Friday, January 30, 2009

Με άρωμα Λεμόνι...

Καιρό τώρα, που βλέπω το lime (ή λεμονάκι) του logo, να μoυ κλείνει το «μάτι» ήθελα να φτιάξω μια mousse λεμονιού. Και χθες ήρθε η ώρα της!

Σας δίνω λοιπόν την συνταγή για μια πολύ εύκολη και ελαφριά mousse, που θα σας γλυκάνει αλλά και θα σας χαρίσει ωραία γεύση μετά από ένα χορταστικό γεύμα ή δείπνο. Χωρίς αυγά, σε μια αρκετά light εκδοχή, που αν δεν είχε και ζάχαρη θα ήταν το «ιδανικό» επιδόρπιο :-))
Θα χρειαστείτε ένα κουτί φυτική κρέμα γάλακτος, αυτή στο πράσινο κουτί (προσωπικά έβαλα τα ¾ του περιεχομένου, γιατί η φόρμα που είχα δεν είναι από τις μεγάλες).
3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια). Ένα φλιτζάνι τσαγιού ψιλή ζάχαρη, χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι καθώς και το ξύσμα του. Ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό και το μισό περιεχόμενο ενός φακέλου ζελέ λεμόνι.

Αρχικά ζεσταίνετε το νερό σ’ ένα κατσαρολάκι, αδειάζετε το μισό φάκελο από το ζελέ ανακατεύετε καλά να λιώσει το ζελέ και το αφήνετε λίγο στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη, μέχρι να κάνετε μια ελαφριά σαντιγύ (3 – 4 λεπτάκια) προσθέτετε την κρέμα τυριού, ανακατεύετε 2 λεπτά ακόμη ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά και στην συνέχεια ρίχνετε το ξύσμα του λεμονιού, τον χυμό και το ζελέ. Ανακατεύετε καλά μ’ ένα κουτάλι και είστε έτοιμοι.
Βάζετε το μείγμα σε φόρμα πλαστική για ζελέ, αυτές με το άνοιγμα για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα και πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ή σε μπολάκια για ατομικό σερβίρισμα και την αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες, να πήξει. Επισημαίνω ότι θα ξεφορμαριστεί τέλεια, αλλά θα είναι ανάλαφρη και όχι συμπαγής σαν ένα ζελέ.
Καλή σας απόλαυση.

12 comments:

Juanita La Quejica said...

Θα την φτιάξω για να υποδεχτώ τον Δ από τα βόρεια, πάω να τσεκάρω αν έχω ζελέ λεμόνι. Το πρόβλημα με τη συνταγή που έχει στο κουτί με την κρέμα και τα σχετικά είναι ότι γίνεται όπως λες αρκετά συμπαγές το γλυκό, ενώ έτσι όπως το περιγράφεις ανάλαφρο, είναι αυτό που ψάχνω.

Anonymous said...

Υπέροχη mousse! Αν την βάλεις πάνω από βάση (παντεσπάνι, βάση τάρτας, ή βάση από μπισκότα σαν αυτή που κάνουμε στα cheesecakes) φτιάχνεις την πιο ελαφριά και εύκολη λεμονόπιτα! Ότι πρέπει για γλυκό μετά το φαγητό:)

heart n soul said...

penelope μας προκαλείτε!:) να ρωτήσω πόσα μπολάκια βγαίνουν ή πόσο μεγάλη φόρμα να χρησιμοποιήσω, περίπου μια ιδέα για πόσα άτομα βγαίνει δλδ

Rena said...

Πηνελόπη αν είναι έτσι ανάλαφρη κι απαλή όπως την περιγράφεις θα τη λατρέψω. Κάτι τέτοιο έψαχνα. Μου αρέσει πολύ και η πρόταση της Κατερίνας για λεμονόπιτα. Άντε να δω τι θα πρωτοφτιάξω όταν αναρρώσουμε :))

Anonymous said...

θα δοκιμαστεί και στις 2 βερσιόν! Τρελαινόμαστε για λεμονάκι!

Nena said...

Τέλεια Λόπε, τέλεια. Σε κορμό μπορώ να την τυλίξω?

Anonymous said...

Ονειρεμένη. Τα συγχαρητήρια μου. Η διπλή δόση που έκανα έβγαλε 10 μπωλάκια.

Penelope said...

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλες και όλους.
Χαίρομαι που άρεσε το αποτέλεσμα Σοφία Ζ. Πραγματικά η δόση που σας πρότεινα ήταν για 5 περίπου μπολάκια ή μια μικρή φόρμα ζελέ.
Εγώ την ξαναέφτιαξα το Σαββατοκύριακο κάνοντας 2 παραλλαγές πορτοκάλι-μανταρίνι και λεμόνι. Με τις ίδιες αναλογίες σε μεγαλύτερη φόρμα. Έφτιαξα πρώτα την πορτοκαλένια την έβαλα στα μπολάκια, την άφησα να παγώσει και μετά πρόσθεσα την λεμονένια και την άφησα επίσης να παγώσει. Και έτσι είχα μια δυχρωμία με γευστική επίσης απόλαυση.

Penelope said...

Φυσικά και φαντάζομαι ότι ως "κρέμα" μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τούρτες ή κορμό Κατερίνα και Νένα.
Ένα πειραματισμό χρειαζόμαστε, αν κι' εγώ ένα καλό αποτέλεσμα για τυλιγμένο πατεσπάνι μέχρι σήμερα δεν έχω καταφέρει....

Nena said...

Αχ γιατί μωρέ χρυσοχέρα; να σου δώσω εύκολο παντεσπάνι ή σου χαλάει στο τύλιγμα; Λέγε κι εδώ είμαστε

Penelope said...

Νένα μου, στο τύλιγμα και στο ξετύλιγμα θα έλεγα ότι είναι το πρόβλημά μου μάλλον.
Αλλά για λέγε την συνταγή και για το εύκολο παντεσπάνι, να μας βρίσκετε....και μπορεί να τα καταφέρω τελικά!

Katerina ante portas said...

Γειά σου Πηνελόπη, εγώ τώρα σε διαβάζω.. Άλλη είναι η συνονόματη! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...