Monday, June 02, 2008

Βαριέμαι να μαγειρέψω!

Ουφ! Τί πρόβλημα και αυτό!
Όταν βρίσκομαι σε περιόδους πνευματικής κόπωσης χάνω τελείως την μαγειρική μου έμπνευση και διάθεση.
Αλλά επειδή πρέπει κάτι να σερβιριστεί στο τραπέζι, μια εύκολη και γρήγορη πρόταση για σολομό.
Ναι, ξέρω, έχουμε πολλές συνταγές ήδη, αλλά τί να κάνω; Βλέπετε είναι και σχετικά οικονομικός, μαγειρεύεται και εύκολα χωρίς να θέλει καθάρισμα και τα σχετικά, οπότε... άάάάάλλη μια συνταγή σολομού στο blog μας, για μια ώρα μαγειρικής βαρεμάρας!
Πακέττο σολομού χωρίς πολλή σκέψη
Υλικά
4 φιλέτα σολομού
2 λεμόνια (αν έχουμε και τουρσί, ακόμα καλύτερα)
1 σκελίδα σκόρδο
πιπεριά κόκκινη
φρέσκος κόλιανδρος (αν δεν βρούμε, κάνει και ο μαϊντανός)
μαϊντανός
κρόκος (μερικές κλωστές)
πάπρικα γλυκιά
τζίντζερ
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο (ή σησαμέλαιο)Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε μαζί με το ελαιόλαδο και τον κρόκο, τον χυμό ενός λεμονιού και 2 κουταλιές σούπας νερό.
Βάζουμε τα φιλέτα του σολομού στην μαρινάδα, καλύπτουμε με wrap και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Στη συνέχεια, τοποτεθετούμε κάθε φιλέτο στο κέντρο τετράγωνα κομμένου χαρτιού για ψήσιμο στο φούρνο, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την πιπεριά ψιλοκομμένη, καθώς και το 1/4 του περιεχομένου της μαρινάδας. Από πάνω βάζουμε λεμόνι κομμένο στα 6 ή όπως μας εξυπηρετεί καλύτερα και τυλίγουμε καλά το πακέττο.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο βαθμούς, ψήνουμε για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε όπως είναι στο χαρτί.
Αν θέλουμε προσθέτουμε στα πακέττα άνιθο, ή ελιές, ή μανιτάρια, ή κάππαρη ή αγγουράκι τουρσί, ή ολόκληρα κόκκινα πιπέρια.

8 comments:

Anonymous said...

Το δικό μου τελευταίο εγκεφαλικό κύτταρο που έχει μείνει όρθιο αρνείται να συρθεί μέχρι την κουζίνα να φτιάξει ένα τοστάκι.
Προσκυνώ τα δικά σου που σε τέτοιες δύσκολες ώρες μεγαλουργούν!
Καλό βράδυ και καλή μας ξεκούραση!!

Juanita La Quejica said...

Μαράκι, μην μου πεις ότι στέλνεις εργασία τέτοια ώρα! Αμάν, κουράγιο! Θα σου έλεγα να περάσεις αύριο να δοκιμάσεις τον "βαρεμένο" σολομό, αλλά έρχεται το βαφτιστήρι από το νησί και πάμε να το επισκεφτούμε, πριν μεγαλώσει και πάει φαντάρος και δεν το αναγνωρίζουμε!
Άντε να τελειώνουμε για φέτος φιλενάδα, γιατί μας περιμένει και το Μουσείο Ακροπόλεως.

heart n soul said...

σλουρπιλίσιους, γλύφουμε και το χαρτί στο τέλος! εγώ πάλι όταν είμαι ζορισμένη με πιάνουν οι μεγάλοι μαγειρικοί μου οίστροι!:)

Nena said...

Κάνω πως δεν διαβάζω το φρέσκο κόλιαντρο και προχωρώ με μαϊντανό, συντομότατα καθόσον ψάρι και καλός μου πάνε επίσης πακέτο.Ευχαριστουμε Jua, άντε τέλειωνε να δούμε και τίποτ άλλο.

Penelope said...

Ωραία λύση, πάντα το ψαράκι μέσα στο λαδόχαρτο Juanita. Σε βγάζει από πολλούς μπελάδες και γλιτώνεις χρόνο, για να ξεκουράσεις κανένα σωματικό ή εγκεφαλικό κύτταρο :-))
ανάλογα πάντα με την ανάγκη!

kiki said...

Σολομός! Μιαμ!

ΕΛΕΝΑ said...

Συνταγές με σολομό είναι πάντα ευπρόσδεκτες:)
Πάντως αν βρείτε φρέσκο κολίαντρο, προτιμήστε τον, πολύ πιο αρωματικός από τον μαϊντανό!
Φιλενάδα ωραία ιδέα το "πακετάκι":)

witchofdaffodils said...

κι εγώ βαριέμαι να μαγειρέψω!

Μου άρεσε αυτή η απλή πρόταση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...