Wednesday, March 19, 2008

από την Εύβοια

Η Eλένη, φίλη από την Εύβοια μας ενημερώνει σχετικά τη δράση του συλλόγου "Ομάδα Φίλων και Πολιτών Μαντουδίου". Η ίδρυση του συλλόγου προέκυψε από την άμεση ανάγκη προστασίας του τοπικού περιβάλλοντος από την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ενέργειας με εισαγόμενο λιθάνθρακα στη περιοχή.
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τη δράση του συλλόγου και εδώ μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής με την υπογραφή σας.

7 comments:

kiki said...

Το έβαλα κι εγώ τζουτζούκα μου :-)

luna said...

Υπογραψουμε δεν υπογραψουμε, κανεις δεν θα μας λαβει υποψιν του...
εχω χασει καθε ελπιδα....στον τοπο μας ολα γινοντε άρπα-κόλλα....

άλλη Αγγελική said...

Τώρα τι να πω κι εγώ;
Υποτίθεται ότι δεν πρέπει να βλέπουμε τίποτα με ηττοπάθεια ("σωστά", λέω)
Αλλά...
ΑΝ υπάρχει ελπίδα, θα ανθίσει μέσα απ΄την καταγγελία (που δεν αρκεί βέβαια, αλλά άν δεν γίνει σαν πρώτο βήμα, ΤΙΠΟΤΑ δε θα γίνει).
Οπότε... ας πράξουμε κατά το δοκούν...

Juanita La Quejica said...

Θυμάμαι τον χαμό που είχε πριν πολλά χρόνια με το εργοστάσιο της Σόγια στα Βρυσάκια, πριν τα Πολιτικά. Τίποτα δεν έγινε τελικά... και ποιός ξέρει σε τί κατάσταση είναι η θάλασσα σε εκείνα τα σημεία.
Βεβαίως και θα υπογράψουμε.
Πάνε να την τσακίσουν τελείως την Εύβοια. Αφού πρώτα φρόντισαν και έκαναν προβληματικές όλες τις παραγωγικές μονάδες και τις έκλεισαν τελικά, τώρα θέλουν και να μολύνουν το περιβάλλον, ανταλλάσοντας τον καρκίνο με ένα κομμάτι ψωμί.

ΕΛΕΝΑ said...

Μια δυνατή φωνή διαμαρτυρίας απέναντι σε οτιδήποτε αφορά την μόλυνση του περιβάλλοντος πάντα πρέπει να ακούγεται, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα προκύψει. Το οποίο βέβαια, χωρίς να θέλω να φανώ ηττοπαθής, νομίζω ότι είναι προαποφασισμένο.

witchofdaffodils said...

deli μου ευχαριστώ πολύ.

Η ιστορία με το λιθάνθρακα έχει παρει μεγάλες διαστάσεις.
Καβάλα, Ευβοια, και στην Ελαφόνησσο.
Οι κάτοικοι εκεί κάνουν μεγάλες προσπάθειες.
Προσωπικά πιστεύω στην αντίδραση-κινητοποίηση σε τέτοιες περιπτώσεις.
Στη χειρότερη των περιπτώσεων, στέλνεται ένα μήνυμα..

Εύα said...

εγω παλι εχω μια πιο εξτριμ αποψη κοριτσια.οταν μας βιαζουν δεν χαλαρωνουμε,φωναζουμε δυνατα,παλευουμε με νυχια και με δοντια κι αν ειναι δυνατον καταφερνουμε κι ενα χτυπημα στο επιμαχο σημειο του βιαστη.για ανασκουμπωθειτε λοιπον μη μας περασουν και για μ......!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...