Monday, July 09, 2007

12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Σήμερα η elie-οικογένεια θα βολτάρει στους χώρους του 12ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, στην Πλατεία Πρωτομαγιάς. Θα ενημερωθούμε στις εκθέσεις, θα συζητήσουμε, θα παίξουμε στον παιδότοπο και θα δοκιμάσουμε εθνικές κουζίνες στις αυτοσχέδιες ταβέρνες που στήνονται από τις κοινότητες των μεταναστών στο χώρο του φεστιβάλ. Τις συναυλίες μάλλον δεν θα τις προλάβουμε λόγω ώρας...
Επιτέλους μετά από χρόνια το φεστιβάλ δεν γίνεται σε συνθήκες καύσωνα! Το Φεστιβάλ ξεκίνησε χθες Παρασκευή 6/7 και τελειώνει αύριο Κυριακή.
Περισσότερα για το πρόγραμμα δείτε εδώ.

Update 9/9: Η ανταπόκριση
Αρκετός κόσμος πέρασε τις «πύλες» του 12ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ (να γκρινιάξω τώρα για την τιμή του εισιτηρίου;).
Φωτισμένα τα πρόσωπα των μεταναστών που έβαλαν τα κυριακάτικά τους, παραμέρισαν την κούραση της εβδομάδας και συζήτησαν, δημιούργησαν, μαγείρεψαν, τραγούδησαν. Μαζί και μεις, μοιραστήκαμε τη γιορτή τους.
Πράγματι ο χώρος διεξαγωγής άλλαξε λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη του φεστιβάλ (εμείς προτιμάμε τον άλλο χώρο, είναι πιο «μαζεμένος»). Ίσως εκεί να οφείλονται και διάφορες αδυναμίες της διοργάνωσης (π.χ. λίγες συζητήσεις, με κακό φωτισμό και σχεδόν ανύπαρκτη μετάφραση). Λιγότερες οι εκθέσεις, μεγαλύτερο το «παζάρι» (ενδιαφέρον παρ’ όλα αυτά το περίπτερο του Συνεταιρισμού «ο σπόρος») . Ο παιδότοπος κάθε χρόνο και καλύτερος. Το φαγητό αν και με μικρότερη ποικιλία ήταν καλύτερο από άλλες χρονιές, κι αυτό «τσιμπημένο», όμως.
Για συναυλιές και θεατρικά δεν έχω να πω πολλά γιατί δεν μας πήρε η ώρα να παρακολουθήσουμε, κρίμα γιατί έχουμε ακούσει τα καλύτερα για τη Μάρθα Φριντζήλα and the Kubara project.
Του χρόνου καλύτερα, εύχομαι, με περισσότερη ουσία.

6 comments:

Juanita La Quejica said...

Εμείς δεν το βλέπω να τα καταφέρνουμε. Κάνε μας μια σύντομη αναμετάδοση Elie. Πώς πήγε; Είχε κόσμο; Ήταν να γίνει στο χώρο του Πανεστημίου αλλά άκουσα ότι δεν εγκρίθηκε τελικά να δοθεί άδεια και έτσι επιλέχθηκε τελευταία στιγμή το Πεδίο του Άρεως.

kiki said...

Για πες ελιε. Πήγες;

ΕΛΕΝΑ said...

Eμεις ως γνωστόν λείπαμε το τριήμερο κι έτσι ήταν αδύνατον να τα καταφέρουμε. Πες μας λεπτομέρειες αν πήγες.

elie said...

Πήγαμε, πήγαμε. Θα ετοιμάσω ένα κειμενάκι και λίγες φωτό και θα τα βάλω σε update.

Juanita La Quejica said...

Και του χρόνου καλύτερα και με μεγαλύτερη συμμετοχή.
Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση Elie.
Πηγαίνετε να πάρετε καφέ, μάτε και ζάχαρη από το Σπόρο. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στην προώθηση του εναλλακτικού εμπορίου. Και είναι και θαυμάσια τα προϊόντα τους.

ΕΛΕΝΑ said...

elie ευχαριστούμε πολύ και για την ενημέρωση και για την πολύ ωραία παρουσίαση με τα slides

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...