Saturday, December 05, 2009

Whipped Shortbread

Υλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι

Εκτέλεση
Αναμιγνείουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Εαν χρησιμοποιείτε μίξερ χειρός ανακατέψτε για 10 λεπτά. Εαν χρησιμοποιείτε αναδευτή χειρός χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 17-20 λεπτά αφού έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί το ταψί μας. Τα μπισκοτάκια μπορούμε να τα κόψουμε με κουπάτ πολύ προσεχτικά γιατί η ζύμη δεν είναι τόσο κατάλληλη για κάτι τέτοιο ή να κάνουμε σχήματα με κορνέ. Μπορούμε να γεμίσουμε με μαρμελάδα ενώνοντας δύο λεπτά μπισκότα μεταξύ τους ή να βουτήξουμε σε σοκολάτα από τη μια πλευρά για διχρωμία και διπλή γεύση. Είναι πολύ νόστιμα και ανάλογα το σχήμα που θα δώσουμε μπορούμε να τα φτιάξουμε σε διάφορες περιπτώσεις π.χ Χριστούγεννα, γιορτή των ερωτευμένων ακόμη και Πάσχα. Αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει και παίξτε με τα κορνέ σας.

3 comments:

Crazy Tourists said...

Τελειο!! Δεν έχω κρνέ όμως!! Σνιφ! Θα δοκιμάσω με κουπ-πατ!!

Τρελοτουρίστρια

Rena said...

Mπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις ένα χωνάκι με αντικολλητικό χαρτί και να κόψεις την ακρούλα κάτω. Έτοιμο το κορνέ σου :)

Nena said...

Πάντα μ αρέσουν αυτά τα μπισκότα που μοσχοβολάνε βούτυρο. Δεν καταπιάστηκα ποτέ να τα κάνω από... τεμπελιά. Μου φαίνονται πολύ μπελαλίδικα. Μάλλον γιατί οι σχέσεις μου με τη ζαχαροπλαστική γενικώς είναι περιορισμένη.
Όσο για το κορνέ, αγόρασα ένα καταπληκτικό κορνέ της ταπερ που με βοηθά πολύ. Κάνει περίπου 17€

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...