Είδος παραδοσιακού περσικού ντίπ που σερβίρεται και πάνω σε πίτες. Χρειάζεσθε 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες που θα τις ψήσετε ολόκληρες στο φούρνο. Οταν γίνουν και κρυώσουν, βγάζετε τη σάρκα και πετάτε τη φλούδα. Ανακατεύετε με 2 σκελίδες σκόρδο, αλατοπίπερο και ένα κεσέ γιαούρτι τύπου total (250 γρ). Ρίχνετε και τον χυμό απο 2 λεμόνια. Τα χτυπάτε όλα στο μπλεντερ ώστε να ομογενοποιηθούν. Ψυγείο.
Αφού παγώσει το μείγμα, το βάζετε σε ένα μπώλ, στη μέση μπορείτε να τρίψετε ψίχα καρυδιών και να το πασπαλίσετε. Εμείς βάλαμε κόκκους κόκκινου πιπεριού στη μέση μαζί με φυλλαράκια μέντας απο τη γλάστρα μας και το πασπαλίσαμε με τριμμένα μυρωδικά.
(Η συνταγή είναι απο το βιβλίο "The Legendary Cuisine of Persia" της Margaret Shaida, ISBN 1 902304 60 8)
9 comments:
Ενδιαφέρον ακούγεται κι αυτό.. και έυκολο.. Δεν έχω μελιτζάνες.. κάποια άλλη στιγμή σίγουρα..:)
Kαλησσπέρα:):)
Σλουρπ!...
Το είπα??
Σλουρπ!...
Μπορείτε να το σερβίρετε σε στρογγυλή πιατέλα, αυτό στη μέση και γύρω-γύρω φρυγανισμένες αραβικές πίτες, ή συνοδευτικό με κρέας, ψάρι ή και σε σαλάτα ανακατεμένο με ωμά λαχανικά.
Νόστιμο και δροσερό ακούγεται!
Από τις πιο ωραίες εκδοχές μελιτζανοσαλάτας που έχω ακούσει!
Marina mas!!!mia syntagoula akoma sthn sylogh gia melitzanosalata!!!mia xara einai nomizw!!!
filakia!!!
yam yam...
Ωραιότατη και δροσιστικότατη (προσθέτω και ταχίνι συνήθως). Ειδικά αυτή τη γλαστρούλα με την μέντα πολύ την ζήλεψα Μαρινάκι!
Mαρινάκι μελιτζάνες έφερα μπόλικες από τις πρόσφατες βακάνς μου. Οπότε...
Μ' άρεσε και η ιδέα της "σαλάτας" που έδωσες, μαζί με διάφορα λαχανικά.
Post a Comment