Wednesday, April 27, 2011

Αυγοσαλάτα


Μια πολύ νόστιμη σαλάτα, ιδανική για να καταναλωθεί μέσα σε σάντουιτς πολτοποιημένη αλλά κι ένας καλός τρόπος να αξιοποιήσετε τα Πασχαλινά αυγά που σίγουρα σε όλους περισσεύουν.

Υλικά (ανά 2 αυγά)

2 αυγά
2 φύλλα κρεμμυδάκι φρέσκο
1 κ.γλ. κάπαρη
1 κ.γλ. άνηθος
2 κ.σ. λάδι
1/2 λεμόνι
αλατοπίπερο


Εκτέλεση
 
Κόβουμε τα αυγά σε φετάκια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και κάπαρη.
Εναλλακτικά λειώνουμε τα αυγά με πηρούνι προσέχοντας να μη γίνουν αλοιφή.

Μπορούμε αντί για σκέτο λαδολέμονο να φτιάξουμε μια σάλτσα προσθέτοντας 1/2 κ.γλ. μουστάρδα.


Επιπλέον αν μας αρέσει αντικαθιστούμε το αυγολέμονο με μαγιονέζα.

6 comments:

Εφη said...

Πολύ ωραία πρόταση για όσα μένουν και όχι μόνο!

Σοφία Ζ. said...

Πολύ ωραία η αυγοσαλάτα! Σαν παιδί θυμάμαι να βάφαμε στο σπίτι 100 αυγά τουλάχιστον. Μπορεί να μου πει κάποιος τι κάναμε τόσα αυγά; 30 βάφω και μου μένουν!
Καλημέρα!

Anna A. said...

Beautiful simple salad!

Rena said...

@Εφη ναι, κι εγώ την φτιάχνω συχνά κι εκτός της μετα-Πασχαλινής περιόδου

@Σοφία αυτό το θυμάμαι κι εγώ ακόμα. Νομίζω ότι τότε κρατάγαμε την ουσία των πραγμάτων και όλα ήταν με μέτρο. Τότε τα τραπέζια είχαν βασικά πράγματα το αρνάκι, τα αυγουλάκια, σαλατούλες, κανα κοκορέτσι...τώρα έχουμε ένα σωρό συνοδευτικά που το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον καταναλωτισμό μας και την απομάκρυνση από την ουσία

@Anna, simplicity is always beautiful :)

Betty's Cuisine said...

Πολύ ωραία πρόταση, ειδικά για μένα που τα αυγά του Πάσχα ούτε τα δοκιμάζω !!!

αχτίδα said...

Μου αρέσει, την κάνω κι εγώ μετά το Πάσχα όταν με περισσεύουν αυγά όπως φέτος.Καλή Πρωτομαγιά φίλες μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...