Ζύμη τάρτας
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.γλ. ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
Γέμιση
3 κουτιά ερμόλ (φυτική σαντιγύ)
1 κομπόστα ανανά μεγάλη
1 κομπόστα ροδάκινο μικρή
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.γλ. ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
Γέμιση
3 κουτιά ερμόλ (φυτική σαντιγύ)
1 κομπόστα ανανά μεγάλη
1 κομπόστα ροδάκινο μικρή
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε τα υλικά με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μίγμα. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε με γρήγορες αλλά απαλές κινήσεις. Φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη μας και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Στο μεταξύ χτυπάμε τη σαντιγύ και της προσθέτουμε μερικά κομμάτια ανανά. Προθερμαίνουμε το φούρνο και βουτωρώνουμε μια ταρτιέρα. Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο την απλώνουμε στην ταρτιέρα φροντίζοντας να καλυπτονται και τα πλαϊνά τοιχώματα. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πηρούνι για να μη φουσκώσει. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά και αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε με τη σαντιγύ και στολιζουμε με τις κομπόστες.
6 comments:
μμμ πολύ δροσιστική μου φαίνεται η τάρτα σου... απο εμφάνιση πάντως σκίζει!
Είναι όντως δροσερό γλύκισμα Betty. Ευχαριστώ!
Αγαπημένα φρουτα και τα δύο. Αχ πως να συγκρατηθώ?
Νενάκι μου σκέψου απλά ότι είναι φρούτα και δοκίμασε. Μικρή η "αμαρτία" :)
Καλησπερίζω όλες τις καλές μαγειρισσες...πρωτη φορα δοκιμαζω συνταγη απο εδω που τυχαια ανακαλυψα το blog..απλα θεικο..και ειδικα δροσιστικο για το καλοκαιρακι..εμεις οι γλυκατζουδες ξερουμε να εκτιμαμε!!και παλι μπραβο!!
Να είσαι καλά Κατερινάκι! Χαίρομαι που σου άρεσε :)
Post a Comment