Επειδή δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα σούβλας ή δεν είμαστε τόσοι ώστε να θέλουμε να κάνουμε σούβλα, σας έχω μια νοστιμιά για να ξεγελάσετε την όρεξή σας για κοκορέτσι. Η φωτογραφία είναι παραπλανητική γιατί τέτοιες νηστίσιμες μέρες δεν το έφτιαξα, ακόμα.
Υλικά:
1 συκωταριά αρνίσια ψιλοκομμένη
160 γρ. κεφαλοτύρι καλό τριμμένο
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
λίγο λάδι
αλατοπίπερο
μπαχάρι
ρίγανη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Εκτέλεση:
Ζεματάμε τη συκωταριά για να μπορούμε να την ψιλοκόψουμε εύκολα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σ ένα μπολ.
Λαδώνουμε ελαφρώς τα φύλλα ένα-ένα. Βάζουμε μέσα το υλικό της συκωταριάς και τυλίγουμε όπως τα ντολμαδάκια. Λαδώνουμε εξωτερικά. Γίνεται μία «φρατζόλα».
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, όσο να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.
Sunday, April 20, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
13 comments:
Τι λες τώρα; Κοκορέτσι σπίτι όλο το χρόνο!!!!!!!!! (το περίπου δεν με χαλάει καθόλου!)
Να ρωτήσω τώρα:
-Πόσα φύλλα έχει το πακέτο;
-Τα αυγά υπάρχει κάποιος λόγος που τα προσθέτεις ή μπορεί και να μην μπουν;
-Και λίγο σκόρδο θα ήταν μια χαρά...
Τα πρώτα κοκορέτσια πριν χρόνια τα έκανα στην παλιά κουζίνα της μητέρας μου που είχε και σούβλα. Γιατί δεν έχουν πλέον; Πολύ χρήσιμη ήταν εκείνη η σούβλα...
Κοκορέτσι ... ουέλινγκτον στο περίπου! Εξαιρετική ιδέα και όχι μόνο για το Πάσχα! Που μπορούμε να την κάνουμε άνετα στην σπιτική ηλεκτρική κουζίνα.
Νενάκι μου εγώ δεν κατάλαβα το τύλιγμα. Οσα φύλλα έχει το πακέτο, τόσα κοκορετσάκια θα γίνουν?? Τι σημαίνει γίνεται 1 φρατζόλα??
Για πες, γιατί ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή και για "εκτός" Πάσχα:)
Εξαιρετικά ενδιαφέρον, θα έλεγα! Και για λιγότερα άτομα και γλιτώνεις το πλύσιμο των εντέρων με τις ώρες (μπλιάαχχχ).
Μπράβο, Νενί!
Απάντησε σε παρακαλώ τις ερωτήσεις του Γιάννη! Μ΄ενδιαφέρουν κι εμένα.
Μπράβο ιδέα!! Αναμένω και εγώ τις απαντήσεις για το φύλλο!
Αρχίζω ανάποδα. Το σκόρδο ανήκει στα περί ορέξεως...
Το πακέτο έχει περίπου 11 φύλλα. Κι αν ακόμα φαίνονται πολλά, θέλει να βάλεις αρκετά γιατί αλλιώς, το μείγμα που είναι ζουμερό δεν θα συγκρατηθεί.
Τα αυγά χρειάζονται γιατί με το ψήσιμο "δένουν" το μείγμα ώστε να σταθεί.
΄Οσο για το σαν "φρατζόλα" εννοώ ότι στρώνεις λαδωμένα τα φύλλα, βάζεις το υλικό απ τη στενή πλευρά των φύλλων, γυρνάς λίγο το κάτω μέρος προς το υλικό. Μαζεύεις τις δύο μακρόστενες άκρες αριστερά δεξιά ώστε να κρατηθούν οι άκρες του υλικού κι αρχίζεις και γυρίζεις όλο μαζί, ώστε να τυλιχτεί σαν ντολμάς, σαν φλογέρα, σαν όπως το ονομάζετε.
Είναι πολύ νόστιμο, όντως και εκτός Πάσχα και εμφανίζεται κομμένο ωραίο ως μερίδα.
Ευχαριστώ Νενάκι.
Αυτό με τα υγρά το φοβόμουν.
Διαφορετικά θα έβαζα και ντομάτα μέσα.
Το σκόρδο και η καυτερή πιπερίτσα είναι σίγουρα στα «περι ορέξεως». Μπούκοβο βάζω και στο κανονικό κοκορέτσι.
Νόμιζα πως μόνο τα τυριά βοηθούν στο δέσιμο, αλλά μάλλον πρέπει να δοκιμαστεί όπως την γράφεις με το αυγό.
Nena mas!!!mia thaymasia idea!!!gia ena nostimotato apotelesma!!!
to eftiaxana palia olo ton xrono to kokoretsi!!sthn kouzina me tis soubles gia megalo soublaki BBQ!!ekana 2-3analoga ebgaza to ksulino xeraki apo tis soublitses eftiaxna kanonika ta kokoretsakia ebaza se ena tapsi sxara!epanw sthn sxara alouminoxarto gia na mh kolisoun sthn sxara ta entera kai xalasei to kokoretsi mou!!!(ekana polles tripes gia na peutoun ta ygra sto tapsi)ta guriza kata diasthmata kai gia na pshthoun kai na rodokokinhsoun!!!kai to apotelesma htan kataplhktiko!!!
ma o dikos tropos Nena mou eina eukoloteros!kati diaforetiko kai nostimo!!!
Λοιπόν... αφού αρέσει και στον Γιάννη η συνταγή, μήπως να βρεθείτε με την Νένα να την κάνετε μαζί και να έρθουμε και εμείς να σας πούμε τη γνώμη μας;
Για τον Νίκο θα φτιάξω το καταλάνικο σπανάκι, αφού δεν τρώει κρέας.
Συμφωνώ απολύτως. ΄Οταν θα βρέξουμε τη... "σαρωνίδα..."
Νενίτσα, θα τη δοκιμάσω το σαβατόοοβραδοοο (ώπα! Θυμήθηκα και το άσμα και μεράκλωσα!), αν καταφέρω να μου φέρουν (παραγγελιά μόνο και αν!) συκωταριά οι μυστήριοι εδώ!
Και please μη βρέξετε τη Σαρωνίδα πριν από τα τέλη Μαΐου! ;-)
Xριστός Ανέστη Νένα! Το έφτιαξα και το φάγαμε σε κοινή τράπεζα με πολυπληθή συντροφιά. Μεταφέρω τα συγχαρητήρια όλων!
Παρατηρήσεις: Δυνάμωσα λίγο το φούρνο να ροδίσει λίγο περισσότερο και κάνοντας μια ρυζοσαλάτα ξεχάστηκα..Με αποτέλεσμα να αρπάξει η "φρατζόλα" λίγο..
Σκέφτομαι λοιπόν την επόμενη φορά να σκορπίσω τριμμένο τυράκι στα φύλλα και να αλείψω το εξωτερικό, με αυγό.
-Όμως το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Φυσικά και δε βρήκα αρνίσια συκωταριά και το έφτιαξα με μοσχαρίσιο συκώτι, οπότε έγινε λίγο σφιχτό - μια και δεν είχε πνευμονάκια και σπλήνα και τα σχετικά λιπάκια - και προφανώς έχασε και σε γεύση. Έβαλα και λίγο σκόρδο (όπως θα έβαζε κι ο Γιάννης). Παρ΄όλα αυτά, τόσο καλό, που θα το ξανακάνω. :-)
Post a Comment