Wednesday, April 16, 2008

Σπαγγέτι με σκόρδο, λάδι και καυτερή πιπεριά

Υλικά:
500 γρ. σπαγγέτι
4 σκελίδες σκόρδο (1 σκελίδα για κάθε μερίδα αν είναι πολτός 1 κ. γλ./μερίδα)
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μικρή καυτερή πιπεριά
1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
τριμμένη παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
Καθαρίζετε και τρίβετε το σκόρδο και το βάζετε με το ελαιόλαδο στο τηγάνι για να ζεσταθούν μαζί. Με αυτό τον τρόπο δεν θα καεί το σκόρδο και δε θα αποκτήσει πικρή γεύση.
Ψιλοκόβετε την πιπεριά και τη ρίχνετε στο σοταρισμένο σκόρδο.
Ανακατεύετε και ρίχνετε τον μαϊντανό. Αλατίζετε και ανακατεύετε με το σπαγγέτι και την παρμεζάνα.
Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε ξεκουκουτσιασμένες, κομμένες ελιές καλαμών. Μπορείτε επίσης να παραλείψετε το τυρί και να είναι μια νόστιμη νηστίσιμη μακαρονάδα.

12 comments:

Μαριλένα said...

αχχ..
τι νηστεία μου λετε..

οπωσδήποτε θα παραλείψω το τυρί, αλλά και πάλι
αχχ..

Nena said...

Ακούω πως υπάρχει νηστίσιμο τυρί. Ψάξε το. Επίσης μπορείς να πασπαλίσεις αντί τυριού αυγοτάραχο τριμμένο.Κι αυτό πουλιέται σε βαζάκια.

Anonymous said...

Ναι το τριμμένο αυγοτάραχο!!!
Εξαιρετική επιλογή.
Λόγω νηστείας την δοκίμασα και με λίγο τρουφέλαιο και ήταν μια χαρά.
Φιλιά Νενάκι.

Juanita La Quejica said...

Πωπω τί μου θύμισες τώρα!
Πέρισυ στο Παντοπωλείο είχα πρωτοδοκιμάσει τριμμένο αυγοτάραχο.
Πότε θα πάμε να πάρουμε; Είναι πανάκριβο;
Καμμιά καινούργια εκδήλωση θα κάνουν; Τί ωραία που είχαμε περάσει, τελείως στο "ξεκάρφωτο"!
Προς το παρόν, θα παρηγορηθώ με μπόλικο τριμμένο τυρί.

Juanita La Quejica said...

Νηστεία και τρουφολαδάκι, χιχι!
Κακοπερνάς καημένε φίλε μας!

Anonymous said...

Μα πλέον με τα νηστήσιμα, όντως καλoπερνάμε οι νηστεύοντες!
Που να δεις στα μεζεδοπωλεία της Θεσσαλονίκης μια εβδομάδα τι έγινε...
Απλά κάνω αποτοξίνωση από το κρέας και μόνο... και φυσικά υποφέρω χωρίς τυρί.

ΕΛΕΝΑ said...

Νενάκι .... speechless, που λέει και κάποια ψυχή εδώ μέσα:))
Το κίτρινο νηστίσιμο τυράκι πάντως είναι πολύ νόστιμο, και επίσης πολύ καλή λύση και για νηστίσιμες πίτσες, για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν:)

heart n soul said...

λατρεμένο πιάτο! η χαρά του μακαρονά (η υπογεγραμμένη:)

kiki said...

Καλέ hot θα βγαίνει αυτη η μακαρονάς με πιπεριά και σκόρδο ε; Θα την κάνω της πεθεράς που της αρέσει το σκόρδο!

Μάγια said...

με σκόρδο και λάδι είναι από τα αγαπημένα μου! φαντάζομαι με πιπεριά θα είναι καόμα καλύτερο!

Anonymous said...

Nena mou!!prepei na einai nostimo!!
me maintano den to exw kanei,giati bazw anhtho,h duosmo!!!tha to dokimasw suntoma!!!xwris tyraki!!!
mmm!!!makaronada!!!

Δήμητρα said...

Αντι για καυτερή πιπεριά δοκιμάστε και την εκδοχή της ξερής λιαστής ντομάτας. Προσωπικά, τις ρίχνω για λίγα λεπτά στα μακαρόνια που βράζουν, να αφήσουν λίγη από τη γεύση τους και την αρμύρα τους και μετά τις ψιλοκόβω και τις ρίχνω στο καυτό λάδι μαζί με το σκόρδο. Κάνει το φαγητό πικάντικο αλλά όχι καυτερό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...