Saturday, September 06, 2008

1ο Φεστιβάλ Γεύσεων «Αλάτι και Πιπέρι»

Η Στέλλα Σπανού μας έστειλε το Δελτίο Τύπου για το 1ο Φεστιβάλ Γεύσεων "Αλάτι και Πιπέρι" που θα διεξαχθεί στην Καβάλα, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.Μύηση στο χώρο της τοπικής γαστρονομίας του νομού Καβάλας, επιχειρεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2008, στις εγκαταστάσεις του νέου Εκθεσιακού Κέντρου στη Νέα Καρβάλη, σε μια προσπάθεια περαιτέρω προβολής του τουριστικού προϊόντος και της ανάδειξης τοπικών εδεσμάτων και πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για το καθημερινό τραπέζι.
Το Σαββάτο και την Κυριακή γνωστοί σεφ και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαγειρεύουν με τοπικά προϊόντα συνταγές, για τους επισκέπτες της έκθεσης. Παραδοσιακές συνταγές φτιαγμένες με περισσό μεράκι και τέχνη και οι γευστικές προτάσεις των πολιτιστικών συλλόγων , θα τέρψουν τους κατοίκους του νομού και τους επισκέπτες από τους όμορους νομούς, συνοδευόμενες από τοπικό κρασί.
Το 1ο Φεστιβάλ Γεύσεων «Αλάτι και Πιπέρι», περιλαμβάνει ακόμη την παρουσίαση του βιβλίου μαγειρικής τέχνης του Αγίου Όρους του γέροντα Επιφάνιου και το βιβλίο μαγειρικής με κρασί της Νίκης Μηταρέα , την παρουσίαση της μελέτης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος των Ανοικτών Οριζόντων από τις Δημοσιογραφικές Ενώσεις της ΕΣΗΕΜ-Θ και της αντίστοιχης της Βουλγαρίας για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των παραμεθόριων περιοχών και τη συμβολή της γαστρονομίας στην επίτευξη του στόχου αυτού, καθώς επίσης και την έκθεση προϊόντων που παράγουν γνωστές εταιρείες του νομού Καβάλας που δραστηριοποιούνται στο χώρο της γαστρονομίας και των τροφίμων.

5 comments:

Natassa said...

πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό το φεστιβάλ !

Juanita La Quejica said...

Συμφωνώ μαζί σου Νατάσσα!
Κρίμα που είναι αρκετά μακρυά για κάποιους από εμάς. Πιστεύω ότι οι Καβαλιώτες θα "αγκαλιάσουν" με ενθουσιασμό την όλη προσπάθεια. Ευχαριστούμε Στέλλα που μας κρατάς ενήμερους/ες!

Anonymous said...

Geia xara kai apo emena.... Egw menw Kilkis kai tha paw sto festival giati einai arketa konta.
Xerete na mou peite mono an prepei na plhrwsoume ?
Na eiste kala..

ΕΛΕΝΑ said...

Kαλά να περάσετε όσοι καταφέρετε να πάτε, εγώ (δυστυχώς) πρέπει επιτέλους να μαζευτώ στο σπίτι μου;-)
Στέλλα σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση:)

Gianni said...

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Νεφέλη το δελτίο τύπου δεν λέει για κόστος. Η εμπειρία μου όμως λέει πως αφού είναι διοργάνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δεν υπάρχει περίπτωση να έχει είσοδο.
Όταν κάτι τέτοιο διοργανώνεται από κρατικούς φορείς, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχει κόσμο, φωτογράφους, κάμερες...
Αντίθετα, οι πιο καλές και επιτυχημένες εκθέσεις που έχω πάει, είνα αυτές που έχουν είσοδο.
Το εισητήριο αποτρέπει μερικές φορές κάποιους που θέλουν απλά να περάσουν την ώρα τους, ενώ το πληρώνει εύκολα κάποιος που ενδιαφέρεται για να συναντήσει τους εκθέτες.
Αν ήμουν εκθέτης δεν θα πήγαινα ποτέ σε ελεύθερη (χωρίς εισητήριο)έκθεση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...