Sunday, March 09, 2008

Τηγανιτές αγκινάρες στου Villoro

Πολλά τα μέρη που μπορεί να φάει κανείς όμορφα στην Βαρκελώνη.
Ένα από αυτά, σε περιοχή ιδιαίτερα τουριστική, αλλά γεμάτο πάντα με ντόπιους πελάτες, είναι το ταβερνάκι του Μartin Villoro*, στην άκρη της Barceloneta, στο Passeig Joan de Borbó 73.



Με εκπληκτικά μύδια, πεντανόστιμους λουκουμάδες μπακαλιάρους, παραδοσιακές καταλάνικες τηγανιτές αγκινάρες, δυνατό πέστο με καλαμάρια a la plancha και γλυκιές σπιτικές πατάτες, πολλά τηγανιτά θαλασσινά, jamón εξαιρετικής ποιότητας, σαλάτες φρέσκες για να εξισορροπήσει κάπως η γεύση από το τηγάνι και νόστιμες πηχτές κρέμες για επιδόρπιο, για όποιον αντέξει και συνεχίσει.



Στο τέλος βέβαια ένα moscatel από το παραδοσιακό καταλάνικο σκεύος σερβιρίσματος, το porrón , που πρέπει να πλησιάζεις στο στόμα χωρίς όμως να ακουμπήσεις την άκρη του στα χείλη, και να αφήσεις να τρέξει το λιαστό κρασί στον λάρυγγα από κάποια απόσταση.
Και κάτι σημαντικό πλέον, για την Βαρκελώνη: ναι, επιτρέπεται το κάπνισμα!
Ας δούμε πως γίνεται και ένα από τα μεζεδάκια του Villoro.
Υλικά
10 αγκινάρες
2 αυγά
50 γρ.αλεύρι
1 λεμόνι
καυτερό πιπέρι
ελαιόλαδο
αλεύρι για πανάρισμα
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε στην μέση ή στα 4 αν είναι μεγάλες (προτιμούμε τις μικρές που είναι πιο τρυφερές).
Τις βάζουμε σε σκεύος με νερό και λεμονοχυμό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το καυτερό πιπέρι και ρίχνουμε τα 50 γρ. αλεύρι και όσο νερό χρειαστεί για να έχουμε ένα αρκετά πηχτό υγρό.
Περνάμε τις αγκινάρες από το χυλό, στη συνέχεια από το αλεύρι για το πανάρισμα και ξανά πάλι από τον χυλό.
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια. Σερβίρονται ζεστές. Ένα καλό συνοδευτικό θα ήταν μια σκορδαλιά με καρύδια.

*Σε ευχαριστώ πολύ Λεμονάκι για την σύσταση του μαγαζιού, εξαιρετική επιλογή!

10 comments:

Μάγια said...

πω πω λαχταριστά μεζεδάκια! κι εγώ θέλω να πάω εκεί! (θα πάει ο καλός μου τον απρίλιο, αν γίνει κανένα θαύμα κι έχω λεφτά μέχρι τότε ίσως να τον ακολουθήσω!)

heart n soul said...

θέλω κι εγώ τηγανητά μεζεδάκια στο λιμάνιιιιιι..!!!! πορ φαβόρ!

kleiw said...

egw h lixouda-issa!!!ti kanw twra???!!!
perna opws pernas kleiwwww!!! kai blepoume!!!
fate matia psaria!kai koilia peridromo!!!
kai se alla me ugeia juanitaki mou!

Nena said...

Πωπω τι βλέπουν τα ματάκια μου! Θέλω κι εγώ μεζεκλίκια τέτοια. Και τι ωραίες φωτογραφίες. Συγχαρητήρια καλή μας. Πάντα τέτοια και καλλίτερα.

Juanita La Quejica said...

Σημασία κορίτσια τελικά δεν έχει μόνο τί τρώμε, αλλά και πού και κάτω από ποιές συνθήκες.
Αν δεν έχετε επισκεφθεί την Βαρκελώνη, βάλτε το στο πρόγραμμα. Είναι μια υπέροχη πόλη, που τα έχει όλα, ό,τι επιθυμήσει ο επισκέπτης-ταξιδευτής. Αν και έχουν και εκεί ανέβει οι τιμές τα τελευταία 2-3 χρόνια, Αθήνα πάντως ακόμα δεν έχει γίνει, οπότε προλαβαίνετε!

ΕΛΕΝΑ said...

Φιλενάδα θα με πάρεις μαζί σου κι εμένα στην Βαρκελώνη για τηγανητές αγκινάρες πορ φαβόρ???
(αφού επιτρέπεται και το κάπνισμα ...φύγαμε;P)

Penelope said...

Θέλω κι' εγώ Βαρκελώνη ... τώρα! Κι' ας μην φάω αγγινάρες...

witch of daffodils said...

Jua, γ΄ραψατε τη σουπερ συνταγή :)

oneiromageiremata said...

Εγώ θέλω ΚΑΙ τις αγκινάρες που μου αρέσουν ΚΑΙ να πάω εκεί. Πειράζει;

Juanita La Quejica said...

Λέτε να βρούμε κανένα σπόνσορα για να μας καλύψει ταξιδάκι με επιμορφωτικό περιεχόμενο στην Βαρκελώνη;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...