γνωστό αράβικο μείγμα ρας ελ χανούτ τότε το πιάτο μεταμορφώνεται και γίνεται καθαρόαιμο μαροκινό

Κατερίνα Μ. - This and That

7 comments:

tassoula said...

Απο που να ξεκινήσω??
Απο το σκέυος??
Την συνταγή??
Τέλειο!!

oneiromageiremata said...

Ενδιεφέρον. Μπορούμε να το κάνουμε και σε άλλο σκεύος ε;

Rena said...

Μα τι όμορφο σκέυος είναι αυτό!!! Το είχα ξαναδεί σε καποια εκπομπή στην tv αλλά δε θυμόμουν πως λεγόταν.

Και η συνταγή δείχνει καταπληκτική. Με τρελαίνει ο συνδυασμός πιπεριάς και ελιάς και μαζί με το πουλακάκι θα 'ναι τέλειο!!

elie said...

Η συνταγούλα φαίνεται χάρμα!

Για όποιον ενδιαφέρεται για αγορά σκεύους ταζίν, έχει το ΙΚΕΑ ένα πολύ οικονομικό (όχι ότι είναι ιδιαίτερα ακριβό σκεύος εν γένει...).

ΕΛΕΝΑ said...

Μου φαίνεται Κατερίνα ότι δεν έπρεπε να βάλεις το σκεύος, γιατί όλοι χαζεύουμε αυτό κι έτσι έρχεται σε δεύτερη μοίρα το κοτοπουλάκι, που φαίνεται νοστιμότατο. Το σκεύος να υποθέσω ότι λειτουργεί σαν γάστρα? Μπορούμε να το αντικαταστήσουμε δηλαδή με μία ελληνικότατη γάστρα?

Κατερίνα said...

το ταζίν μπορεί να αντικατασταθεί με σκέυος με καπάκι που μπαίνει στο φούρνο όπως μία γάστρα!
Χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή στο μέλλον θα κάνω και άλλα τέτοια αράβικης προέλευσης...τα λέμε στο μπλόγκ μου www.eatthisandthat.blogspot.com

Juanita La Quejica said...

Και τα Notos Galleries έχουν ταζίνς σε καλές τιμές.
Αν θέλετε να οδηγηθείτε αυτόματα στο blog της Κατερίνας, κλικάρετε στο This and That δίπλα από το όνομά της.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...