Monday, February 23, 2009

Τυροπιτάκια σε 30’

Και ξεκινάμε την εβδομάδα της Τυρινής με μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για τυροπιτάκια. Πληροφορίες για την εβδομάδα αυτή μπορείτε να δείτε στο post της elie εδώ Στα μικρούλια μου αρέσει πολύ και να τα τρώνε και να τα πλάθουν μαζί μου!
Υλικά
500 γρ. αλεύρι της προτίμησής σας
1 κουταλιά μπέκιν πάουντερ
1 γιαούρτι
2 αυγά
λάδι (γεμίστε το κεσεδάκι του γιαουρτιού αν είναι αραβοσιτέλαιο, λιγότερο αν είναι ελαιόλαδο)
500 γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι
1 κουταλιά ρίγανη
προαιρετικά: 1 πιπεριά Φλωρίνης λιωμένη στο μούλτι ή 1 κουταλιά τομάτα πάστα (δίνουν ωραίο χρώμα και άρωμα).
Εκτέλεση
Ανάβω το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά.
Παίρνω ζύμη και την απλώνω σε καθαρή επιφάνεια και με φλιτζάνι του καφέ (ή καλουπάκια για μπισκοτάκια) φτιάχνω πιτάκια ή πλάθω μπαλίτσες στο χέρι και τις πατάω ελαφρά.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο).
Αν θέλετε να βάλετε κίτρινα τυριά (δεν το έχω δοκιμάσει) αλατίστε ή βάλτε κάποιο μπαχαρικό να αλμυρίσει λίγο.
Αν βάλετε κόκκινη φαρίνα παραλείψτε το μπέκιν.

Vana

10 comments:

Penelope said...

Μου αρέσει τούτη η εκδοχή, κάνω κάτι παρόμοιο σαν αλμυρό κέϊκ. Δεν είχα σκεφτεί να το κάνω το μείγμα ατομικά πιττάκια. Πολύ καλή σκέψη Vana.

elie said...

Έχω δοκιμάσει και με κίτρινα τυριά και είναι πολύ νόστιμο. θέλει κάτι που να λιώνει εύκολα (π.χ. GOUDA) και κάτι πιο πικάντικο (π.χ. μια κεφαλογραβιέρα ή ένα πεκορίνο). Ή, πιο απλά, ό,τι περισσεύματα τριμμένων τυριών έχουμε στο ψυγείο, ακόμα και μπλε τυρί.

Αλλά και με φέτα είναι άπαιχτα και μάλιστα τα προτιμούν τα πιτσιρίκια, έχει δίκιο η Vana, όταν συμμετέχουν μάλιστα ;)
Στα παιδικά πάρτυ κάνουν θραύση!

Rena said...

Είναι πεντανόστιμα. Παλιότερα έφτιαχνα συχνά αυτή τη συνταγή αλλά την είχα χάσει. Θυμάμαι ότι του πήγαινε πολύ και τριμμένο κολοκυθάκι μαζί με τη φέτα. Ευχαριστώ Βάνα.

Vana said...

Τα φτιάχνω να'χουμε "να βάζουμε κάτι στο στόμα μας" (αυτό με μάρανε εμένα) και εξαφανίζονται σε 1-2 μέρες... Όποιος μπαίνει στην κουζίνα παίρνει κι ένα!
Ωραία η ιδέα με το κολοκύθι Ρένα!

Juanita La Quejica said...

Και εγώ το ίδιο σαν την Πηνελόπη, δεν είχα σκεφτεί να τα κάνω ατομικά, σε στρογγυλό ταψάκι κάτι σαν πιττούλα μου βγαίνει. Καλή ιδέα τα ατομικά.

NASSOS said...

Βανα....γίνεται στο άψε-σβύσε (μάλλον έτσι θα έπρεπε να τα ονοματίσεις). Ωραία η παρουσίασή σου

heart n soul said...

εύκολα και γρήγορα και καλή ποσότητα για πάρτι/μάζωξη! μ'αρέσει η ιδέα της πιπεριάς

Vana said...

Λοιπόν, αν βάλετε κίτρινα τυριά, βάλτε και μπέικον, γίνονται σούπερ, τα έφτιαξα απόψε μαζί με μια φίλη :)

άλλη Αγγελική said...

Αμάν βρε παιδιά! Πάλι θα με βάλετε να ψήνω;;;
:-P

Penelope said...

Τα έφτιαξα κι' εγώ χθες το απόγευμα με δύο εκδοχές, αποκλειστικώς "φετένια" αλλά με προσιήκη δυόσμου αντί για ρίγανη και ένα αυγουλάκι παρπάνω στις ίδιες αναλογίες, αλλά και με ψιλοκομμένο παριζάκι και με emental τυράκι. Εγιναν και οι δύο εκδοχές πολύ γευστικές. Τώρα τα "τσακίζουν" συνάδελφοι στο γραφείο.
Καλημέρες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...