Καρύδας συνέχεια σήμερα με μπισκότα. Κάτι έπρεπε να γίνει με τα απομεινάρια του scrub!
Θα χρειαστούμε:
~ 1 πακέτο τριμμένη καρύδα (150gr)
~ 2 μεγάλα αβγά
~ 1 πρέζα αλάτι
~ ¼ της (δοσομετρικής) κούπας ζάχαρη
~ 2 κουταλιές της σούπας γάλα (καρύδας preferably..)
~ εσάνς βανίλιας (κατά το δοκούν)
~ λίγο corn flour (ίσως, maybe, who knows)
Τα φτιάχνουμε:
• Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν.
• Προσθέτουμε το γάλα, την καρύδα και την εσάνς και τα ενοποιούμε στο μίγμα. Αν είναι κάπως υδαρές προσθέτουμε λίγο corn flour.
• Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 1 ώρα. Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ζαχαροπλαστικής βάζουμε μικρές κουταλιές από το μίγμα. Διορθώνουμε το σχήμα τους με το χέρι.
• Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
• Μπισκοτοκαρυδοτρώμε. Η παραπάνω αναλογίες δε δίνουν μεγάλη ποσότητα, αν είστε καρυδόφιλοι μάλλον πρέπει να διπλασιάσετε τη δόση :)
Thursday, September 27, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
14 comments:
καλέ κυρία μάγισσα, το εσάνς καρύδας που βάζουμε στο σκραμπ μας, κάνει να το βάλουμε και στα μπισκότα μας;
yes, of course dear..
Ω! Μαγισσα μου με τα βότανα ( αν και έχω δηλώσει απλή γνωστή της ετοιμης καρύδας) πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σας :) Μου άρεσε και η ανακύκλωση των υλικών !
Άραγε με φρέσκια καρύδα πως να γίνονται?
Θέλω να καθίσω κάτω από ένα φοίνικα, να αλειφτώ με coco αντηλιακό, να μασουλάω coco μπισκοτάκι και να πίνω coco λικεράκι:)
Μαζί σου Έλενα!
Μαγισσούλα, μήπως ο πρόλογός σας δεν είναι αντάξιος των νόστιμων μπισκοτακίων σας dear;
Κάτι έπρεπε να γίνει με τα απομεινάρια του scrub!
bonjour les filles!
λαμπρινή darling, τα μπισκότα παρόλη την απλότητά τους είναι μιαμ, ίσως με φρέσκια καρύδα να ήταν ακόμη καλύτερα, θα πρέπει όμως να την τρίψουμε σε πολυ πολύ λεπτά κομμάτια.
ελένη, το σετάκι που προτείνετε είναι ελκυστικό :)
sweet juanita, o πρόλογος απλά λέει την αλήθεια :)
η αλήθεια είναι ότι έκανα πείραμα, βγήκαν καλύτερα από ότι περίμενα και εξαφανίστηκαν την ίδια μέρα. Σας είπα που δίνω προτεραιότητα, δε φταίω, με προκαλούν :)
με ενεπνεύσατε, έτσι σήμερα που ο καιρός εδώ είναι καλοκαιρινοχειμωνιάτικος, τρώω καλοκαιρινοχειμωνιάτικο πρωινό: πόριτζ με γάλα καρύδας:)
Μου αρέσει η καρύδα και το κληρονόμησε και η κόρη...Μας καρυδοφτιάξατε. Θα επανέρθω κι εγώ κάποια στιγμή με καρυδομπισκοτάκια, τα αγαπημένα της κόρης.
Αντε και ψώνισα προχθες την τριμμένη μου καρύδα κι' εγώ και περιμένω την πρώτη ευκαιρία να κάνω πρακτική εφαρμογή. Πήγαινα για ένα "ραβανί" με καρύδα, αλλά και τα μπισκοτάκια πολύ ωραία θα είναι. Μένει να βρω τον κατάλληλο χρόνο.......
Το Corn flour, αντί για αλεύρι το χρησιμοποιήσατε αγαπητή μάγισσα;
@ heart n soul,
βλέπω καλοπερνάτε εκέι στα ξένα :)
@ deli,
να επανέλθετε τάχιστα αγαπητή
@ penelope,
αν τα φτιάξετε πέστε μου τη γνώμη σας. Το corn flour (ελάχιστο) το χρησιμοποίησα για να απορροφήσει τα λίγα "υγρα", για να στέκεται το μιγμα καλύτερα. Φαντάζομαι την ίδια δουλεια θα κάνει και το αλέυρι. Αυτοσχεδιασμός ήταν.
Εφτιαξα cocoμπισκοτάκια!!!
Δεν έβαλα γάλα καρύδας αν και είχα, αλλά 1,5 σφηνάκι Batida De Coco. Φτιάξτε οπωσδήποτε διπλή δόση αν τα επιχειρήσετε, γιατί ....μετά το pop δεν έχει stop:)))
Πολύ νόστιμα!!! Αφήστε που η όλη διαδικασία κρατάει μόνο ένα τεταρτάκι (μαζί με το ψήσιμο).
είδατε τι χαρά δίνουν οι τεμπελικες συνταγές;)
καλό μηνα
Σας το είπα; Δε σας το είπα! Τα δοκίμασα! Αλλά δεν τα έφτιαξα εγώ! Τα έφτιαξε η Έλενα και μπισκοτοκαρυδοφάγαμε στην Αθήνα που πήγα! ΤΕΛΕΙΑ! Μου θυμίζουν αυτά τα έτοιμα του εμπορίου που τα κλείνουν σε ζελατίνα σε ατομική συσκευασία, τα θυμάστε;
Σήμερα έφαγα τα τελευταία. Εξαιρετικά νόστιμα! Και από ό,τι λένε και η Μαγισσούλα και η Έλενα, γίνονται και σχετικά εύκολα και γρήγορα. Οπότε, καταγράφονται στα προσεχώς!
Post a Comment