Saturday, January 31, 2009

(Σαν) Μιλφέιγ

Συνταγή της κουνιάδας μου Βάσως για μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ. Το φτιάχνω στις γιορτές αλλά και στα γενέθλια των παιδιών αντί άλλης τούρτας βάζοντας μια σταγόνα ροζ ή γαλάζιο χρώμα ζαχαροπλαστικής στη σαντιγί.
Υλικά
2 πακέτα κράκερς πράσινα
2 κούπες γάλα ζεστό
3 άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια με το αντίστοιχο γάλα μείον 1 κούπα (3,5 κούπες αν δεν κάνω λάθος)
1 ζαχαρούχο
1 βιτάμ λειωμένο
1 φακελάκι γκαρνί με το γάλα του (1 κούπα)
κανέλα
ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
[το συνολικό γάλα είναι 1,5 λίτρο περίπου]
Εκτέλεση
Φτιάχνω τις 2 κρέμες: Χτυπάω το γκαρνί με το γάλα του να γίνει σαντιγί. Χτυπάω το άνθος αραβοσίτου με το γάλα του (μείον 1 κούπα) και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτω το ζαχαρούχο και το βιτάμ. Απλώνω στο πυρέξ 1 στρώση κράκερς που έχω βουτήξει στο ζεστό γάλα. Από πάνω αδειάζω τη μισή κρέμα, κάνω άλλη μια στρώση με κράκερς, από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνω με τη σαντιγί. Τρίβω τα κράκερς που περίσσεψαν, τα ανακατώνω με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη και πασπαλίζω το γλυκό. Βάζω στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

Vana

8 comments:

Rena said...

Βάνα το ίδιο φτιάχνω κι εγώ και μας αρέσει πολύ. Μόνο που χρησιμοποιώ αντί για ανθος αραβοσίτου στιγμής, την κρύα κρέμα. Πεντανόστιμο είναι και πολύ γρήγορο. Η ιδέα με το χρώμα στην κρέμα πολύ καλή. Φανταζομαι θα είναι εντυπωσιακό.
Παρεπιμπτόντως οι ορτανσίες σου είναι όνειρο :)

Juanita La Quejica said...

Ωραίος τίτλος, έξυπνος!
Για το γλυκό δεν έχω να σχολιάσω καθώς δεν γνωρίζω πολλά πράγματα γύρω από το χώρο, οι ορτανσίες όμως, όπως τα λέει και η Ρένα, είναι πανέμορφες!

Rena said...

Μάλλον τώρα που το ξαναβλέπω με την ησυχία μου την ίδια κρέμα εννοούμε "στιγμής" ή όχι? Απλά συνηθίζω να λέω (λάθος ίσως) άνθος αραβοσίτου την κλασσική, ξέρεις αυτή που τη βράζουμε..Κοριτσάκι για δώσε διευκρινίσεις :)

Anonymous said...

Καλό μήνα!
Ρένα μάλλον την ίδια εννοούμε, αυτή που δε θέλει βράσιμο :)
Οι ορτανσίες είναι πράγματι ωραίες, μην πάρω τη δόξα όμως, είναι της πεθερούλας μου :)

Nena said...

Καλό μήνα. Δεν ξέρω αν το κάνεις με κράκερς και κρεμούλα για πιο διαιτιτικό γλυκό, πάντως να σου πω μια και καταγίνεσαι με γλυκάκια τόσης νοστιμιάς, πως γίνεται πανεύκολα και με σφολιάτα έτοιμη κι αντί κρεμούλας μια μους λευκής σοκολάτας είναι όλα τα λεφτά. Γειά στα χέρια σου, κι έτσι το έχω φάει και είναι πεντανόστιμο.

elie said...

Ωραίο γλυκάκι, είναι και δροσερό, θα τρώγεται ευχάριστα χειμώνα-καλοκαίρι.

Penelope said...

Πειρασμός πρωί-πρωί...Θα συμφωνήσω όμως και με την Νένα, με δύο ψημένα φύλλα σφολιάτας (απλή ή βουτύρο) που είναι εύκολο να γίνουν θα έχετε εξίσου ωραίο αποτέλσμα στο σπιτικό σας (Σαν) Μιλφέιγ Vana μου.

Anonymous said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !
ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ "ΕΙΣΕΠΝΕΥΣΑΝ".
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...