Το έχω ξαναγράψει, δεν αντέχω άλλα κρεατικά και έφαγα μπόλικα το τελευταίο διάστημα κι’ ας μην τα μαγείρεψα εγώ. ΄Αστε που μ’ αυτά και με κείνα, έχω να μαγειρέψω κανονικά (με ποδιά, και μπόλικα ντεζερέδια) πάνω από μια εβδομάδα.
Χθες λοιπόν έκανα κάτι γρήγορο και σχετικά ελαφρύ με υλικά πρόχειρα και διαθέσιμα καθώς και με κολοκυθάκια, που ο καλός μου δεν τα «γλωσσιάζει» όπως έλεγε η μανούλα μου, αλλά ήταν πολύ χαριτωμένα και φρέσκα προχθές στην λαϊκή και δεν μπόρεσα να αντισταθώ, και τα αγόρασα, για να φάει και ο Θοδωρής τα φρέσκα λαχανικά του…
Ζυμαρικά με σάλτσα κολοκυθιού, τo λοιπόν...
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τα γνωστά ή τα γούστα μας.
Ψιλοκόβουμε κρεμμυδάκι ξερό βατικιώτικο (έχει σημασία αυτό, γιατί είναι πιο γλυκό στην γεύση, αλλά αν δεν έχετε διαθέσιμο- δεν χάθηκε και ο κόσμος), το σωτάρουμε σε βουτυράκι γάλακτος ανακατεμένο με λίγο ελαιόλαδο (το βούτυρο το έβαλα για την νοστιμιά του πράγματος).
Αμέσως μετά ρίχνουμε τα κολοκυθάκια κομμένα σε μικρές ροδέλες, το πιπέρι και αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτάκια περίπου – μέχρι να μαλακώσει το κολοκυθάκι δηλαδή.
Προσθέτουμε κατόπιν δύο καλές κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό, μισό φλιτζάνι τριμμένο ροκφόρ καθώς και ένα ποτηράκι του κρασιού γάλα φρέσκο, εμπλουτίζουμε με μια κουταλιά (κοφτή)του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό καθώς και αποξηραμένο δυόσμο.
Αφήνουμε την σάλτσα να πάρει μια βράση 3-4 λεπτά και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα πάνω στα ζυμαρικά μας. Για όσους δε, θέλουν ενισχυμένη την γεύση τυριού... πάνω στα ζυμαρικά σας τυράκι τριμμένο κατά βούληση.
Υλικά που θα σας χρειαστούν:
1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας.
5-6 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες.
1 καλή κουταλιά βούτυρο γάλακτος.
λαδάκι (περίπου 1 ποτηράκι του κρασιού).
1 μέτριο κρεμμυδάκι βατικιώτικο.
2 κουταλιές γιαούρτι σταγγιστό.
1 ποτηράκι κρασιού γάλα φρέσκο.
1 καλό κομμάτι τριμμένο τυρί ροκφόρ ή blue cheese,
πιπέρι και μοσχοκάρυδο, φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο δυόσμο αποξηραμένο (αυτά με το μάτι περισσότερο).
Αλάτι προσωπικά δεν έβαλα, γιατί θεωρώ το ροκφόρ αρκετά αλμυρό καθώς και το αλάτι που βράζουν τα μακαρόνια είναι αρκετό, αν εσείς τώρα θέλετε πιο «αλατισμένη» γεύση ρίχτε λιγάκι κατά το σοτάρισμα.
Thursday, May 08, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
13 comments:
Πολύ ενδιαφέρουσα η ιδέα σου Penelope να παντρέψεις τα μακαρόνια με τα λαχανικά. Λέω να το δοκιμάσω μπας και πείσω τα καμάρια μου να φάνε λαχανικά που τα αποφεύγουν. Να ρωτήσω όμως κάτι μπορούμε να βάλουμε άλλο τυρί γιατί εγώ δεν είμαι και τόσο φίλος με το ροκφόρ?
Εll
omologw!!!Phneloph mas!oti prwth fora blepw enan gamo me..... kolokuthomakarona!!!na mas zhsoun!!!me to kalo bouturo,kai to
rokfor nomizw oti tha einai mia geush thaymasia!!!
tha to balw sto programma mpas kai o kanakarhs mou faei ta kolokuthakia ektos apo thganita!!!
filakia!!!
Συμφωνώ για το βούτυρο, δένει πολύ με τα κολοκύθια. Και ο δυόσμος του πάει του πιάτου.
ωωω! ααα! εγώ αυτό θα το γλωσσιάσω!:)
'Εξοχη συνταγή!
Εγώ και μόνο που έχει ροκφόρ η σαλτσούλα, την γλωσσιάζω ασυζητητί;-)
μ'αρέσει η ιδέα του κολοκυθακίου! με το ροκφόρ δεν τα πάω καλά, αλλά αυτή η φωτογραφία με κολάζει!
maya, ούτε το ροκφόρ?! ένα-ένα μας τα λέτε, πάνω που σας ξεφουρνίσαμε, πάλι για το φούρνο σας βλέπω, Έλενα, πιάστηνα!
Heart τι να πω?? Κουράστηκα να το κυνηγάω το κακομαθημένο να φάει το φαί του:PPP
Μμμμμ, ροκφόρ.... Από τα αγαπημένα τυριά. Τόσο αγαπημένα που τρώγεται και σκέτο :)))
Πολύ ωραία η ιδέα, μιας και για τα κολοκυθάκια είναι η εποχή τους. Τρυφερά και δροσερά.
Μπράβο σου Penelope.
Πολυ καλη ιδέα και τα κολοκυθάκια. Τώρα που ανοίγει (?) ο καιρός τα μακαρόνια είναι υπέροχα ακόμα και κρύα ως σαλάτες. ΄Αντε Λόπε μου και βάζε μας τέτοια ωραία να ξεφύγουμε απ τα πιο βαριά.
Αγαπητοί φίλοι του Hungry For Life. Κάνω ένα μάζεμα από blog πού έχουν συνταγές. Αν έχετε τέτοιο και θέλετε περάστε μια βόλτα να μου το πείτε (είναι λίγο δύσκολο να ψάχνω ένα-ένα τα site). Ευχαριστώ και καλό σ/κ.
Εμένα πάλι μ'αρέσει πολύ το ροκφόρ οπότε θα τη δοκιμάσω αυτή τη συνταγή. Έχω μάλιστα κάτι κολοκυθάκια στο ψυγείο, που είναι ό,τι πρέπει...
Post a Comment