Η Κλαίρη μας στέλνει αρωματική συνταγή για μους μέντας.
Υλικά
Φάση Α:
3 κροκάδια
100 γρ.ζάχαρη
150 γρ.λικέρ μέντα
Ζεσταίνω ελαφρά το μείγμα (ΟΧΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ)
100 γρ. νερό
10 γρ.ζελατίνα σκόνη
200 γρ.κρέμα γάλακτος
3 ασπράδια αυγού
100 γρ.ζάχαρη
τρίμμα σοκολάταςΕκτέλεση
Σε φλιτζάνι βάζω 100 γρ. νερό και προσθέτω 10 γρ. ζελατίνα σε σκόνη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί καλά και το προσθέτω στο μείγμα της φάσης Α. Αφήνω να κρυώσει.
Χτυπάω ελαφρά 200 γρ. κρέμα σαντιγί και την προσθέτω στα παραπάνω.
Τέλος τα 3 ασπράδια τα χτυπάω σε μαρέγκα με 100 γρ. ζάχαρη και την προσθέτω ανακατεύοντας απαλά σε όλα τα προυγούμενα.
Αν θέλω είτε ενσωματώνω στην μους είτε στολίζω από πάνω με τρίμμα σοκολάτας μια και ταιριάζει γευστικά, αλλά και χρωματικά.
Καλοφάγωτη και δροσερή.
Κλαίρη
Saturday, September 06, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
7 comments:
Τρελλαίνομαι για οτιδήποτε έχει μέντα, από όποιο σοκολατοειδές με γέμιση κρέμας μέντας, μέχρι mint sauce και mojito!
Από πιτσιρίκι θυμάμαι τον μπαμπά μιας συμμαθήτριάς μου να μου φέρνει από τα επαγγελματικά του ταξίδια στο Λονδίνο δωράκι ένα κουτί After Eight. Η χαρά που πήρα όταν τα πρωτοβρήκα στην Αθήνα ήταν ανεκδιήγητη (αν και τώρα πια προτιμώ άλλες μάρκες).
Ευχαριστούμε Κλαίρη για τη συνταγή, καταγράφεται και μπαίνει στα προσεχώς!
100 γραμμάρια νερό;
Ωραία ιδέα αλλά η συνταγή αυτή δεν βγαίνει ούτε με σφαίρες. Η κρέμα σαντιγύ δεν είναι ήδη χτυπημένη; Μήπως εννοείτε κάτι άλλο;
Εννοεί κρέμα γάλακτος, στην αντιγραφή έγινε το λάθος. Το διόρθωσα και σε ευχαριστώ για την επισήμανση.
Σωστά , 200γρ κρέμα γάλακτος.
Την καλοέφαγα και ήταν πολύ αρωματική.
Μετρέψτε και τα γρ σε όγκο γιατί οι ζυγαριές δεν ζυγίζουν νερό.
Άλλη ιδέα είναι να βράσετε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα με μέντα και μετά να "δέσετε" τη μους με την αρωματισμένη κρέμα. Το λικέρ απ'τα λίγα που ξέρω δεν κάνει καλή κολεγιά με όλα αυτά τα υλικά.
Mέντα με σοκολάτα, από τους ωραιότερους γευστικούς συνδυασμούς!!
Αλλά και χωρίς την σοκολάτα, μια δροσερή και αρωματική μους μέντας, θα είναι τέλεια!!
Post a Comment