Friday, December 07, 2007

Χοιρινά μπριζολάκια με μήλο

Γρήγορα, εύκολα, εποχιακά!

Υλικά
2 χοιρινά μπριζολάκια
1 μεγάλο μήλο στάρκιν σε ροδέλες
1 ποτηράκι κρασί λευκό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνετε τα μπριζολάκια και τα ροδίζετε σε λίγο ελαιόλαδο (σε τηγάνι). Μόλις πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές σβήνετε με το κρασί και χαμηλώνετε τη φωτιά. Κάτω από τα μπριζολάκια στρώνετε τις ροδέλες του μήλου και μαγειρεύετε λίγο μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντας μία φορά τα μήλα, με προσοχή.
Απολαμβάνετε με ένα λευκό πιλαφάκι από δίπλα!

9 comments:

ΕΛΕΝΑ said...

Tι όμορφο που δείχνει!!! Και τι νόστιμο που δείχνει επίσης!!!
Δηλαδή πόση ώρα περίπου το ψήνεις?? Φιλετάκια έκανες ή μπριζολάκια?? Τα μήλα όλη την ώρα του ψησίματος είναι κάτω από το κρέας?? Ολο απορίες είμαι:))

Μάγια said...

μπριζολάκια με μήλο; ποτέ δεν το είχα σκεφτεί! φαίνονται πολύ νόστιμα!

Anonymous said...

Τα μπριζολάκια πάνε πολύ με το μήλο. Τα έχω δοκιμάσει σε μια μικρή παραλλαγή, δηλαδή με μαυροδάφνη και δεντρολίβανο και είναι σούπερ. Δεν ξέρω τι κάνει η Elie, εγώ πάντως προσθέτω τα μήλα, αφού σωτάρω λίγο τις μπριζόλες, τα αφήνω να πάρουν κι αυτά λίγο χρώμα και μετά ρίχνω κρασί και δεντρολίβανο και αφήνω σε χαμηλή φωτιά να μελώσει η σάλτσα.
Ταιριάζει με πιλάφι, όπως λέει η Elie, και με πουρέ.

Juanita La Quejica said...

Και με γλυκό σαμιώτικο κρασί γίνονται νοστιμότατα, με την προσθήκη λίγης worcestershire sauce. Από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς τα μήλα με το χοιρινό, τί καλά που μας έβαλες συνταγή Elie!

Anonymous said...

Νοστιμότατο !!:)
Πέρυσι έκανα μια παρόμοια συνταγή απλά τα μήλα τα έψηνες μετά το κρέας και μετά τα μήλα (προαιρετικά) ροδέλες κρεμμυδιού.
Στο τέλος προσθετεις ξανα το κρέας σβήνεις με κρασί , στρώνεις επάνω τα μήλα και τα τα καραμελωμένα κρεμμυδια και σε 2΄σερβίρεις .

heart n soul said...

μήλα, σαμιώτικα, χριστουγεννιάτικα κέφια ήδη βλέπω!:)

Anonymous said...

Elie mou!!!nostimotato!!!kai me polu kalh emfanish!!!mmmmmm!!!!
geia sta xeria sou!!!filakia!!!

elie said...

@έλενα
Είναι μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο αυτά που βλέπεις. Τα μήλα τα βάζω όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο και δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο, όταν μπαίνουν κάτω από το κρεατάκι μαλακώνουν γρήγορα. Άλλη ερώτηση??

@μάγια
και εύκολα!

@χαρίκλεια
Μα λέω τι κάνω... τα μήλα τα σκεπάζω με το κρέας.
Το δεντρολίβανο το σημειώνω.

@juanita
Α! σαμιώτικο βάζω όταν χρησιμοποιώ ξινόμηλα. Τέλειο.

@λαμπρινή
Τα μήλα τα καπακώνω γιατί νομίζω ότι γίνεται πιο ζουμερό το κρέας αλλά και πιο γρήγορο το μαγείρεμα. Μπορεί να είναι ιδέα μου.
Τα κρεμμύδια τα σημειώνω!

@heart n soul
ναι ναι!

@kleiw
πολλά φιλιά!

kiki said...

Ελι, βλέπω σου αρέσουν οι συνταγές με φρούτα και κρέας. Κι εμένα μου αρέσουν. Θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...