Tuesday, February 12, 2008

Μαροκάνικο κουνελάκι με αμύγδαλα

Το περασμένο Σάβατο είχα μαγειρέψει για φίλους. Ήρθαν όλοι με το "κάτι" τους , τα πουλάκια μου! Η φίλη μου η Μαρία (που την αποκαλούμε "τρελή" - αλήθεια φαντάζεστε το λόγο;;; :-D ) αντί συνεισφοράς στο φαγοπότι μου έφερε ένα βιβλίο με μαροκάνικες συνταγές!
Χτες μου εμφανίστηκε με ... μια γαβάθα άγρια χόρτα από την Ελλάδα!!! Ναι!!! Πώς τα κατάφερε το θηρίο μη ρωτάτε (έχει τις σωστές γνωριμίες ίσως!) - πάντως τους δώσαμε και καταλάβανε (Κικίτσα εδώ να σε είχα να έλεγες τι χόρτα ήταν! Περισσότερα είδη απ΄όσα παρουσίασες - αν είναι δυνατόν!!!). Και ρωτούσε αν μου άρεσαν οι συνταγές του βιβλίου...
Τό 'πιασα λοιπόν το μήνυμα : για να μου φέρνει χόρτα από Ελλάδα πρέπει να της κάνω το τραπέζι με μαροκάνικα πιάτα! Έτσι απόψε δοκίμασα την πρώτη μαροκάνικη συνταγή, την οποία έκρινα καταλληλότατη για το site μας και σας την παρουσιάζω :
Χρειαζόμαστε
  • 1 κουνέλι σε κομμάτια
  • 100 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές σούπας (ΚΣ) λάδι
  • 2 ΚΣ μαγειρικό βούτυρo
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ΚΣ αλεύρι
  • λίγο νερό (25 cl λέει)
  • 2 κομμάτια κανέλα
  • μια πρέζα σαφράν (κρόκο) (προσοχή μη βάλετε πολύ αν δεν τρελαίνεστε για σαφράν - το λίγο όμως το χρειάζεται οπωσδήποτε - το λέω εγώ που δε μ΄αρέσει)
  • 1 κουταλάκι ginger (φρέσκο, τριμμένο)
  • 1 ματσάκι (μάλλον μικρότερο απ΄τα ελληνικά εννοεί - βάλτε κατά βούληση) μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • και... σηκώνουμε τα μανίκια
    Τηγανίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα ολόκληρα σε λίγο από το λάδι και τα αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι με το βούτυρο και ψήνουμε το κουνέλι και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας κάθε τόσο. Μόλις ροδίσουν (μην παραπάρουν!) πασπαλίζουμε το αλεύρι, γυρίζουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το νερό, τα αρωματικά και τα μπαχαρικά. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί, ώστε να μείνει μπόλικη σαλτσούλα (προσοχή μην κολλήσει, μια κι έχει αλεύρι). Σερβίρουμε και επάνω σκορπίζουμε τα αμύγδαλα.
    Για συνοδευτικό έκανα το χατήρι του καλού μου και έφτιαξα πατάτες τηγανητές (όπως βλέπετε στη φωτό). Προσωπικά τις προτιμούσα βραστές. Πασπάλισα και με επιπλέον μαϊντανό.

    17 comments:

    Anonymous said...

    kati kserei h filh,pou ekane dwro to biblio!!!idou h apodeiksh!!!prepei na einai polu nostimo!!!alla kai Ellhnika xorta!!!ayth den einai tyxh bouno!alla kampos aperantos!!!filakia!!!

    Penelope said...

    Που είναι η Juanita βρε Αγγελική μου, να χαρεί με τα αμύγδαλα και τον κούνελο;
    Φαίνεται άκρως δελεαστικό το αποτέλεσμα του μαροκάνικου βιβλίου.

    Μάγια said...

    Κουνέλι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά από τη φωτογραφία φαίνεται τέλειο!να 'ναι καλά η μαρία! :) Btw ψηφίζω κι εγώ τηγανιτές πατάτες!

    ΕΛΕΝΑ said...

    Εξαιρετικό!!!
    Εκανα κλικ πάνω στην φωτό και ξετρελάθηκα με την υπέροχα μελωμένη σαλτσούλα σου:)
    Να ελπίζουμε δηλαδή ότι θα δούμε και συνέχεια μαροκάνικων λιχουδιών???

    heart n soul said...

    να βάλουμε και λίγη σοκολά στη σος να το κάνουμε μαροκο-μεξικάνικο? Χουανίτα πείτε κι εσείς κάτι παρακάλω:)
    οι ψήφοι για τηγανητές πατάτες τριτώνουν:)
    το μυστήριο της έλευσης των χόρτων λύθηκε?:)

    Anonymous said...

    να ρωτήσω? το κουνέλι ήταν σε μαρινάδα πριν? ένας φίλος μου σεφ μου είχε πεί κάποτε ότι "το κυνήγη" θέλει οποσδήποτε μαρινάδα.
    ωραία φαίνεται πάντως:):):)

    ΜΙ3

    Nena said...

    Με ξεγέλασες. είδα τη φωτό και παρασύρθηκα να νομίζω ότι έστειλε τη συνταγή η Jua!
    Ωραία που είναι! και μ αρέσει το κουνελάκιιιιιι

    Juanita La Quejica said...

    Με φωνάξατε;
    Πωπω! Πώς θα γίνει να κλέψω αυτά τα τηγανισμένα αμυγδαλάκια;
    ΚΑΙ τηγανιτές πατάτες σπιτικές; Α! Τον κακομαθαίνεις "κύριε Πρέσβη" τον Ελβετό σου!
    Θέλουμε και άλλες συνταγές από το βιβλίο, να πεις στην Μαρία ότι την ευχαριστούμε!
    (Και λίγη σοκολάτα καλό θα του έκανε, καλά λες Heart, χαχα! Εξάλλου, ποιόν έβλαψε ποτέ λίγη καλή μαύρη σοκολάτα;)

    elie said...

    Εγώ που δεν τρώω κουνέλι αλλά λιμπίστηκα τη συνταγή να το κάνω με γαλοπούλα;

    Anonymous said...

    Η βραστές πατάτες είναι για σολωμό στον ατμό, φιλέτο ψητό κ.τ.λ. κάτι πιο light δηλαδή, όχι για τέτοιo φαγητό. ο καλός σου ΞΕΡΕΙ

    kiki said...

    Εγω που είμαι παμφάγο, να έρθω να μου κάνεις το τραπέζι;

    άλλη Αγγελική said...

    Ααααα! Αυτός ο blogger μου έσπασε τα νεύρα σήμερα! Γκρρρρρ!

    Και σας είχα γράψει ολόκληρο κατεβατό!

    άλλη Αγγελική said...

    BΡΩΜΟBLOGGER!!!

    (και φεύγω τσαντισμένη)

    Katerina ante portas said...

    Exω να φάω κουνέλι από τον καιρό του..Κατακώλου!
    Μας παρασύρετε αγαπητή μου σε κολασμένες γεύσεις.. ;)

    Anonymous said...

    Αγγελικήηηηηη γύρναααααα πισωωω :))

    Οπως και η ελιτσα και γω δεν το τρωω το κουνελάκι . Η συνταγή φαινετε καταπληκτική και απλή , τι αλλο κρεας θα συνιστούσες ? :)

    άλλη Αγγελική said...

    Τι να σου πω Λαμπρινή μου; Δεν είμαι δα και ειδική! Αλλά ως καλοφαγού, το φαντάζομαι και με αρνάκι (πρώτη επιλογή), και με κοτόπουλο ή γαλοπούλα (όπως είπα και στη Ελίτσα - αα! τώρα θυμήθηκα ότι έγραψα και μου τα έσβησε ο ηλίθιος blogger. Τέλος πάντων, της είχα πεί ότι θα το δοκίμαζα) αλλά και με μοσχάρι.
    Αν δοκιμάσεις κάτι, πες μας να ξέρουμε κι εμείς!

    άλλη Αγγελική said...

    Blogger... grrrrrrrrrrrrr...

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...