Υλικά
1 χταπόδι
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
κρεμμυδάκια κοκάρια περίπου όσο το βάρος του χταποδιού
½ φλιτζάνι ξύδι
λάδι
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί
1 κονσέρβα χυμό ντομάτας
1 ξύλο κανέλλας
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γλ. ζάχαρη
¼ κ. γλ. Μπαχάρι
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και ξύδι να μαλακώσει. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια. Μόλις μαλακώσει το χταπόδι το βγάζουμε κρατάμε λίγο από το ζουμί του και το κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Στην κατσαρόλα που το βράσαμε προσθέτουμε λάδι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το χταπόδι. Σβήνουμε με κρασί αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά μας και τα κοκκάρια. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να μελώσει η σάλτσα.
Tuesday, March 31, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
7 comments:
Από τα φαγητά που μου αρέσουν πολύ αλλά δεν έχω φτιάξει ποτέ!
Κι εμένα μου αρέσει πολύ!
μεβγαλες απο το αδιεξοδο , τι να μαγειρεψω σημερα. σευχαριστω. καλημερα και καλο μηνα.
όχι ταπεράκι, την κατσαρόλα όλη παρακαλώ πολύ!:)
Πολύ ωραία συνταγή!
Το έχω φάει, αλλά δεν το έχω φτιάξει ούτε εγώ!
Επισης δεν το εχω φτιάξει αλλα με ξελιγώνει που το βλέπω !!!!!!
Γεια στα χερια σου Ρενάκι :)
Είναι πράγματι πολύ νόστιμο. Και εύκολο σε γενικές γραμμές, μόνο τα κρεμμυδάκια θέλουν λίγο παραπάνω κόπο για το καθάρισμα.
Post a Comment