Tuesday, October 02, 2007

Τ’ άλλα μπισκότα Καρύδας

Έχοντας σαν αρχική έκδοση την συνταγή της Μαγισσούλας για τα μπισκότα καρύδας, και αφού αγόρασα την πρώτη ύλη, όπως είχα πει τότε για να μπορέσω να προβώ στην δοκιμή (!) έκανα κι εγώ τα δικά μου μπισκοτάκια και έρχομαι να σας τα δείξω συμπληρώνοντας μια άλλη εκδοχή στην συνταγή της Μαγισσούλας.

Yλικά που θα χρειαστείτε:
3 αυγά,
1 κούπα λευκή ζάχαρη,
3 κουταλιές βούτυρο (τύπου vitam) λιωμένο,
½ κουταλάκι γλυκού βανίλια σκόνη,
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 κουταλάκι γλυκού μπέϊκιν πάουντερ,
½ κούπα γάλα πλήρες,
1 σφυνάκι λικέρ μανταρίνι (της Κικίτσας),
1 & μισή κούπας καρύδα

Χτύπησα τα αυγά με την ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο μέχρι ν’ ασπρίσουν κατόπιν πρόσθεσα τα υλικά με την σειρά που τα αναφέρω και τ’ ανακάταψα καλά με το μίξερ χειρός για να ενωθούν όλα μαζί. Το μείγμα που προέκειψε ήταν ένας πυκτός πολτός.
Τον άφησα να σταθεί για μισή ωρίτσα, όση ώρα δηλαδή προθέρμανα τον φούρνο στους 180 και έστρωσα τα ταψιά μου με αντικολλητικό χαρτί και μετά μ’ ένα μεγάλο κουτάλι άπλωσα τον πολτό μου σε στρογγυλούς δίσκους. Το αποτέλεσμα πολύ γευστικό και μ’ αυτήν την ιδιαίτερη υφή που έχουν τα μπισκότα αυτά, στα μαγαζιά που ειδικεύονται στα είδος. Ποσότητα: 4 ταψιά μεγάλα.
Το μυστικό πάντως είναι να μην βάλετε τις κουταλιές πολύ κοντά την μία στην άλλη, γιατί θα απλώσει ο χυλός και τα μπισκότα σας θα κολλήσουν. Την πάτησα με την πρώτη φουρνιά, αλλά μετά το πράγμα έστρωσε....

8 comments:

Juanita La Quejica said...

Κάθισες και έφτιαξες 4 ταψιά βρε θηρίο; Φτου να μην σε ματιάσω,την μικρομάνα!

Anonymous said...

Καλησπερα σας,

Με συγχωρειτε για το ασχετο σχολιο που θα αφησω εδω αλλα δεν μπορουσα να βρω το ιμειλ της σελιδας σας για να σας στειλω. Διαβασα τις προηγουμενες συνταγες για λικερ και δοκιμασα να φτιαξω το λικερ φραουλας και μου αρεσε πολυ! Θα μπορουσα να μαθω που μπορω να προμηθευτω τα μπουκαλια που υπαρχουν στη φωτογραφια του ποστ 'Τα καλουδια των φιλων'; (εννοω φυσικα μονο τα γυαλινα μπουκαλια και οχι τις ετικετες).

Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.
Με εκτιμηση,
Στεφανος

Juanita La Quejica said...

Γιατί δεν ρωτάς στο συγκεκριμένο ποστ που σε ενδιαφέρει Στέφανε; Έχεις περισσότερες πιθανότητες να σου απαντήσει η Χριστίνα, η οποία δεν προλαβαίνει να είναι τακτικό μέλος και αναγνώστρια του μπλογκ μας, οπότε μάλλον δε θα δει την ερώτησή σου στα μπισκότα.
Από όσο θυμάμαι πάντως, στην Ευρυπίδου μου είχε πει ότι είχε πάρει τα μπουκαλάκια.

Anonymous said...

Μπράβο Πηνελόπη :) Χαρά στην υπομονή σου !! Μαζί με το μωρουλίνι φουρνίζατε??:))))

Να ρωτησω τωρα ..Ειχες πει πως πήρες φρέσκια καρύδα . Η γεύση της πως ειναι οταν ψηνεται? Οπως της "άλλης" ή μοιαζει με αμυγδαλο οπως την τρωμε ωμή ??

ΕΛΕΝΑ said...

Αχ βρε Πηνελόπη τι μας κάνεις:)) Τα μαγισσοκοκομπισκοτάκια δεν μου γλίτωσαν, σιγά μην μου γλιτώσουν κι αυτά.
4 ταψιά μεγάλα σου έγιναν?? Πόση ώρα περίπου θέλουν ψήσιμο τα μπισκοτάκια??

witchofdaffodils said...

με τις υγείες σας! ΄καρυδοκαταστάσεις :)

έλενα δε νομίζω να χρειάζονται πα΄νω από τέταρτο..

ΕΛΕΝΑ said...

Ετσι φαντάζομαι κι εγώ, ίσως και λιγότερο... Θα μας πει και η Πηνελόπη:)

Penelope said...

Καθυστερημένη απάντηση λόγω "μπέμπη". Λοιπόν Ελενά μου (σωστά έγραψε η μαγισσούλα) το ψήσιμο τους είναι περίπου 15 λεπτάκια (πάντα ανάλογα με τον φούρνο). Εγώ προσωπικά πάνω κάτω αντίσταση στους 180 βαθμούς και τον φούρνο τον είχα προθερμάνει.

Λαμπρινή μου, ναι, μαζί με το μωρό φουρνίζαμε!! Αυτός στο ριλάξ πάνω στο τραπέζι της κουζίνας κι' εγώ παραδίπλα με τα υλικά μου και τα ταψιά μου. Τον έχω "ξελιγώσει" με τις μυρωδιές και έχει αρχίσει να βαριέται το γάλα :-))).

Διευκρίνηση η καρύδα μου, δεν ήταν φρέσκια (εννοώ καρπός) αλλά τρυμμένη σε σακκουλάκι 350 γραμμάρια, 0.80 λεπτά από πάγκο της λαϊκής με σχετικά είδη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...