Τώρα το καλοκαίρι αγοράζουμε και τρώμε περισσότερα λαχανικά και φρούτα, είναι τόση η ποικιλία που δεν αντιστεκόμαστε εύκολα. Τι γίνεται όμως αν καμμιά φορά ξεχαστούν μερικά και λιποθυμήσουν στο ψυγείο μας, οι ντομάτες μαλακώσουν, τα αγγούρια και καρόττα χάσουν τη τραγανότητά τους και τα κολοκύθια μαυρίσουν; Μη τα πετάξετε, υπάρχει σωτηρία. Φτιάξτε αυτό το χορταστικό πιάτο, πιείτε και κρασάκι ή καλύτερα δροσερή μπύρακαι θα με θυμηθείτε. Τι χρειάζεσθε: Μικρές στρογγυλές αραβικές πιτούλες, στις οποίες θα βάλετε ψιλοκομμένες μαλακές ντομάτες (αφού τις έχετε λιάσει λίγο και αλατίσει), κόβετε καρόττα και κολοκυθάκια ζουλιέν (σε λεπτές λωρίδες) και απο πάνω ρίχνετε αλατι, ρίγανη, δυόσμο, πιπέρι, τσίλι, τριμμένο σκόρδο. Στη γεύση να είναι λίγο καυτερό. Μετά στρώνετε απο μία φέτα μοτσαρέλα και περιχύνετε με ελαιόλαδο. Στο φούρνο για 25 λεπτά στους 150 ή μέχρι να γίνουν γρατινέ απο πάνω.
Μπορείτε να προσθέσετε και κομμάτια νεκταρίνι κάτω απο τη μοτσαρέλλα, δίνει μία ιδιαίτερη γεύση στην όλη σύνθεση.
Sunday, July 20, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
6 comments:
Mα προσπαθούσα να καταλάβω από τον τίτλο, τι έπαθαν τα λαχανικά και λιποθύμησαν:P
Κι εγώ δεν αντιστέκομαι στον πειρασμό με τα λαχανικά το καλοκαίρι και αγοράζω πάντα παραπάνω απ' όσα χρειαζόμαστε.
Μ' άρεσε η ιδέα με το νεκταρίνι κάτω από την μοτσαρέλλα:)
Δεν σου αρπάζουν οι αραβικές Μαρίνα στα 25'?
Εγώ τις βάζω στην ψηστιέρα ή στους 200 στο φούρνο και συνήθως στο δεκάλεπτο έχουν ψιλομαυρίσει. Θα το δοκιμάσω στους 150.
Κι εγώ με αυτό το νεκταρίνι κόλλησα- ωραιότατη ιδέα!
Μαρίνα, χρόνια πολλά!
Χαχα, ακόμα γελάω με τον συνειρμό των λαχανικών και της λιποθυμικής κατάστασης!
Μμμμ, Νεκταρίνι σκεπαστό με μοτσαρέλα... Καλόοο
Juanita, τα βάζω 25 λεπτά σε φούρνο με αέρα. Αν έχεις άλλο φούρνο μπορεί να μη χρειάζονται τα 25 λεπτά, μπορεί να θέλεις λιγώτερο ή περισσότερο. Το μόνο που προσέχεις είναι να μη στεγνώσουν/αρπάξουν και να γίνουν γκρατινέ.
Εχω άλλη μία εκδοχή με μπαγιάτικο ψωμί και ψητά λαχανικά. Θα ψάξω να βρώ τη φωτογραφία
Post a Comment