Sunday, April 03, 2011

Εκμέκ με τσουρέκι



Υλικά για 1 μικρό παραλληλόγραμμο ταψάκι
6-7 φέτες τσουρέκι
Λίγη κανέλλα σε σκόνη

Για την κρέμα μαστίχας
6 φλιτζάνια γάλα
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά κορν φλάουερ
6 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
1 βανιλέτα

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ κούπα νερό
1 ξυλάκι κανέλα

Για το γαρνίρισμα
2 φάκελοι φυτική σαντιγύ (συν 400 ml γάλα που θα χρειαστούμε για το χτύπημα της σαντιγύ)
Αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο

Εκτέλεση

Απλώνουμε το τσουρέκι στο ταψάκι μας και το βάζουμε στο φούρνο για λίγο να ροδίσει. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε το γάλα να χλιάνει και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη για να μη μας σβωλιάσει. Όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, τη μαστίχα και τη βανιλέτα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σκεπάζοντας την με μια πετσέτα για να μην πιάσει κρούστα και ετοιμάζουμε το σιρόπι σιγοβράζοντας τα υλικά του για να δέσουν.

Ραντίζουμε τις φέτες του τσουρεκιού με το σιρόπι μας και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα. Απλώνουμε την κρέμα μαστίχας πάνω στο τσουρέκι και βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο να παγώσει.

Ετοιμάζουμε τη σαντιγύ και γαρνίρουμε το γλυκό. Τέλος πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ που το έχουμε καβουρντίσει και ραντίζουμε με λίγη κανέλλα. Αν μας αρέσει μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αμύγδαλο με φυστίκι Αιγίνης ανάλατο τριμμένο.

6 comments:

Εφη said...

Ρένα καλή ιδέα έδωσες!
Από αύριο αρχίζω τις δοκιμές με τα τσουρέκια οπότε να πως αλλιώς θα φαγωθούν μέχρι να καταλήξω σε κάποια...έχω και ένα θέμα με δαύτα βλέπεις!
Ονειρο η κρεμούλα του!

Ελπινίκη said...

Αγαπημενο το τσουρεκι σε καθε εκδοχη!
Καλη βδομαδα!

Σοφία Ζ. said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Πανέξυπνη και πεντανόστιμη ιδέα χρησιμοποίησης του τσουρεκιού. Ειδικά τώρα που πλησιάζει το Πάσχα ό,τι πρέπει!

Λίλα said...

Από τα πιο ωραία γλυκά που υπάρχουν!!!

xsclean said...

Σίγουρα θα δοκιμάσω αυτή τη συνταγή για τσουρεκι........ευχαριστώ!!!!!!

cook said...

ενα απο τα πιο γνωστα γλυκά στο πιο διασημο ζαχαροπλαστειο της Καλαματας...φρυγανια το ονομαζει ο Αθανασιου...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...