Friday, November 23, 2007

Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό, ρόκα και άρωμα λεμονιού

Ένα πολύ απλό και νόστιμο φαγητό.
Ανά μερίδα χρειαζόμαστε :
  • 4-5 φέτες καπνιστό σολομό κομμένες σε κομμάτια (αν βρούμε σολομό σε κομμάτι αντί για φέτες -ακόμα καλύτερα- κόβουμε κυβάκια)
  • ξύσμα ενός ανεπεξέργαστου λεμονιού
  • 2 μεγάλες-μεγάλες χούφτες ρόκα
  • ελάχιστο λάδι ή βούτυρο
  • 100 γρ. ζυμαρικό
  • πιπέρι μπόλικο Η εκτέλεση απλούστατη : Βράζουμε το ζυμαρικό (κατά προτίμηση πλατειές noodles - δεν ξέρω πώς τις λένε) σε αλατισμένο νερό - al dente βέβαια. Στραγγίζουμε και βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα με λίγο λάδι ή βούτυρο. Τα γυρίζουμε λίγο, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Σερβίρουμε. Τρώμε :-)
    Σημειώσεις: Στη φωτό δεν έχει ακόμα πιπέρι. Μην το ξεχάσετε! Του πάει πολύ. Επίσης η ρόκα που είχα δεν ήταν αρκετή.
    Αντί για ρόκα, μπορείτε να βάλετε φύλλα φρέσκου σπανακιού, αν σας φαίνεται πολύ πικάντικη για τα γούστα σας. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο χυμό λεμονιού.
  • 15 comments:

    heart n soul said...

    A A η συνταγή σας είναι ΑΑ! κι έλεγα τι να την κάνω τη ρόκα που μου περίσσεψε, τέλεια:) τα πλατιά αυτά ζυμαρικά έχω την εντύπωση ότι έχουν το αστειο όνομα παπαρδέλες:) (papardele) δεν ορκίζομαι όμως κι όλας.

    Μάγια said...

    τρελαίνομαι για ρόκα σε ζυμαρικά! μπράβο αγγελική! :)

    νομίζω κι εγώ ότι παπαρδέλες είναι αυτές στη φωτό!

    Noni said...

    Χαίρεται σε όλη την υπέροχη παρέα. Παρακολουθώ καιρό σιωπηλά τις καταπληκτικές πεντανόστιμες και λιχουδάτες ιδέες όλων σας!!!! Εμπνέομαι κι εγώ, κάτι προσπαθώ, κάτι κάνω… Όμως έχω ερώτηση ξανθιά πλην τίμια: α) Όταν λέμε καπνιστό σολομό, εννοούμε ότι τον τρώμε όπως είναι, χωρίς επιπλέον μαγείρεμα, σωστά? Σωστά μάλλον. β) Όταν παίρνουμε το ψάρι κομμάτι που είναι ωμό, εννοείται ότι το μαγειρεύουμε (ποικιλοτρόπως, μ’ αρέσει πολύ!! Ω3 κλπ). γ) Όμως όταν λέμε στην συνταγούλα «σολομό σε κομμάτι αντί για φέτες» εννοούμε καπνιστό?? Υπάρχει στο Σ/Μ κομμάτι καπνιστό?

    ΕΛΕΝΑ said...

    Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ την ρόκα μέσα σε ζυμαρικά.
    Ωραία ιδέα:))

    kleiw said...

    ti!!!kala!!!h roka pou,latreuw!!!
    den aresei stous allous!!!e!tha kanw kai mia fora,kati,mono gia mena!!!geia sta xeria sou Aggelikoula mou!!!kati tha skarfistw kai gia tous upoloipous!!
    paw na ftiaksw tis garideeees!!!
    filakia!!!

    witch of daffodils said...

    εύκολο or not, είναι τέλειο, το θέλω, το ποθώ :)

    prasino liker said...

    Καταπληκτικη συνταγη.
    Υπεροχες ιδεες για το Σαββατοκυριακο.

    άλλη Αγγελική said...

    Παπαρδέλες λοιπόν! Χαχαχα!

    Νόνη,
    α) σωστό. Τον τρώμε σκέτο, με ψωμάκι απλό ή βουτυρωμένο (οι πιο αμαρτωλοί) ή του βάζουμε λίγο λεμόνι, άνηθο, πολύ λεπτές φέτες κρεμμυδιού και κάππαρη.
    β) μπορούμε να τον φάμε και ωμό (σε σούσι π.χ.), αν είναι πολύ φρέσκος
    γ) μπορεί να βρεις και καπνιστό σε κομμάτι. Καπνιστό εννοούσα στη συνταγή, μια και βρίσκεται πολύ ευκολότερα και μένει και λίγο στο ψυγείο. Μπορείς όμως ωραιότατα να χρησιμοποιήσεις και ωμό (είπαμε-αν είναι πολύ φρέσκος) ή ωμό και να τον ψήσεις πολύ ελαφρά σε λίγο λάδι (ψήνεται πολύ γρήγορα)

    Μάισά μου, για και με τον πόθο δε ζούμε; :-)

    Κορίτσια (όλα), καλή επιτυχία αν το φτιάξετε και καλή όρεξη!

    Λαμπρινή said...

    Εγώ πάλι νομίζω οτι ειναι ταλιατέλες . Οι παπαρδέλες ειναι πολύ πιο φαρδιές :))

    Ωραίο , αρωματικό και γρήγορο φαγητάκι:))
    Βλέπω τους Γερμανούς που έχουν πάθει ενα κατι τις με την ρόκα και την προσθέτουν ωμή σε μακαρονάδες ή πίτσες και απλά μαραίνετε ελαφρά απο την θερμότητα του φαγητού .

    Noni said...

    mille merci,
    νοστιμοτάτη άλλη αγγελική!

    Juanita La Quejica said...

    Να τρίψω λίγο από τα λουλουδάτα πιπέρια που μου χάρισες;
    (Πριτς! Τα κρατάω για τον εαυτό μου, δεν τα μοιράζομαι με κανέναν, χαχα! Άντε, λίγο, ίσα για την φωτογράφηση!)
    Ο αδερφός μου μας το έκανε όταν ζούσε μόνος του με άνιθο (προτιμώ την ρόκα που είναι πιο πικάντικη) και βότκα. Γρήγορο και νοστιμότατο! Καλά έκανες και το έβαλες να υπάρχει στη συλλογή μας!

    άλλη Αγγελική said...

    Χουανιτάκι, και με άνηθο είναι πολύ ωραίο. Πόσον να βάλεις όμως; Ενώ η ρόκα (ή το σπανάκι) μπαίνουν σε μεγάλη ποσότητα, κι έτσι υποκαθιστούν τη σαλάτα (που αλλιώς μάλλον δε θα τρώγαμε) - προσπαθώ βλέπεις να τρώμε όσο πιο υγιεινά γίνεται χωρίς να χάνουμε σε γεύση.

    Και τα λουλουδάτα πιπέρια τρίψ΄τα βρε! Θα μπαγιατέψουν και θα χάσουν το άρωμα - αν δεν το έχασαν ήδη.

    oneiromageiremata said...

    Φανατική του σολομού δηλώνω κι εγώ...

    tassoula said...

    Αυτό με την ρόκα δεν το είχα σκεφτεί ποτέ.Τα έκανα πάντα με σολομό και άνιθο!
    Καλημέρα!

    Nena said...

    @ noni: Αν έχεις πρόσβαση σε s/m Α-Β, στα ψυγεία που πουλάει πακέτο πέστροφας, σολομού κ.λπ. έχει μικρά διαφανή κουτάκια με κύβους καπνιστού σολομού. Προφανώς είναι τα υπόλοιπα απ το σολομό που κόβει σε πελάτες αλλά έχουν ημερομηνία λήξεως πάνω και βλέπεις.Ειδικά γι αυτό το φαγητό θάναι πολύ καλλίτερα απ τις λεπτές φετούλες.Θα μασάς και θα το νοιώθεις. Σλρουπ πάλι...

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...