Tuesday, November 27, 2007

Σανγκρία

Να σας μεθύσω πρωί πρωί; Κερνάω*.
Υλικά
2 λίτρα κόκκινο κρασί ξηρό
1/2 κούπα METAXA
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
χυμό 1/2 λεμoνιoύ
2 ξυλάκια κανέλας
3 μέτρια μήλα και 1 αχλάδι σε κύβους
Εκτέλεση
Σε ένα μπουκάλι με φαρδύ στόμιο βάζετε όλα τα υλικά και ανακινείτε καλά.
Αφήνετε το μπουκάλι (με το πώμα) σε θερμοκρασία δωματίου για 12-18 ώρες ανακινώντας καλά όποτε το θυμάστε. (Σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος αφήνετε στο ψυγείο.)
Μεταγγίζετε σε κανάτα για το σερβίρισμα (αν θέλετε αφαιρείτε προηγουμένως τις κανέλες) και απολαμβάνετε.
Παραλλαγές όσες θέλετε, σας έγραψα αυτή που εμείς προτιμάμε.
Φωτό του FrogMiller από το flickr, τη φτιάξαμε το Σάββατο στο παιδικό πάρτυ (για τους γονείς, ντε…) αλλά σιγά μην προλάβαινα να τη φωτογραφίσω μέσα στον πανικό…

*για τα γενέθλια της κόρης μου. Πριν από 3 χρόνια, σαν σήμερα, στη μία και δέκα το μεσημέρι ήρθε στον κόσμο η μικρή μας (μικρή… τέλος πάντων… 4.5 κιλά). Μας άλλαξε τη ζωή και συνεχίζει…

15 comments:

witchofdaffodils said...

να σας ζήσει elie! πάντα υγιής, ευτυχής και όμορφη :)

ΥΓ το εορταστικό κλιμα των τελευταίων ημερών πολύ μου αρέσει!

Juanita La Quejica said...

Στην Υγειά της Εορτάζουσας!
Να την Χαίρεστε!

ΕΛΕΝΑ said...

Εχει γενέθλια η μπουμπούκα η όμορφη σήμερα???
Να ζήσει η κοπέλα, να είναι πάντα γερή και τυχερή και να την καμαρώσεις όπως επιθυμείς elie μου:)))
Στην υγειά της!!!!

elie said...

witch, juanita, έλενα
Πολύ σας ευχαριστώ για τις ευχές σας!

Εορταστικό κλίμα witch, ε; Η έλενά μας το καθιέρωσε (με ξελάσπωσε και στη γιορτή μου χε χε) είπα να το συνεχίσω... Ωραία δεν είναι;

witchofdaffodils said...

κόρες, το blog, η ατμόσφαιρά του είναι ένας σοβαρός λόγος για να χαμογελάμε.
Όσο για τη νόστιμη κυρία που αναφέρεις, Vive Helena!!

Anonymous said...

Πολύ μ αρέσει το είδος. Στην υγειά της κόρης σου!Νάστε γεροί να την χαίρεστε.
το ΜΕΤΑΧΑ πόσων αστέρων πάει στη σανγκρία. Δε μ αρέσουν όλα τα μπράντυ του γι αυτό ρωτάω.
Νομίζω πως θα την ετοιμάσω για τον ερχομό του γιού μου στις 17 Δεκ. και επειδή γράφω ανώνυμος γιατί δεν δέχεται το password μου να πω ότι είμαι η Νένα.Ολα τα μυστήρια στο pc μου.

elie said...

Ευχαριστώ Νένα μου!
Βάζω το 3***, αυτό που χρησιμοποιώ γενικά και στη μαγειρική-ζαχαροπλαστική (και μόνο εκεί!). Αν δε σου αρέσει βάλε ρούμι (εγώ δεν το υποφέρω) αλλά μάλλον να τη δοκιμάσεις γιατί ίσως πάρει λίγη περισσότερη ζάχαρη.
Με το καλό να τον δεχτείς το γιο σου!

heart n soul said...

elie να το χαίρεστε το 3χρονο αγγελούδι σας!
πειράζει που εγώ τη ζέστανα τη σαγκρία μου και την έβγαλα mulled wine, κάνει λίγο ψυχρούλα εδώ κι είπα να σφίξω ένα καυτό ποτηράκι πρωι-πρωί:)

tassoula said...

Χρόνια πολλά!Να την χαίρεστε την μικρή σας!!
Σούπερ η Σαγκρία!!

Maria B. said...

χρόνια πολλά elie, να το χαίρεσαι το κουκλάκι σου, άντε και στους αρραβώνες σουμάδα!!!

να είσαστε πάντα καλά, να έχετε υγεία και αγάπη.

kiki said...

Χρόνια πολλά και καλά. Να τη χαίρεσαι! Πολύχρονη και γερή!

Μάγια said...

να χαίρεσαι την κορούλα σου! τώρα που το σκέφτομαι, αντί για κόκκινο κρασί που είπα σε ένα άλλο post, λέω να συνοδέψω τα τυρομπαλάκια με τη sangria σου! :D

Anonymous said...

Xronia polla sto aggeloudi sou!!!Elie mou!!!h agaph kai oles h xares tou kosmou mazi!!!sto kamari sou kargoula mou!!!filakia polla!!!

elie said...

@heart n soul
Σφίξτε το ποτηράκι, σφίξτε το (και στας Αθήνας έχει ολίγη ψυχρούλα σήμερα...).

@tassoula
Ευχαριστώ. Και στα δικά σας για τον υιό!

@maria b.
Ευχαριστώ. Μέχρι τους αρραβώνες... Την Άνοιξη θα σας βάλω τη σουμάδα.

elie said...

@oneiromageiremata, μάγια, kleiw
Πολλά ευχαριστώ για τις ευχές σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...