Monday, June 25, 2007

Sorbet καρπούζι

photo by lynnylu, flickr.com
δεν πρόλαβαν καλά καλά να τη.. ζητήσουν Smile η Λαμπρινή και η Έλενα, et voila la recette!
Υλικά:
- ¾ της δοσομετρικής κούπας ζάχαρη
- το χυμό ενός λεμονιού
- ¼ της κούπας γλυκόζη
- 1 δοσομετρική κούπα νερό
- 1 kg από τη σάρκα ενός ώριμου καρπουζιού (άνευ κουκουτσίων) σε κομματάκια.
- 2 σφηνάκια ρούμι (προαιρετικά)
Το φτιάχνουμε
- Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουμε ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το ρούμι.
- Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει στο ψυγείο.
- Σε ένα μπλέντερ αναμιγνύουμε το σιρόπι με τη σάρκα του καρπουζιού.
- Ακολουθούμε τη ρουτίνα των σορμπέ.
- Βάζουμε το μίγμα στη κατάψυξη. Μετά από μια ώρα το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός.
- Το αφήνουμε 2 ώρες και επαναλαμβάνουμε.
- Το αυτό μετά από 3 ώρες.
- Καρπουζοτρώμε.
Με τέτοια ζέστη, πολύ θα’ θελα να’μουν κουκούτσι χαμένο σε καρπουζένιο sorbet..


από τα χεράκια της Λαμπρινής!

11 comments:

Λαμπρινη said...

Μαγισσούλα με τα βότανα , χαιρομαι που τοοοσοο γρήγορα εγινε πραγματικότητα η επιθυμία μου!!!
Μια χαρα ηλιοκαμένη σε βλεπω , ουτε μια ρυτιδα !:))) χαχα
Παρολο που σήμερα πεφταν παγάκια απο τον ουρανο (χαλαζι) εγω πρωι πρωι παω για καρπούζι.
Μια ερωτησης : Τι γλυκόζη την αντικαθηστουμε με κάτι ή την παραλειπουμε? Μεση λυση δεν υπάρχει , εδω δεν εχω βρει αλλα και άλλα την γλυκόζη θα βρω?
Επισης να δωσω ενα tip προκαταβολικό για τους υπολοιπους μια και εκανα επιχειρηση καρπουζοτζιζκεικ .
Αν βαριέστε να καθαρισετε τα κουκουτσια (οπως εγω) βαλτε τα στο μπλεντερ , δεν θα κοπουν . Μετα σουρωνετε , αφαιρειτε τα κουκουτσια και ριχνετε και τα υπολοιπα ψυχας στο μπλεντερ.

ΕΛΕΝΑ said...

Oπως βλέπεις παραφυλάγαμε και οι δύο για να δούμε πότε θα εμφανιστει το σορμπεδάκι. Και αμέσως μόλις εμφανίστηκε ήρθαμε να καρπουζοφάμε.
Οχι θα μας γλύτωνε!!!
Ευχαριστούμε για την ταχύτατη εξυπηρέτηση.
Η δε Λαμπρινή όλον αυτόν τον καιρό μελέτησε τόσο καλά το θέμα "καρπούζι", που δίνει και tips (τι να πω)

witch of daffodils said...

ωπα! κόρες με συλλάβατε πάραυτα :)

λαμπρινή, αν δεν έχεις γλυκόζη, αγνόησέ την!
έλενα τι υπονοείτε? δεν υπηρξα ταχύτατη? ούτε μήνας δεν πέρασε:P

oneiromageiremata said...

Βρε βρε βρεεεεεεε....η μαγισσούλα ήρθε ορεξάτη! Μας δροσίσατε μανδάμ!

elie said...

Ωραίο και το σορμπέ, ωραίο και το tip της Λαμπρινής.
Εγώ σταθερά δοκιμάζω όλα τα σορμπέ σας witch, ούτε αυτό θα μου ξεφύγει. Grazie!

Αθήναιος said...

Πολύ ωραία η συνταγή και μένα μου κάνει κάτι η γλυκόζη όμως.

witch of daffodils said...

deli, ou etes vous??

elie, λέτε να έχουμε original φωτο?

αθήναιε μερσί, γιατί σας κάνει κάτι η γλυκόζη? δεν βοηθάει το υδαρες μιγμα να δέσει? βέβαια όπως είπα στη Λαμπρινή, αν θέμε την αγνοούμε.

Lydia ! said...

πολύ ωραίο και δροσερό... και πήρα και ένα μάπα καρπούζι που ήθελα να το πετάξω αλλά τώρα θα το κάνω σορμπέ!!!

witch of daffodils said...

ωωω, δίνετε στη συνταγή αξία :-)))

Juanita La Quejica said...

Μαγισσούλα, κάνε πιο πέρα, η σκούπα σου με ενοχλεί εδώ στη δροσιά! (Μα τι στο καλό... κουκούτσι με σκούπα, πρώτη βλέπω στην καρπουζοζωή μου!)
Ό,τι πρέπει για αυτή τη ζέστη το σορμπέ σου, τέλεια!
Αυτό το άνευ κουκουτσίων αρχικά με προβλημάτισε, αλλά το tip της Λαμπρινής έδρασε σωτήρια.

witch of daffodils said...

πότε κουκούτσι, πότε μυιγα, μια χαρά περνάω!!
αυτή τη στιγμή ματαμορφώθηκα σε φίλτρο του αιρ-κοντίσιον :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...