Sunday, November 11, 2007

Ανακύκλωση



Σε πάρα πολλούς δήμους πια υπάρχουν οι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Ωστόσο, οι δήμοι χρειάζονται υπενθύμιση για να μας βάλουν και περισσότερους, όπου χρειάζονται, και για να αναλαμβάνουν και τα άλλου τύπου απορρίμματά μας. Όπου δεν υπάρχουν, τηλεφωνήστε τους δήμους σας, ασκείστε πιέσεις, απαιτήστε κάδους. Ρίξτε μια ματιά εδώ για να ενημερωθείτε.
Επίσης, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης έχει μια ωραιότατη σελίδα που μας ενημερώνει για πολλά όμορφα, όπως για την ιδέα της κομποστοποίησης για τα οργανικά μας απόβλητα!
Για την αξιοποίηση εξαρτημάτων PC, ενημερωθείτε από την UFU.
Για την επαναξιοποίηση ρούχων κτλ, ενημερωθείτε στο Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης και φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά bazaar πλέον όπου μπορούμε να δώσουμε ό,τι έχουμε σε καλή κατάσταση, ώστε τα έσοδα να πάνε κάπου όπου υπάρχει ανάγκη. Η σελίδα helping.gr περιλαμβάνει πολλές λύσεις (αν και προσωπικά διαφωνώ με αρκετές από τις οργανώσεις). Ψάξτε και θα βρείτε πολλά.
Επειδή συνήθως οι πληροφορίες αφορούν την πρωτεύουσα, κι επειδή δεν μπορώ να έχω πείρα από όλα όσα ανέφερα, αν γνωρίζετε άλλα όμορφα που συμβαίνουν, αν έχετε προσωπική εμπειρία από κάποια από τα προαναφερθέντα ή αν θέλετε να ενημερώσετε για το τί γίνεται σε διάφορα μέρη της χώρας μας, συμπληρώστε το ποστ αυτό!

5 comments:

άλλη Αγγελική said...

Δε λέω για την προσωπική μου εμπειρία, Κάλλη μου, γιατί τότε
πολλοί θα βλαστημήσουν το "Ελλαδιστάν"! Με πόνο καρδιάς βλέπω ότι στην πράξη είμαστε τριτοκοσμική χώρα, όσο κι αν κάποιοι "ελληναράδες" θεωρούν το λαό μας πιο έξυπνο από τους "κουτόφραγκους" :-( ...
Ελπίζω μόνο κάποιοι να πουν ότι στα μέρη τους άρχισε να "γυρίζει ο ήλιος" (οικολογικά τουλάχιστον :-) ) και να το μάθουν και κάποιοι άλλοι μέσα από το blog μας και να δράσουν κατάλληλα...

kiki said...

Πικρη ιστορία στη Ζάκυνθο η ανακύκλωση. Την έχουν εγκαταλείψει. Κρίμα και πάλι κρίμα...

Nena said...

Κρίμα δε θα πει τίποτα! Στο δήμο Χαλανδρίου που μένω λειτουργεί, ελπίζω κανονικά.Δηλαδή υπάρχουν ειδικοί κάδοι και ειδικά απορριματοφόρα. Τι γίνεται μετά δεν ξέρω. Εχω όμως δει και γείτονες να πετάνε εκει τα σκουπίδια τους γιατι ο κανονικός σκουπιδοτενεκές έχει γεμίσει. Πίκρα, μεγάλη πίκρα. Να σκεφτεί κανείς ότι στη Γαλλία που πήγα το καλοκαίρι, είχαν άλλους κάδους για τρόφιμα, φλούδες φρούτων κ.λπ. άλλους για συσκευασίες που ανακυκλώνονται κι άλλους για σκουπίδια. Το ίδιο και στη Γερμανία όπου μάλιστα αν τα βάζεις χωρίς να ανακυκλώνεις, πληρώνεις για να τα μαζέψουν.
Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή...

Kalliope said...

Ασχολούμαι με την ανακύκλωση από παιδάκι, και έχω δει πάρα πολύ σημαντικές προόδους, ιδίως τα τελευταία χρόνια. "Αν δεν μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο, άλλαξε ο ίδιος", διάβασα κάπου. Αν δεν κάνουν πράγματα οι ιθύνοντες, ας εξαντλήσουμε πρώτα τη διεκδίκηση, πριν σηκώσουμε τα χέρια ψηλά!

Στο δήμο Πυλαίας, επίσης περνάει ειδικό απορριματοφόρο και πολλοί κάτοικοι έχουν βάλει πια την ανακύκλωση στη ζωή τους.'Εχω δει ακόμα και γιαγιούλες να ξεχωρίζουν τα σκουπίδια τους. Δεν είναι ο κανόνας βέβαια, αλλά ούτε η εξαίρεση. Θέλει χρόνο η παιδεία, αλλά και αισιοδοξία. Όσο για τις στήλες μπαταρίας, πλέον είναι πανεύκολο να βρεις μια στην καθημερινότητά σου. Και σε πάμπολλες γειτονιές κυκλοφορεί ένας παλιατζής, οπότε τον φωνάζουμε να πάρει κάτι παλιό ή σπασμένο αντί να το πετάμε.

Juanita La Quejica said...

Δεν τα είχα υπόψη αυτά τα sites. Μόλις ξεμπερδέψω από τις εργασίες θα τα μελετήσω. Ευχαριστώ Ποππάκι!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...