Tuesday, February 03, 2009

Λουκανοκαρμπονάρα

Ο φίλος μας Aristarxos (Γιώργος) μας έδωσε αυτή τη συνταγή μέσω του forum μας. Γιώργο σε ευχαριστούμε και περιμένουμε και άλλες νοστιμιές!

ΥΛΙΚΑ (για 4 ατομα)
4 λουκανικα χωριάτικα (συσκευασίας)ή 1/3 απο τη μεγάλη θηλειά που βρισκουμε σε κρεοπωλεια
4 κομμάτια μπέικον
500 gr. linguine
4 κρόκοι απο μεγάλα αυγά (οργανικά ακόμα καλύτερα)
100 ml κρέμα γάλακτος
100 gr τριμμένο κεφαλοτύρι
λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
ξύσμα απο ένα λεμόνι
ελαιόλαδο,αλάτι,φρεκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγαζουμε τη σάρκα απο τα λουκάνικα με ένα μαχαίρι...Με υγρα χέρια φτιάχνουμε μπαλάκια με το κρέας που βγάλαμε απο τα λουκανικα, μεγέθους όσο ενα μικρό κεφτεδάκικαι τα σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα...Προσθέτουμε και το μπέικον αφου το κοψουμε σε κομματάκια και το αφήνουμε μαζί με τους "λουκανοκεφτέδες" για 2-3 λεπτά μέχρι να παρει και αυτό χρώμα...Αφου αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά, βάζουμε μια κατσαρόλα για να βράσουμε τα linguine...(πάντα όσο λέει το πακέτο για να κρατάνε)Σε μια λεκάνη χτυπαμε τα αυγά,προσθέτουμε τη μισή ποσότητα απο το κεφαλοτύρι,το ξύσμα του λεμονιού,την κρέμα γάλακτος,λίγο αλάτι,λίγο πιπέρι και τον μαιντανό και τα ανακατέβουμε καλά...Μόλις βράσουν τα linguine τα σουρώνουμε, αφου πρωτα κρατήσουμε σε ένα μεγάλο μπρίκι ή κουπα μακαρονόζουμο...Αμέσως τα ξαναγυρίζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε στη λεκάνη, για να ζεματιστουν όλα μαζί και ανακατεύουμε...Προσθέτουμε και το λουκανικο με το μπέικον,συνεχίζονταςτο ανακάτωμα...Αν τα μακαρόνια δεν εχουν οψη μεταξένια ή αρχίσουν να κολλάνε και δεν γλυστράνε, προσθέτουμε με το μάτι μακαρονόζουμο..Η σάλτσα μας δηλαδη πρέπει να είναι μεταξένια και λίγο ρευστή...Σερβίρουμε ρίχνοντας και το υπόλοιπο κεφαλοτύρι,λίγο ακόμα πιπέρι και μερικές "πινελιές" ελαιόλαδου...
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Σημείωση: Για όσους αποφεύγουν κρόκους αυγου κανει και το ασπράδι...

Aristarxos

7 comments:

Rena said...

Γιώργο, το είπα και στο φόρουμ...Μου έκανε εντύπωση, ο τρόπος που χρησιμοποιείς τα λουκάνικα και το ξύσμα λεμονιού που προσθέτεις. Πρωτόγνωρο για εμένα ομολογουμένως.
Το οπτικό αποτέλεσμα (βλ. φωτο) είναι εντυπωσιακό!!

Kalliope said...

Τί σύμπτωση, πριν λίγες μέρες έκανα μια μακαρονάδα με μπαλάκια από τη σάρκα λουκάνικων, μόνο που το συνέχισα με κόκκινη σάλτσα!

Gianni said...

Προφανώς ο Γιώργος έχει Ιταλικές εμπειρίες.
Εκεί υπάρχουν τα "σαλτσίτσια" (είδος λουκάνικου) όπου βγάζουμε την εξωτερική μεβράνη τους και με διάφορους τρόπους ανάλογα την συνταγή χρησιμοποιούμε το εσωτερικό τους.

Kalliope said...

Γιάννη και στην Αγγλία τη σάρκα του λουκάνικου τη χρησιμοποιούν σε διάφορες συνταγές (πχ. σαν τον κιμά).

Olga said...

Δεν κατάλαβα, ίσως απο την...μυρωδιά
βρέθηκα στην λουκανομακαρονάδα σας!
Και είμαι στην περίπτωση, γιατί έχω
λουκάνικα χωριάτικα και δεν ξέρω τι
να τα κάνω!;Τρεεεεέχω....

Anonymous said...

Στην αρχή ο τίτλος...
Μετά η φωτό...
Τελειωτικό χτύπημα η περιγραφή...
Τρέχω μαζί με την Όλγα!!!!

Anonymous said...

Πολυ ωραια ! Ολα !!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...