Yλικά
600 γρ. κρέμα γάλακτος light
1 φλιτζάνι φρουκτόζη ίσως και λίγο παραπάνω αν το προτιμάτε αρκετά γλυκό
2 κ.σ. καφέ εσπρέσο στιγμής διαλυμένο σε 3 κ.σ. νερό
1 φλ. γάλα light
2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
(αν δε σας ενδιαφέρει να είναι light βάλτε κανονική ζάχαρη και αντικαταστήστε το άνθος αραβοσίτου με κρέμα στιγμής και το ανάλογο γάλα της συσκευασίας)
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ μαζί με τη φρουκτόζη μέχρι να γίνει σαντιγύ και προσθέτουμε τον καφέ. Στο μίγμα αυτό προσθέτουμε το γάλα και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε καλά. Καταψύχουμε για 6-8 ώρες. Σερβίρετε αφού ξεπαγώσετε το παγωτό για 5 λεπτά. Το συγκεκριμένο λόγω των υλικών ναι μεν δεν κάνει κρυστάλλους αλλά θέλει λίγο ξεπάγωμα πριν το σερβίρισμα.
Sunday, June 21, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Για βραβείο το παγωτό σου, Ρένα αλλά εσείς το βραβείο το παίρνετε εδώ για τη συλλογική σας δουλειά;-) Περάστε να παραλάβετε!
To δεχόμαστε με μεγάλη χαρά. Πολύ γλυκό από μέρους σου που μας σκέφτηκες. Ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!
Post a Comment