Υλικά
1) 400 γρμ. αλεύρι
2) 50 γρμ. άχνη ζάχαρη και 50γρμ κανονική
3)225 γρμ. βούτυρο
4) 1 κ.Σ ρούμι
5) 1 πρ.αλάτι
6) 1πρ. κανέλα
7) 1 βανίλια
8) 1 κρόκο αυγού (Εγώ τα ζυμώνω σε μπολ κλασικά ελληνικά. Η γερμανίδα γειτόνισά μου, πάνω στον πάγκο!)
Αλεύρι, βανίλια, αχνη, ζάχαρη και βούτυρο σε φολίδες.
Ρούμι, κοκκινάδι αυγού σε δεύτερη φάση και τρίτη φάση αλάτι και κανέλα.
Καλό ανακάτεμα με χέρι γαντοφορεμένο. Το σκεπάζω και στο ψυγειο για μια ώρα, να ξεκουραστεί και να κρυωσει (δεν θα κρυολογήσει). Σημ: είναι μια σφιχτή ζύμη.
Οταν περάσει η ώρα και έρθει η ώρα δράσης..........
φωνάξτε τα παιδιά και ..... από δω και πέρα έχει γούστοοο!
Εγώ ανοίγω την ζύμη ανάμεσα σε διάφανο πλαστικό ή αντικολλητικό χαρτί (που δεν γνωρίζω πως λέγεται ελληνικά ή δεν μου' ρχεται τώρα!)Έπειτα αναλαμβάνουν τα παιδιά με τις σφραγίδες ή με τα κουπ πατ.
Εμείς αναλαμβάνουμε μεταφορά στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε για 10 λεπτά σε ζεστό φούρνο.
Τέλος, αυγό και διακοσμήστε όπως σας αρέσει, με φιλέ αμύγδαλου, με σοκολάτα, με ό,τι θέλετε.
Tips: Βούτυρο και αυγό καλό είναι να τα βγάλετε από το ψυγείο και να τα δουλέψετε.
Τα χέρια σας καλό είναι να είναι δροσερά.
Η ζύμη δουλεύεται σαν πλαστελίνη.
Αν τα παιδιά παιδέψουν πολύ την ζύμη βάλτε την για κανένα μισάωρο στο ψυγείο αφού την έχουν κάνει με τα κουπ-πατ.
Αυτό το είδος κουλουρακιων κανονικά οι γερμανοί το κάνουν 3 εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα. (Εγώ όποτε θυμηθώ, σωστότερα όποτε θυμηθεί το μικρο μου!)
Καλή διασκέδαση και καλοφάγωτα!
Saturday, December 22, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
Πλάσατε κουλουράκια γισ το Αντβέντ! Και του χρόνου. Φιλάκια στα χεράκια!
Φιλιά από Πάτρα σε όλους!
Από το λίγο που βλέπω... τί όμορφη βοηθός είναι αυτή! Να την χαίρεσαι!
euxaristw oti agapate.kales giortes kai panta me ugeia panw apo ola.
geia sta xerakia!!!mamas kai glukoulinas!!!kai tou xronou kalh mou!!!xronia polla kai xaroumena!!!
ugeia!!!agaph!!!eirhnh!!!
filakia sta tryfera xerakia!!!
Και του χρόνου Luna! Καλά Χρσιτούγεννα με υγεία.
Post a Comment