Πεντανόστιμο πιάτο και καθόλου βαρύ. Τώρα ειδικά που καλοκαίριασε και οι μελιτζάνες έχουν την τιμητική τους, είναι μια καλή επιλογή είτε σαν ορεκτικό είτε σαν κυρίως πιάτο.
Υλικά
2 πατατες
2 μελιτζάνες
χαλούμι
Για τη σάλτσα
2 μελιτζάνες
χαλούμι
Για τη σάλτσα
3 ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
δυόσμος ή ματζουράνα
αλατοπίπερο
μπαχάρι
μία πρέζα κανέλα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
δυόσμος ή ματζουράνα
αλατοπίπερο
μπαχάρι
μία πρέζα κανέλα
Εκτέλεση
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μυρωδικά. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα και να μείνει με ελάχιστο υγρό. Κόβουμε σε ροδέλες και τηγανίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα βράζουμε τις πατάτες (να κρατάνε) και ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο για δέκα λεπτά να μαλακώσουν αφού τις αλείψουμε με λίγο λάδι.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τις πατάτες, ρίχνουμε λίγη σάλτσα και βάζουμε άλλη μια στρώση μελιτζάνας και επιπλέον σάλτσα. Προσθέτουμε το χαλούμι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να λειώσει το τυρί.
Μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό σε όσες στρώσεις θέλουμε και να προσθέσουμε αν μας αρέσει κολοκύθι και πιπεριά φλωρίνης. Αν φτιάξουμε πολλές στρώσεις προσθέτουμε ενδιάμεσα κομματάκια τυριού.
Σερβίρεται σαν ορεκτικό αλλά και σαν πλήρες γεύμα.
6 comments:
Σε κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσα να αντισταθώ καθόλου!
Η αλήθεια είναι ότι ειναι θερμιδικός δυναμίτης, αλλά η νοστιμιά του σε κάνει να τα ξεχνάς όλα.
Δεν προλαβαίνω να βλέπω όλα όσα θέλω, χαίρομαι όμως πολύ που συνεχίζεται τούτο το μπλογκ.
Ρομαντική ε;
Μ'αρέσουν πολύ οι μελιτζάνες. Το φαγητό φαίνεται πεντανόστιμο είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως ορεκτικό. Ευτυχώς ο κήπος μου έχει ακόμά μελιτζάνες και έτσι μπορώ να το δοκιμάσω. Θα μου πεις, δεν μπορείς να αγοράεις από την αγορά και να το φτιάξεις; Ναι, θα μπορούσα.Αλλά από τον κήπο έχουν άλλη νοστιμιά. Δεν συμφωνείτε;
Εμ μια τέλεια συνταγή την έχω φτιάξει σε κάτι φίλους μου και είχαν ξετρελαθεί
Το χαλουμι απλα το απογειωσε! Τελειο!
Πολύ καλή και ελληνική η ιδέα της συνταγής αυτής. Μένω στη Γαλλία και όποτε καλώ κόσμο στο σπίτι πα΄ντα προσπαθώ να κάνω κάτι ελληνικό. Η συνταγή φαίνεται πολύ νόστιμη. Ίσως αν αντί για τηγάνισμα αν βάλουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ με λίγο λάδι το αποτέλεσμα να είναι πιο ελαφρυ!
Ευχαριστώ!
Post a Comment