Friday, December 05, 2008

Cheesecake Φράουλα



Υλικά
Για την κρέμα
• 1 πακέτο philadelphia μεγάλο
• 1 κουτί ζαχαρούχο
• 3 φύλλα ζελατίνης για την κρέμα
Για το γαρνίρισμα
• 1 πακέτο φράουλες
• 6 κουταλιές ζάχαρη
• χυμό από 1 1/2 λεμόνι
• 3 φύλλα ζελατίνης για τις φράουλες
Για την βάση
• 300 γρ. Αλεύρι
• 1 βιτάμ
• 200 γρ. Ζάχαρη
• Ξηροί καρποί (έβαλα φουντούκια και αμύγδαλα)

Εκτέλεση

Το μείγμα της βάσης είναι το ίδιο με αυτό που συνοδεύει στο προηγούμενο ποστ τα μεθυσμένα αχλάδια. Επειδή μου άρεσε πολύ σκέφτηκα να το δοκιμάσω σε cheesecake. Έφτιαξα λοιπόν τη βάση ανακατεύοντας τα υλικά μέχρι να πάρω μια ζύμη αρκετά τριφτή και έψησα για 20 λεπτά στους 200o C σε φόρμα με σούστα.Αφησα τη βάση να κρυώσει και στο μεταξύ ετοίμασα την κρέμα ανακατεύοντας απλά τα υλικά. Στο μεταξύ είχα βάλει τις φράουλες με το χυμό λεμονιού τη ζάχαρη και λίγο νερό να βράσουν. Έριξα και τη ζελατίνη και σε λίγα λεπτά ήταν έτοιμες.Απλωσα την κρέμα στη βάση αφού ράντισα με το σιρόπι από τις φράουλες (το αραίωσα λίγο με χυμό φράουλα) και αφού κρύωσαν οι φράουλες τις τοποθέτησα πάνω στην κρέμα. Εδώ όπως φαίνεται και από τη φωτό δεν περιμένα αρκετά να κρυώσουν και γλίστρησαν λίγο, εσείς αφήστε περισσότερο.
Ειναι πραγματικά πολύ νοστιμο και τη διαφορά από τα άλλα κανει η βάση λόγω της γεύσης των ξηρων καρπών. Όσοι αγαπάτε τα καβουρντισμένα ξηροκάρπια νομίζω θα σας αρέσει πολύ.

Φράουλες εκτός εποχής μπορείτε να βρείτε στα S/M στα κατεψυγμένα συσκευασμένες σε σακουλάκια.

8 comments:

Crazy Tourists said...

Μα είναι δυνατόν χειμωνιάτικα (λέμε τώρα, με αυτόν τον καιρό...) να μας κάνετε να λιγουρευόμαστε φράουλες; Τς τς τς!!

Τρελοτουρίστρια

ΕΛΕΝΑ said...

Και δικό μας αγαπημένο γλυκάκι το cheese cake.
Και ιδιαίτερα το cheese cake λεμόνι, όχι ότι περιφρονούμε καθόλου φράουλες, κερασάκια κλπ κλπ
Και πάντα όπως λες Ρενάκι με ξηροκάρπια στη βάση, κάνουν την διαφορά!!
Θα δοκιμάσω και την βάση σου, συνήθως την κάνω με μπισκότα ανακατεμένα με ξηρούς καρπούς και δεν την ψήνω.
Φιλάκια, καλό ΣΚ!!

Maria B. said...

εγω όπως εχω ξαναδηλώσει δεν μπερδεύω γλυκά με τυριά, αλλά ξέρω Ελενάκι, όπως λέει και η Ρένα είναι πιό καλή η βάση όταν ψήνεται. Κατα τ'αλλα ρενα μου ειναι καμαρωτό-καμαρωτό. έχει μείνει τίποτα?

Rena said...

Τρελοτουρίστρια οι φράουλες είναι πάντα ασυναγωνιστες, εντός κι εκτός εποχής :)
Ελενάκι λεμόνι ε? Να περάσω για κέρασμα?
Μαρία μου, δεν τρως γλυκά με τυρί? Δε σου αρέσουν π.χ τα λυχναράκια? δε το πιστεύω :P

Rena said...

...τώρα το πρόσεξα η ανοικοκύρευτη ούτε την πιατέλα μου δε σκούπισα από τα πασαλλείματα, χαχχαχα. Μαράκι να το φτιάξω να σε τρατάρω? Δεν είναι σημερινό :(

kiki said...

Θέλνω να κάνω βουτιά στο Cheese!!!!

cook said...

τρελλαινομαι για τετοιες γεύσεις...μα τι θα λεγατε να το γαρνιρουμε με γλυκο πορτοκαλι που είναι και in season? :)

Penelope said...

Πάντα καλοδεχούμενη η όποια εκδοχή cheescake Rena μας. Παρόμοια έπραξα κι΄εγώ προσφάτως για την γιορτή φίλου. Αλλά αντί για φράουλες χρησιμοποιήσα αγουροπά ακτινίδια που δεν έλεγαν να ωριμάσουν με τίποτε αφού προηγουμένως τα έκανα σαν μαρμελάδα (με χοντρές φέτες ακτινίδιου) και ζάχαρη.
Νόστιμη εκδοχή κι' αυτή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...