Η παρέα απαιτεί Eierlikoer να πιει ! Οπότε συμμορφώνομαι και μεταφέρω την συνταγή σε αυτόνομο ποστ :) Ας το κάνουμε και μετά ας πούμε και κάποια πραγματάκια για το αυγολικέρ.Υλικά :
2 μεγάλα αυγά ολόφρεσκα
2 κρόκοι ολόφρεσκοι
250 γρμ άχνη ζάχαρη
120 ml αλκοόλ 95%
300 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση :
2 μεγάλα αυγά ολόφρεσκα
2 κρόκοι ολόφρεσκοι
250 γρμ άχνη ζάχαρη
120 ml αλκοόλ 95%
300 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση :
Χτυπάμε τα αυγά με την άχνη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν ενα δεμένο μείγμα . Χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος οχι πάρα πολύ ώστε να στέκεται αλλά να μοιάζει με ρευστό γιαούρτι . Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα και τέλος προσθέτουμε το αλκοόλ .
Αυτή η δόση μας δίνει 600 ml λικέρ , περίπου 20 βαθμών αλκοόλ και διατηρείτε στο ψυγείο για μερικές μέρες .
Για τον φόβο σαλμονέλας (γιαυτό προτιμούμε τα ολόφρεσκα αυγά) μπορούμε να χτυπήσουμε τα αυγά με την μέθοδο μπεν μαρί .
Σημειώσεις : Θα βρείτε πολλές συνταγές για το αυγολικεράκι αλλά πιστεύω πως αυτή είναι από τις καλύτερες .Η χρησιμοποίηση αλκοόλ ποτοποιίας κάνει την διαφορά με τις άλλες συνταγές που θα δείτε και θα έχουν καποιο σναπς ή κονιάκ ή κάποιο άοσμο αλκοολούχο ποτό Οπως μας έχει πει και η Κικίτσα (γνωστή για την παραγωγή λικερ) το αλκοόλ ποτοποιίας είναι αυτό που αναδεικνύει την μυρωδιά και γεύση του λικέρ και δεν την αλλοιώνει . Τελευταία σε μια εκπομπή είδα πως πρόσθεταν στην συνταγή lime ή βανίλια .Νομίζω πως θα ταιριάζουν εξαιρετικά αλλα μην ξεχνάμε πως το Eierlikör είναι λικέρ αυγού και αυτή τη γεύση περιμένουμε να μας δώσει . Το μειονέκτημα της σπιτικής συνταγής είναι φυσικά που δεν διατηρείτε για πολύ καιρό και σε καμία περίπτωση εκτός ψυγείου.
Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά της Κικίτσας !
Prost !
Αυτή η δόση μας δίνει 600 ml λικέρ , περίπου 20 βαθμών αλκοόλ και διατηρείτε στο ψυγείο για μερικές μέρες .
Για τον φόβο σαλμονέλας (γιαυτό προτιμούμε τα ολόφρεσκα αυγά) μπορούμε να χτυπήσουμε τα αυγά με την μέθοδο μπεν μαρί .
Σημειώσεις : Θα βρείτε πολλές συνταγές για το αυγολικεράκι αλλά πιστεύω πως αυτή είναι από τις καλύτερες .Η χρησιμοποίηση αλκοόλ ποτοποιίας κάνει την διαφορά με τις άλλες συνταγές που θα δείτε και θα έχουν καποιο σναπς ή κονιάκ ή κάποιο άοσμο αλκοολούχο ποτό Οπως μας έχει πει και η Κικίτσα (γνωστή για την παραγωγή λικερ) το αλκοόλ ποτοποιίας είναι αυτό που αναδεικνύει την μυρωδιά και γεύση του λικέρ και δεν την αλλοιώνει . Τελευταία σε μια εκπομπή είδα πως πρόσθεταν στην συνταγή lime ή βανίλια .Νομίζω πως θα ταιριάζουν εξαιρετικά αλλα μην ξεχνάμε πως το Eierlikör είναι λικέρ αυγού και αυτή τη γεύση περιμένουμε να μας δώσει . Το μειονέκτημα της σπιτικής συνταγής είναι φυσικά που δεν διατηρείτε για πολύ καιρό και σε καμία περίπτωση εκτός ψυγείου.
Η φωτογραφία είναι ευγενική προσφορά της Κικίτσας !
Prost !
10 comments:
Χαχα! Σκέφτομαι τον άντρα μου, αν δει να φτιάχνω λικέρ με αυγό!
Θα φύγει από το σπίτι!
Είμαι σίγουρη ότι είναι λόγος διαζυγίου!
ΧΑΧΑ! Γιατί Αγγελική; Λες;
Λαμπρινάκο, το αυγολικέρ σε σοκολατένια κουπάκια είναι συνδεδεμένο με όμορφες εορταστικές στιγμές στην μνήμη μου και με μια φίλη Γερμανίδα που βρίσκεται πλέον σε κατάσταση πολύ δύσκολη. Θα το φτιάξω λοιπόν και θα το πιούμε με την πεθερά μου στην υγειά της φίλης μας αλλά και στην υγειά σου! Να είσαι καλά!
Και φυσικά, χτες που έβαλα λικέρ στο βαφλοποτηράκια, μετά έφαγα το ποτηράκι, να μην παει χαμένο...:-)))
Ευχαριστούμε Λαμπρινή! Στην υγειά όλων μας!
polu kala ekanes kikh mou!!!kai polu swsta les!!!sthn ugeia mas!!!sthn ugeia sou Lamprinaki mou!!
Ααααααα, όσο έλειπα τα .... τσούζατε βλέπω με αυγολικεράκι:))
Στην υγειά σου φιλεναδίτσα μου, πολύ καλά έκανες και έβαλες την συνταγή να υπάρχει σε χωριστό post:)
Eπίσης αυτοπροσκαλούμαι στην Jua, όταν με το καλό το φτιάξει,για να το δοκιμάσω;-)
Κι εγώ εξακολουθώ να αναρωτιέμαι αν νοιώθει κανείς το αυγό πίνοντάς το. Μια ανατριχίλα την έχω μολονότι δεν αντιπαθώ τα αυγά.
Έχεις free pass Ελενάκι!
Στην υγειά μας κοριτσάκια μου :)
Να μαστε καλά εμεις και αυτοί που αγαπάμε :)
Αγγελικούλα μέλι μου και δίκιο θα χει ο άνθρωπος !:) Κώνιο ειναι αυτό για τον καλό σου όχι λικέρ :)
Jua εύχομαι μεσα απο την καρδιά μου όλα καλά να πάνε για την φίλη σου!
Κικίτσα αυτά τα βαφλοπότηρα ειναι σλουρπ !!:)
Κλειώ μου γλυκιά στην υγειά σου :)
Ααα να σας βλεπω απο καμια μεριά με την Jua να παρασκευάζεται λικέρ και τι στον κόσμο !! :) χαχα
Νενάκι έχεις φάει ωμή ζύμη κεικ? Σου μυρίζουν πολύ τα αυγά ? Αν ναι τοτε δεν κάνει για σένα αυτό το λικερ :)
Α, ευχαριστώ. Τα αυγά δεν μου μυρίζουν στο κέηκ γιατί τα χτυπάω πολύ με τη ζάχαρη. Αν είναι έστω κι έτσι τότε μπορεί και ν ασχοληθώ έτσι γιατί συνήθως παλεύω μ ότι δεν μου πάει, δεν μου κάθεται, με δαιμονίζει.Μάκια
να μια πρωτότυπη λικεροσυνταγή!
Κι εμένα με έβαλε σε σκέψεις η συντήρησή του και σε περιέργεια η γεύση του..
Post a Comment