Sunday, April 26, 2009

Χοιρινό λεμονάτο με δενδρολίβανο & θυμάρι

Υλικά
1,5 κιλό χοιρινή σπάλα
1 κ.σ. θυμάρι
2 κλωνάρια δενδρολίβανο
Αλάτι-πιπέρι
4 κ.σ. μουστάρδα
Χυμό 3 λεμονιών
1 κρεμμύδι
Λίγο λάδι
1 κ.σ. κορν φλαουρ
2 καρότα
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και τα σωτάρουμε στο λάδι να ροδοκοκκινήσουν. Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών και προσθέτουμε τη μουστάρδα, τα καρότα και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε νερό να σκεπάζει το κρέας και σιγοβράζουμε. Χρειάζεται περίπου 1,5 ώρα. Όταν είναι έτοιμο το χοιρινό αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. κορν φλάουρ ανακατεμένη με 1 κ.σ. νερό. Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μία βράση ακόμα.

*Η ποσότητα του λεμονιού και της μουστάρδας προσαρμόζεται ανάλογα με τα γούστα σας. *Σερβίρουμε με βουτυράτο ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
*Στο ίδιο φαγητό μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με τα καρότα και πατάτες κομμένες κυδωνάτες

5 comments:

cook said...

πεντανοστιμο αγαπημενο φαγακι!

χριστος ανεστη!

Betty's Cuisine said...

μμμ...τελικά αυτά τα απλά φαγητά είναι τα καλύτερα!
νοστιμότατο...

Benikos place said...

Καλημέρα! Νόστιμο φαίνεται το φαγητό.

Vana said...

Μιάμ! Η σαλτσούλα η δεμένη με τα μυρωδικά, όλα τα λεφτά:))))

Rena said...

Cook, Χριστός Ανέστη! Κι εγώ το αγαπώ πολύ.
Betty συμφωνώ για τη νοστιμιά της απλότητας.
Βenico ευχαριστώ.
Βάνα μου, το δεντρολίβανο του δίνει ιδιαίτερη νοστιμιά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...