Wednesday, October 01, 2008

Κέικ με φέτα και λιαστές ντομάτες

Υλικά για 12 φέτες
1 μακρόστενη φόρμα του 1 lit.
125 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι καλό
125 γρ. φέτα τυρί σε κυβάκια
230 γρ. αλεύρι βιολογικό
1 φακελάκι μαγιά
3 αυγά
200 ml γάλα
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (απ το βαζάκι με τις ντομάτες)
1 κουταλιά σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε λεκανίτσα ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά. Προσθέτετε τ αυγά και το γάλα ανακατεύοντας απαλά. Σιγά-σιγά προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και τα αναμειγνύετε καλά.
Στρώνετε τη φόρμα με λαδόκολα και ρίχνετε το μείγμα. Φουρνίζετε για περίπου 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Το σερβίρετε αφού κρυώσει με πράσινη σαλάτα ή ακόμα και με φρέσκα λευκά τυριά.
Σημείωση:
1. Δεν είχα βιολογικό αλεύρι έβαλα για όλες τις χρήσεις.
2. Δεν έβαλα αλάτι γιατί η φέτα μου ήταν αλμυρή, άρα προσέξτε το
Ετσι κι αλλιώς έγινε πολύ καλό.

17 comments:

kiki said...

Μεζεδάκι σούπερ! Λιαστη ντομάτα εκανα φέτος και θα δοκιμαστεί!

Gianni said...

Ωραίο και εύκολο φαίνεται. Μπορείς και να παίξεις προσθέτοντας πχ ελιές.
Μου αρέσουν τα αλμυρά κέικ.

Καλλη said...

Πολύ λαχταριστό φαίνεται, θα το δοκιμάσω σίγουρα!! Ωραία συνταγή!

Juanita La Quejica said...

Τρελλαίνομαι για αλμυρά καίηκς!
Εδώ που τα λέμε, θα μπορούσα να τρέφομαι με αλμυρά καίηκς και ντιπς! Κερνάς ένα κομμάτι Νενάκι ή το φάγατε κιόλας;

cook said...

αφου εχει μαγια μαλλον σε ψωμακι μου φερνει

ΕΛΕΝΑ said...

Κι εμένα η μαγιά μου έκανε εντύπωση.
Μοιάζει με ψωμάκι Νενάκι??
Η τελευταία φωτό είναι σκέτος πειρασμός, μιαμ μιαμ!!

Nena said...

Παρα τη μαγιά,δεν μοιάζει παρά σε κέικ.Επειδή το έκανα πρώτη φορά,βγήκε νόστιμο δε λέω, θα προτιμούσα τα κομματάκια της ντομάτας να ήταν πιο διασκορπισμένα.Δεν ξέρω μήπως πρέπει να τα ανακατέψει κανείς στο αλεύρι όσο δεν έχει τα αυγά και το γάλα.Όπως περίπου κάνουμε με τις σταφίδες στα κέικ ώστε να πάνε παντού.Έχει κανείς/καμμία πείρα να μου πει?

Juanita La Quejica said...

Ίσως όπως λες, αν τα έκοβες πιο μικρά και τα ανακάτευες όπως κάνουμε με τους ξηρούς καρπούς με αλεύρι. Σε κάτι μπομποτοειδή που φτιάχνω κάπως έτσι τα προσθέτω και πάνε παντού.

Maria B. said...

Δεν είμαι φαν του αλμυρού κεϊκ και δεν μπορώ να σχολιάσω τίποτα απο αυτά που λέτε. Μπορώ όμως να θαυμάσω την παρουσιασή σου Νένα μου, είναι πολύ ωραία.

eleni said...

Μμμμ..!αλμυρό κέικ,ενδιαφέρουσα πρόταση,αν κι αγαπώ τα γλυκά.
Η φέτα κι οι λιαστές ντομάτες αγαπημένες γεύσεις,θα το φτιάξω κάποια στιγμή(έχω τις τεμπελιές μου αυτό τον καιρό).

Μαριλενα said...

σίγουρα θα αρέσει στην Ελένη μου (τρελλαίνεται για φέτα)
οπότε, πιθανον το Σαββατοκύριακο να το φτιάξουμε κι εμεις :)

(μου λειψατε τη βδομαδα που πέρασε :))

Αγγελική Λ. said...

Μπράβο Νενάκι πολύ ωραίο κέικ, πολύ καλή παρουσίαση.
Η εκδοχή με τις ελιές μου αρέσει πολύ.

heart n soul said...

ιδανικό και νοστιμότατο υποκατάστατο του σάντουιτς!

(μαριλένα γιατρεύτηκε ο πισις σας;:)

άλλη Αγγελική said...

Κι ελιές... κι ελιές. Μαύρες και πράσινες για φιγούρα :-)

Μαριλενα said...

γιατρεύτηκε heart γιατρεύτηκε δοξα τω Θεώ :))

Nena said...

Προσέξτε αν θα βάλετε ελιές, την ποσότητα γιατί τότε πέφτει αρκετή υγρασία και το κέικ θα γίνει βαρύ και ίσως όχι καλά ψημένο το ζυμάρι.

elie said...

Κάνω ψωμάκια με λιαστή ντομάτα και φέτα αλλά αφήνω το ζυμάρι να φουσκώσει, κλασικά, όπως στο ψωμί. Μου κάνει εντύπωση που εδώ είναι ζυμώστε-φουρνίστε-τελειώσατε! Θα το δοκιμάσω, εννοείται. Και ερωτώ: Το μίγμα είναι ρευστό σαν τα κλασικά κέικ;

Μήπως λασπώσουν οι λιαστές ντομάτες αν τις αλευρώσουμε πριν; (όλο και λίγο λάδι θα κρατάνε...)
Μάλλον θα τις έκοβα σε μικρά κομματάκια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...